6 tipů pro dokonale hladké ruce a pevné nehty

Ruce jsou naší vizitkou. Každý den je ukazujeme a podáváme, a tak jejich vzhled neujde pozornosti druhých a mnohé o nás prozradí. Jakou péči dopřát našim rukám a nehtům, aby byl dojem z nich co nejlepší? Našich dnešních 6 tipů vám pomůže udržet vláčnou pokožku na rukou a pevné nehty

 

1. Čistota rukou je až na prvním místě

Ruce jsou našimi nepostradatelnými pomocníky, bez kterých bychom prováděli celou řadu úkonů jen stěží. Zároveň prostřednictvím nich přicházíme do kontaktu s mnohými bakteriemi, a proto péče o ruce začíná důkladným mytím. Jak postupovat?

Pořiďte si mýdlo na ruce s přírodním složením. Kůže na rukou je velmi tenká a má sklony k vysoušení, a proto se vyhněte mýdlům s obsahem alkoholu, který by je mohl vysušit. Naopak dobrou volbou jsou přípravky s obsahem hydratačních látek a okluzivních složek, které v pokožce zadržují vláhu.

Ruce se umývejte vlažnou vodou. Pokožka rukou je v procesu čištění velmi náchylná k poškození. Proto se vyvarujte umývání horkou vodou, která může narušit kožní bariéru coby ochranný štít před působením nežádoucích vlivů vnějšího prostředí.

Tip: Na pokožku rukou působí také sprchová kosmetika, kterou používáte, a proto si dejte záležet s jejím výběrem. My vám doporučujeme sáhnout po sprchovém oleji, který je plný přírodních ingrediencí, pokožku nedráždí, podporuje ji v přirozeném procesu regenerace, hydratuje ji a zjemňuje její povrch.

 

2. Exfoliace jako dokonalý restart pro vaše ruce

Jednou až dvakrát týdně použijte na své ruce přírodní peeling, který je zbaví odumřelých kožních buněk, suchých šupinek a veškerých nahromaděných nečistot. Vaše pokožka na rukou bude během okamžiku dokonale hebká a připravená na vstřebání aktivních látek obsažených v hydratačním krému.

 

3. Hydratace pokožky zevnitř i zvenku

Krémy na ruce dopřejí vašim rukám prvotřídní péči na každém kroku. Použít byste je měli po sprchování, ale také při pobytu venku. Jejich opakovanou aplikací v průběhu dne své ruce chráníte před působením větru, mrazu a dalších vnějších faktorů, které se mohou negativně podepsat na jejich vzhledu.  

Náš přírodní krém na ruce obsahuje aktivní látku Emolid CC, která se podílí na posílení přirozené kožní bariéry a zároveň přispívá k ochraně kůže před působením volných radikálů. Další významnou složkou je Neossance™ Hemisqualane, která pokožku rukou vyhlazuje a zanechává ji sametově hebkou. Krém se vám díky praktické velikosti balení bez problémů vejde do kabelky i větší kapsy. 

Optimální hydrataci pokožky na rukou podpoříte dodržováním pitného režimu. Denně byste měli vypít 20–40 ml čisté vody na kg své tělesné hmotnosti. Přitom je potřeba vzít do úvahy svůj celkový příjem a výdej vody za den. 

Část denní potřeby tekutin můžete pokrýt potravinami, které jsou bohaté na vodu. Konkrétní tipy na takové potraviny najdete v našem článku, co je kožní mikrobiom a jak ho chránit.

 

4. Jemná masáž rukou jako odměna po dlouhém dni

Po těžkém dni neexistuje nic, co by vaše ruce potěšilo více, než masáž. Vytvořte si večerní rituál, na který se budete vždy těšit. Masáž má skvělý relaxační účinek, takže tímto způsobem rozmazlujete nejen své tělo, ale také duši. 

Na rukou se nachází body, při jejichž stlačení působíte na vnitřní orgány, se kterými jsou jednotlivé části prstů a dlaní přímo spojeny. Vhodně prováděnou masáží posílíte svůj imunitní systém a podpoříte lymfatický a krevní běh jako i hormonální rovnováhu

 

Masáž rukou krok za krokem

Připravte si oblíbený kosmetický olej

Masáž začněte u konečků prstů a jemně přejíždějte přes hřbet ruky až k lokti. Stejnou cestou se vraťte zpět a celý pohyb třikrát zopakujte.

Nyní věnujte speciální pozornost každému z prstů. Masírujte nejprve nehtová lůžka a postupujte ke kloubům u dlaní. Po celou dobu vyvíjejte pouze jemný tlak.

Prsty jeden po druhém jemně protáhněte. Vždy dvěma prsty druhé ruky uchopte jeden prst v kloubu u dlaně a za vynaložení jemného tlaku sjíždějte směrem k nehtům. Začněte u palce a pokračujte směrem k malíčku.

Pozornost přesuňte k masáži dlaně. Palec jedné ruky umístěte zhruba do středu druhé dlaně a krouživými pohyby ji jemně promasírujte. 

Celý postup opakujte u druhé ruky.

 

5. Ochrana rukou před sluncem, chladem a při práci

Nošení rukavic při úklidu, mytí nádobí a dalších činnostech, kdy ruce přichází do kontaktu s nejrůznějšími chemikáliemi a toxickými látkami obsaženými v čisticích a mycích prostředcích, je skvělou prevencí proti nadměrnému namáhání pokožky a narušení kožní bariéry. 

Kůže na rukou je velmi náchylná k popraskání a vysušení za chladného počasí, a proto vám doporučujeme nosit zimní rukavice. Zapomínat byste na ně neměli zvláště v případě, kdy pracujete v exteriéru. 

Své ruce chraňte také před nežádoucími účinky slunečního záření. To má sice velmi pozitivní vliv na psychiku člověka, podporuje tvorbu vitaminu D a přispívá ke zvýšení odolnosti vůči tělesné zátěži, ale UVA i UVB paprsky jsou rovněž hlavní příčinou předčasného stárnutí pokožky. Při pobytu venku proto vždy aplikujte kosmetiku na opalování

 

6. Nezapomínejte na péči o nehty

Speciální péči byste měli věnovat svým nehtům a jejich okolí. Krém aplikovaný na ruce vždy vetřete i do jemné kůžičky v okolí nehtů. Před spaním můžete tuto oblast ošetřit arganovým olejem, který skvěle hydratuje pokožku a přispívá k regeneraci nehtových lůžek.

Pokud jsou vaše nehty slabé, znamená to, že jim chybí důležité živiny. Začněte užívat pravidelně VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť, které podporují udržení normálního stavu nehtů, a tedy zamezují jejich lámání a třepení. Zároveň urychlují jejich přirozený růst.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu