• Použijte slevový kód HW13 + vyberte si dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Použijte kód HW13 + vyberte si dárek k objednávce

Jak podpořit dětskou imunitu teď na podzim a v zimě?

S nástupem podzimu a s blížící se zimou, kdy jsou děti více vystaveny virům a nachlazení, se dostává do popředí otázka, jak co nejlépe podpořit jejich imunitu. Základem je samozřejmě zdravá strava, pravidelný pohyb a dostatečný spánek, avšak doplňky stravy mohou hrát klíčovou roli v tom, aby tělo dostalo potřebné vitamíny a minerály pro obranyschopnost. V dnešním článku se podíváme na to, jak můžete imunitu dětí efektivně podpořit

 

 

Proč pravidelně posilovat obranyschopnost dětí? 

Podpora obranyschopnosti dětí je klíčová pro jejich zdraví a celkový vývoj, protože dětský imunitní systém je stále ve vývoji a je náchylnější k infekcím a nemocem, zejména v období, kdy se mění počasí nebo kdy děti začínají chodit do škol a školky, kde jsou vystaveny novým patogenům. Zde je několik důvodů, proč je důležité tuto obranyschopnost aktivně podporovat:

Silný imunitní systém znamená méně rýmy, kašle a dalších infekcí. Děti tak mohou více času trávit ve škole, školce a při zábavě s kamarády.

Pokud už dítě onemocní, rychleji se zotaví a vrátí se do obvyklých aktivit.

 Silná imunita pomáhá dětskému tělu lépe zvládat stresové situace, jako je nástup do školky, školy nebo změna prostředí.

Děti se silnou imunitou mají více energie, lépe se soustředí a mají lepší náladu.

 

Jak podporovat imunitu dětí?

Investice do zdraví vašeho dítěte je investice do jeho budoucnosti. Podpořte jeho imunitu a dejte mu tak šanci na šťastné a zdravé dětství. Jak na to?

Dostatečné množství ovoce a zeleniny, celozrnných výrobků, bílkovin a probiotik je základem silné imunity.

Pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu posiluje imunitní systém a zlepšuje celkovou kondici.

Dostatek spánku, během kterého se tělo regeneruje a imunitní systém se posiluje.

Doplňky stravy s vitamíny a minerály mohou být užitečné v období zvýšené zátěže nebo při nedostatečném příjmu živin ze stravy.

Vyhýbání se stresu, který oslabuje imunitní systém, proto je důležité vytvořit dětem klidné a bezpečné prostředí.

 

 

Jaké vitamíny jsou pro imunitu dětí důležité?

1. Vitamín C: První linie obrany

Vitamín C je známý pro své silné antioxidační účinky, které hrají klíčovou roli v posilování imunity. U dětí přispívá nejen k ochraně buněk před oxidativním stresem, ale také podporuje tvorbu bílých krvinek, které bojují proti infekcím. Zvlášť v období zvýšeného výskytu nachlazení je důležité zajistit, aby děti dostávaly dostatek tohoto vitamínu.

V tomto ohledu je skvělou volbou vitamín C pro děti ve formě cucavých tablet s jahodovou příchutí. Jedna tableta obsahuje 250 mg vitamínu C, což zajišťuje dostatečný přísun této látky během celého dne. Navíc, díky lahodné chuti, děti tento doplněk přijímají s radostí, a vy tak máte jistotu, že nezapomenou na svou denní dávku tohoto důležitého antioxidantu.

 

2. Vitamin D: Podpora imunity i růstu

Vitamín D je zásadní nejen pro zdraví kostí a zubů, ale také pro správnou funkci imunitního systému. Zvlášť v zimě, kdy je slunečního svitu nedostatek, je obtížné získat dostatek tohoto vitamínu pouze ze stravy. U dětí je vitamín D důležitý pro růst a vývoj, ale také pomáhá tělu bojovat proti infekcím a podporuje zdraví dýchacího systému.

Doporučujeme vitamin D pro děti ve formě pomerančových kostiček s obsahem extraktu kurkumy, která přispívá ke správnému trávení, podporuje normální činnost jater, správnou funkci nervové soustavy a kloubů. Navíc má protizánětlivý a antiseptický účinek, a proto je tento doplněk stravy pro udržování optimálního zdraví vašich nejmenších. 

 

 

3. Vitamíny skupiny B: Energie a imunita v jednom

Vitamíny skupiny B jsou nezbytné pro správné fungování metabolismu a podporují energetickou přeměnu z potravy. Pro děti, které jsou často vystaveny stresu z nových situací ve škole nebo školce, je doplnění vitamínů B zásadní. Tyto vitamíny také přispívají ke správné funkci nervového systému a imunitní odpovědi.

VENIRA B-komplex pro děti  je bohatým zdrojem všech vitamínů skupiny B, a to včetně vitamínů B1, B2, B6 a B12, které podporují růst, vývoj a energetickou rovnováhu. Tento produkt je navíc obohacen o vitamín C, což z něj činí ideální komplexní doplněk stravy pro podporu imunity a vitality vašich dětí.

 

4. Beta-glukany: Přírodní ochrana imunitního systému

Beta-glukany jsou přírodní látky, které podporují aktivaci imunitního systému. Pomáhají zvyšovat odolnost organismu vůči infekcím tím, že stimulují aktivitu makrofágů, což jsou buňky, které pohlcují a ničí patogeny. Beta-glukany jsou zvláště účinné v prevenci a léčbě nachlazení, což z nich činí ideální součást imunitní péče.

Pro vaše děti doporučujeme imuno sirup pro děti, který kromě vitamínu C a vitamínu D obsahuje právě beta-glukany. Sirup je určen pro děti od 3 let a má příjemnou chuť, takže ho děti rády přijmou jako součást každodenní rutiny.

 

 

5. Zinek a selen: Ochrana buněk a imunity

Zinek a selen jsou stopové prvky, které hrají klíčovou roli v ochraně buněk před oxidativním stresem a podporují správnou funkci imunitního systému. Zinek je nezbytný pro tvorbu a aktivaci T-lymfocytů, které jsou důležité pro boj proti infekcím. Selen zase působí jako antioxidant a podporuje správnou funkci štítné žlázy, která je důležitá pro imunitní odpověď těla.

Tyto prvky se nachází v multivitaminu pro děti, který zajistí jejich dostatečný přísun. Tento produkt podporuje nejen imunitu, ale i celkový růst a vývoj vašich dětí.

 

Jak doplňky správně užívat?

Doplňky stravy je ideální podávat po jídle, kdy je tělo nejlépe připraveno na jejich vstřebávání. Pro zajištění optimálního účinku je důležité užívat produkty pravidelně a podle doporučeného dávkování. U dětí je třeba také dbát na to, aby dodržovaly správný pitný režim, který podporuje účinnost vitamínů a minerálů.

Vytvořili jsme vitamíny, které nejen že mají skvělé složení, ale také lahodnou chuť. Můžete si vybírat z různých ovocných příchutí, které potěší každého malého gurmána – přesvědčte se sami v naší široké nabídce dětských vitamínů. Doporučujeme však uchovávat tyto doplňky mimo dosah dětí, aby si je nemohly splést s cukrovinkami a přejídat se jimi.

Naše dětské doplňky stravy jsou založené na přírodních složkách a jsou zcela bezpečné pro zdraví, a proto je můžete dětem podávat bez obav, protože přispívají k dobrému zdraví vašich dětí. Je však důležité dodržovat doporučené denní dávky, které najdete uvedené u každého produktu. Pokud si dávkováním nejste jisti, obraťte se na pediatra. Pamatujte, že nadbytek vitamínů může být pro děti stejně škodlivý jako jejich nedostatek.

 

Co si z článku odnést?

V období podzimu a zimy je podpora dětské imunity důležitější než kdy jindy. S příchodem chladnějších měsíců se zvyšuje riziko nachlazení a chřipkových onemocnění, a proto je nezbytné zajistit, aby naše děti měly silný imunitní systém. Zdravá strava, dostatek pohybu, kvalitní spánek a správné doplňky stravy mohou hrát klíčovou roli v ochraně jejich zdraví.

Nezapomínejte na to, že je mnohem snazší zaměřit se na prevenci než následně léčit nemoci, a proto si vytvořte doma zdravé návyky a zapojte děti do aktivit, které posilují jejich obranyschopnost. Vhodně zvolené vitamíny a minerály, jako je vitamín C, D a zinek, mohou významně podpořit imunitní systém a pomoci dětem čelit sezónním výzvám.

Pamatujte také na to, že každé dítě je jedinečné, a proto je dobré konzultovat jakoukoli suplementaci s pediatrem. V konečném důsledku jde o to, aby vaše děti byly šťastné a zdravé, a to nejen během chladných měsíců, ale po celý rok.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.