4 nejčastější problémy s vlasy v zimě

Zima má své kouzlo, ale s příchodem chladnějšího počasí přicházejí i nové výzvy pro naše vlasy. Někteří z vás si už možná všimli, že v zimě se můžou vlasy zdát suché nebo rychle se mastící, ztrácí na objemu, příliš se krepatí nebo je citlivá i pokožka hlavy - s tím se na zimu potýká drtivá většina žen. V zimě totiž trpí nejen pleť, ale i pokožka hlavy.

 

Extrémně suché nebo okamžitě mastné vlasy

Kvůli chladnému počasí, suchému vzduchu a střídání teplot má pokožka hlavy tendenci se nadměrně vysušovat. Nošení pokrývky hlavy nebo nepřetápění místností může pomoci, do své stravy také nezapomeňte zařadit více potravin s kvalitními tuky, nebo zvolte doplňky stravy s omega mastnými nenasycenými kyselinami.

V opačném případě může suchá pokožka vést k nadprodukci kožního mazu a vlasy se tak dříve zamastí. Vyzkoušet můžete i šampony speciálně vytvořené pro mastné vlasy. Pomoci vám v zimním období může i VENIRA šampon pro mastné vlasy s kokosou vůní.

 

Zplihlé vlasy bez objemu

Stává se vám také, že po umytí vlasů a jejich vysušení fénem je váš objem vlasů neskutečný, ovšem nasazení čepice či klobouku je zničí? Do kabelky si potom v zimním období rozhodně přibalte i objemový pudr na vlasy nebo používejte stylingové spreje, které po opětovném načechrání vlasy opět oživí.

Zplihlé vlasy bez objemu v zimě ale souvisí i se specifickými podmínkami a prostředím tohoto chladného období. Suchý zimní vzduch vede k nepříjemné dehydrataci vlasů, které se stávají křehkými a mají tendenci vysušovat i pokožku hlavy, což vašim kadeřím může ubírat na potřebném objemu. V takovém případě pro vás máme řešení v podobě VENIRA šamponu pro objem vlasů VOLUME BOOSTER, který můžete používat nejen v zimním období. 

V zimě často saháme po fénech na vlasy, abychom je co nejrychleji vysušili a především také abychom se zahřáli. Bohužel i vysoké teploty těchto tepelných nástrojů vlasy vysušují a oslabují, což způsobuje snižování jejich objemu.

 

Krepatění a nepříjemné elektrizování

Pro boj s krepatými vlasy můžete sáhnout po vlasové kosmetice s antifrizz efekty nebo oleji na vlasy. Majitelky suchých vlasů pak důvěrně znají nepříjemné elektrizování - zde pomůže jedině celková renegerace vlasů. Nasaďte tedy regenerační kúry již při samotném mytí vlasů nebo podpořte vaše kadeře vhodnými doplňky stravy.

Pro potřebnou regeneraci je zde pro vás VENIRA regenerační maska na vlasy s kokosovou vůní, která zajistí péči poškozeným, křehkým a oslabeným vlasům bez života. Její velkou předností je, že posiluje nejen kořínky vlasů ale také jejich konečky, které účinně zaceluje

 

Přecitlivělá pokožka nebo svědění hlavy

V souvislosti se suchým vzduchem v zimním období může vysušování vlasové pokožky způsobit nepříjemný pocit a svědění. V prvotní fázi pomůže výhradní používání uklidňujících a hlavně šetrných přípravků. 

Následkem svědivé pokožky hlavy mohou být i prudké teplotní změny mezi venkovním a vnitřním prostředím, které negativně ovlivňují kůži na hlavy. Přechody z venkovního mrazivého počasí do vyhřátých interiérů způsobují, že se pokožka hlav stahuje a roztahuje, což vede ke svědění

K doplnění potřebné hydratace nejen u pokožky hlavy vám jednoduše poslouží VENIRA rozmarýnová voda a komplexní péčí pro předcházení problémům s vlasy a pletí pro vás budou VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť

 

Jak pečovat o vlasy a vlasovou pokožku v zimě?

Stejně jako v letním období je i v zimě péče o vlasy a vlasovou pokožku důležitá, protože nejen chladné počasí a suchý vzduch negativně ovlivňují její kondici. Jak tedy pečovat o vaše vlasy v chladné zimě?

 

1. Používejte hydratační šampony a kondicionéry

Volte pouze takové šampony a kondicionéry, tedy vlasovou kosmetiku s hydratačními a vyživujícími vlastnostmi. Vyhněte se používání agresivních chemikálií, které by mohly pokožku hlavy vysušovat ještě více.

 

2. Nemyjte vlasy horkou vodou

I přestože se v zimě chcete co nejvíce zahřát, snažte se umývat si vlasy vlažnou vodou místo tou horkou, která pokožku hlavy stejně vysušuje a všechny problémy s vlasy jen zhoršuje.

 

3. Používejte vlasové masky

Pravidelně aplikujte na vaše kadeře masky, a to ať už se jedná o ty regenerační, vyživující nebo pro lesk a hebkost. Stejně tak přírodní oleje, med, avokádo nebo aloe vera jsou skvělou volbou pro obnovu a posílení vlasů.

 

4. Chraňte vlasy venku

Pokud se vydáte do chladného venkovního počasí, neměli byste rozhodně zapomínat na zimní čepici či klobouk, abyste vlasy ochránili před mrazem a větrem.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu