Jak používat olej na pleť?

Blahodárné oleje jsou plné vitamínů, minerálních látek a dalších živin prospěšných pro pleť. Platí za všestranné pomocníky a v oblasti péče o pleť se těší stále větší popularitě. Proč a jak přírodní oleje správně používat?

 

Olej na pleť: Proč ho zařadit do rutiny

Lehce proniká do hlubších vrstev kůže, kam dopravuje důležité živiny jako vitaminy a minerální látky.

Podporuje pleť v přirozené regeneraci a hloubkově ji hydratuje.

Přispívá k ochraně pokožky před negativními vlivy vnějšího prostředí.

Napomáhá ke zvláčnění a zjemnění pokožky, a tedy ji zanechává hebkou na dotek.

Podílí se na zpomalení procesu stárnutí pleti skrze redukci vrásek a podporu přirozené pružnosti.

 

Správný postup použití oleje na pleť

Před tím, než se pustíte do aplikace oleje, vždy si důkladně odličte a vyčistěte obličej. K tomu můžete využít například odličovací a čisticí gel, který zvládá oba kroky zároveň.

Oleje díky své jedinečné konzistenci uzamykají vlhkost uvnitř pleti, a proto je vždy nanášejte na obličej ošetřený hydratačním sérem nebo navlhčený pleťovou vodou. Naopak k navlhčení nikdy nepoužívejte teplou kohoutkovou vodu. Ta totiž obsahuje látky, které by mohly pleť v kombinaci s oleji zbytečně podráždit.

Pleťový olej vmasírujte do pokožky pomocí bříšek prstů ve směru od středu obličeje do stran. Vystačíte si s opravdu malým množstvím produktu – zhruba dvěma až třemi kapkami. Účinky pleťového oleje můžete podpořit gua sha masážním kamenem.

Než budete pokračovat s dalšími kroky rutiny, počkejte alespoň 10 minut, než se aplikovaný olej vstřebá do pleti. 

 

 

Všestranná olejová péče

Přírodní oleje jsou díky své konzistenci a čistému složení vhodné ke každodenní péči. Můžete je používat jen tak samostatně, nebo je smíchat s pleťovým krémem, což je kombinace zvláště vhodná v zimních měsících.

Pleťové oleje slouží také k masáži obličeje, krku a dekoltu, ale oceníte je také jako náhradu běžného odličovače či pleťové masky. Rovněž vám poslouží ke zklidnění pokožky po opalování.

 

Nejpopulárnější pleťové oleje

K nejoblíbenějším jednosložkovým olejům se řadí následující.

Arganový olej – zabraňuje stárnutí kožních buněk. Dále vyhlazuje, zvláčňuje a obnovuje vitalitu pleti, kterou rovněž chrání před škodlivými vnějšími vlivy.

Mandlový olej – má antioxidační a protizánětlivé účinky. Podporuje pleť v přirozené regeneraci,posiluje ji a zabraňuje její dehydrataci. Je vhodný i pro pokožku náchylnou k ekzémům.

Inca Inchi olej – obsahuje opravdu vysoké množství omega 3 mastných kyselin, které chrání svrchní vrstvu pokožky před vnějšími vlivy. Podporuje pokožku v přirozené regeneraci a zlepšuje její pružnost, a tak je jako stvořený k péči o zralou pleť.

Tea tree olej – má dokonalé antibakteriální a antimykotické účinky. Díky tomu eliminuje šíření infekce na minimum a skvěle podporuje obnovu kožních buněk.

Jojobový olej – je bohatý na vitamin E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Pomáhá s hydratací, regenerací a výživou pleti.

Hroznový olej – má úžasné zvláčňující účinky. Pyšní se lehkou konzistencí a rychlou vstřebatelností. Díky těmto vlastnostem nezanechává na pleti mastný film a dodává jí sametově hebkou strukturu.

 

 

Levandulový olej – k jeho klíčovým vlastnostem patří protizánětlivý, antiseptický a antibakteriální účinek. Podporuje tvorbu nových buněk, takže má skvělé regenerační a hojivé účinky. Dále zkracuje dobu hojení jizviček, které jsou následně i méně viditelné. Pleti navrací jas a svěžest.

Olivový olej – má hydratační, regenerační a zklidňující účinek. Funguje jako antioxidant chránící kožní buňky před oxidačním stresem.

Broskvový olej – je plný vitaminů, mastných kyselin a antioxidantů. Má zklidňující, regenerační a vyživující účinek na pleť. Zároveň napomáhá udržet a zvýšit elasticitu pokožky. 

Slunečnicový olej – má zklidňující, zjemňující, vyhlazující a protizánětlivé účinky. Funguje jako antioxidant, který chrání pleť před ztrátou pružnosti a pevnosti.

 

Další typy jednodruhových kosmetických olejů v BIO kvalitě najdete na našem e-shopu. Všechny jsou lisované za studena, čímž si zachovávají účinnost obsažených biologicky aktivních látek (například vitaminů či minerálů), které jsou prospěšné pro vaše zdraví a krásu. Oleje z naší nabídky jsou navíc multifunkční, protože z jejich blahodárných účinků těží jak pokožka, tak i nehty a vlasy

Populární jsou také komplexy, které v rámci jednoho přípravku kombinují účinky více druhů olejů. Příkladem je masážní olej s obsahem mandlového, kokosového a slunečnicového oleje. Dále krém na akné, který spojuje účinky levandulového, hroznového, avokádového a tea tree oleje nebo hydratační sérum, v jehož složení najdete jojobový, arganový a Inca Inchi olej.

 

Přírodní pleťové oleje podle typu pleti

Vzhledem k tomu, kolik druhů olejů existuje, si bez problémů najdete ten, který bude vhodný konkrétně pro váš typ pleti. S výběrem vám pomůže rozcestník viz níže.

 

Máte:

Suchou pleť? Vsaďte na makadamiový, meruňkový, arganový, avokádový nebo mandlový olej. Najdete je například v přípravcích naší hydratační řady.

Citlivou pleť? Bude pro vás vhodný avokádový, konopný, mandlový nebo meruňkový olej.

Aknózní a problematickou pleť? Bude vám vyhovovat konopný, dýňový, šípkový, Tea tree nebo hroznový olej. Některé z nich najdete ve složení přípravků naší akné řady.

Smíšenou až mastnou pleť? Vyzkoušejte jojobový, hroznový nebo pupalkový olej.

Zralou pleť? Sáhněte po šípkovém, malinovém, Inca inchi, rakytníkovém nebo arganovém oleji. Účinky některých z nich můžete vyzkoušet na vlastní kůži díky naší anti-age řadě.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu