Dopřejte svým vlasům přesličku rolní

Přemýšleli jste už někdy o tom, kolik různých přípravků na vlasy existuje? Všechny ty šampony, kondicionéry, vosky, masky, tužidla, laky, barvy a další stylingové prostředky. A napadlo vás někdy, kolik nejspíše obsahují chemických látek? Nejen z televizních reklam na nás neustále útočí neskutečné množství „zaručených preparátů“ slibujících zdravé a silné vlasy. Už jste ale někdy slyšeli o účincích přírodních prostředků, jako je právě přeslička rolní?

 

Co je to přeslička rolní?

Mnoho žen i mužů v dnešní době, díky nespokojenosti se všemi těmi parabeny, silikony a sulfáty čím dál tím častěji vyhledává přírodní prostředky k péči o vlasy. Jedním z nich je i přeslička rolní (Equisetum Arvense), tedy léčivá bylinka, která dodává vlasům sílu, zdraví a podporuje jejich růst

Na její blahodárné účinky má vliv především vysoký obsah křemíku, cenných materiálů a stopových prvků jako je selen, draslík a mangan. Díky tomu příznivě působí na slabé, lámavé a poškozené vlasy s tendencí vypadávat. Jedná se o rostlinu vyskytující se po celém světě. Je využívaná již od starověku, kde byla velmi oblíbená v tradičním léčitelství.

Při pravidelném používání dokonce léčí také lupy, ekzémy, lupénku a další kožní onemocnění. Proč byste si tedy na vlasy měli místo přírody dávat chemii?

 

 

Účinky přesličky rolní na vlasy

Přeslička rolní je bohatá na křemík, který patří k jedné z nejdůležitějších látek pro tvorbu přírodního kolagenu v těle, tedy proteinu tvořícího strukturu vlasů. Křemík navíc přispívá k odolnosti vlasů proti lámání a křehkosti

Díky obsahu hořčíku přeslička rolní napomáhá přirozeně stimulovat růst vlasů, zlepšuje cirkulaci krve v pokožce hlavy, což umožňuje přivádět všechny potřebné živiny do vlasových folikulů. 

Vápník a železo v ní obsažené pak podporují zdraví vlasové pokožky a zlepšují krevní oběh, což příznivě ovlivňuje kondici vlasů. Kromě toho přeslička rolní obsahuje také nejrůznější vitamíny, jako je vitamín E. Jedná se o silný antioxidant s hydratačními schopnostmi chránící vlasy před poškozením volnými radikály. 

Vitamin B5 je poté zodpovědný za hydrataci vlasové pokožky, zatímco biotin neboli vitamin B7 se podílí na posilování vlasových folikul a zlepšuje celkový stav vlasů.

Přeslička rolní má také schopnost dodávat vlasům objem zejména u osob s jemnými a řídkými vlasy.

 

Jak přesličku používat?

Existuje několik způsobů, jak přesličku rolní aplikovat pro péči o vaše kadeře. Jedním z nich je příprava výluhu z přesličky rolní, který se používá jako oplach po mytí vlasů. Příprava je velmi jednoduchá. Dejte dvě lžíce sušených bylin do hrnce s litrem vody a nechte vařit přibližně 10 minut. Poté vyčkejte, než výluh vychladne a použijte jej k opláchnutí vlasů po mytí.

Další možností je použití přesličkového oleje. Masáž vlasové pokožky s přesličkovým olejem totiž podporuje cirkulaci krve a vstřebávání živin do vlasových folikulů. Olej lze snadno připravit smícháním sušených přesličkových bylin spolu s mandlovým či jojobovým olejem. Tento olej pak aplikujte na vlasovou pokožku a jemně vmasírujte.

Využívat můžete na vaše kadeře i různé doplňky stravy v podobě kapslí. Jedním z nich jsou naše VENIRA PREMIUM kapsle pro vlasy, nehty a pleť, které kromě přesličky rolní obsahují dalších 19 účinných látek.

Při pravidelném používání kosmetických přípravků nebo doplňků stravy s obsahem přesličky rolní je důležité mít ale na paměti, že přírodní léčba vyžaduje pravidelnost. Výsledky se proto neobjeví hned přes jednu noc, ale s pravidelným používáním můžete postupně pozorovat zlepšení kondice svých vlasů.

 

Jaké další přírodní látky slouží k posílení vlasů?

Přispět k posílení vlasů a zlepšit jejich kvalitu je možné i s několika dalšími přírodními látkami. Jedná se o:

 

Aloe vera - je známé svými hydratačními a ochrannými vlastnostmi. Jedná se tedy o skvělý způsob, jak vlasy posílit a redukovat jejich lámavost. 

Kokosový olej - je bohatý na nasycené mastné kyseliny, které pronikají do vlasového vlákna a hydratují jej zevnitř. Pravidelné používání kokosového oleje může přispět k posílení vlasů a zlepšení jejich elasticity.

Zelený čaj - obsahuje antioxidanty chránící vlasy před poškozením a zlepšující celkovou kondici vlasů. Použití zeleného čaje jako oplachovacího prostředku po mytí vlasů je skvělým způsobem, jak jim dodat lesk a vitalitu.

Jojobový olej - je podobný přírodnímu mazu vlasové pokožky. Pomáhá udržovat přirozenou vlhkost ve vlasech.

 

Přeslička ale vše nespasí…

I přestože přeslička rolní může posílit vaše kadeře, kromě vnější péče o vlasy je také důležité dbát na správnou stravu. Vyvážená strava bohatá na živiny je klíčem ke zdravým vlasům. 

Zařaďte do své stravy například mořské ryby, jako je losos bohatý na omega-3 mastné kyseliny. Tyto mastné kyseliny přispívají k hydrataci vlasové pokožky a posilují folikuly. Vlašské ořechy jsou zdrojem biotinu, který udržuje vlasy silné a odolné.

Luštěniny v podobě fazolí, čočky nebo cizrny jsou skvělým zdrojem bílkovin, železa a dalších živin pro zdraví vašich kadeří. Stejně tak zelenina tmavé barvy v podobě špenátu či brokolice je důležitá pro pokožku hlavy a její hydrataci.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu