Jak si vybrat sérum na pleť?

Pleťové sérum bývá jedním z nejopomíjenějších produktů péče o pleť, a přitom s jeho pomocí můžete vyřešit celou řadu kožních problémů od dehydratace až po akné. Díky své konzistenci se totiž snadno penetruje do pokožky, kde zahajuje „ozdravný“ proces. 

 

Pleťová séra: 5 hlavních důvodů, proč je pozvat do své kosmetické rutiny

1. Mají vysokou koncentraci aktivních látek.

2.  Lehce se vstřebávají a účinkují v hlubších vrstvách kůže.

3. Dají se vzájemně kombinovat a vrstvit.

4. Svými vlastnostmi dokážou aktivně měnit stav pokožky.

5. Jsou nekomedogenní, a tedy neucpávají póry.

 

Co vzít při výběru séra na pleť do úvahy

Při výběru séra berte vždy do úvahy genetickou dispozici své pokožky jako i její aktuální stav a individuální cíle. V praxi to znamená, že pokud máte mastnou pleť se sklony k nedokonalostem, zcela určitě zařadíte do své rutiny jiné sérum, než osoba se suchou či dehydratovanou pletí. 

V případě, že máte citlivou pleť, volte sérum se zklidňujícím nebo regeneračním účinkem. To splňuje sérum proti nedokonalostem pleti s niacinamidem a zinkem, které je díky svému přírodnímu složení a obsahu účinných látek vhodné k péči o pleť se sklony k podráždění. V závislosti na aktuální kondici své pleti, můžete sáhnout také po pleťovém séru k redukci začervenání.

Pokud máte suchou nebo „jen“ dehydratovanou pleť, vhodné pro vás bude hydratační sérum, které pleti poskytuje tolik potřebnou vodu a zároveň ji chrání před ztrátou vlhkosti. Rovněž vám pomůže zbavit se suchých šupinek a drobných linek, které vznikají právě v důsledku nedostatečné hydratace.

Je vaše pleť mastná, smíšená či aknózní? Do své rutiny zařaďte sérum s protizánětlivým, antiseptickým, antibakteriálním, zklidňujícím nebo hojivým účinek. Příkladem je SOS akné sérum vyvinuté k přímé aplikaci na postižená místa. Pomáhá pleti dosáhnout ztracené rovnováhy, zbavuje ji pupínků, jizviček po akné, červených flíčků i rozšířených pórů.

 

 

Máte zralou pleť? Hledejte sérum s liftingovým, energizujícím nebo omlazujícím účinkem. Takové benefity přináší intenzivní kolagenové sérum, které stimuluje tvorbu kožních buněk, napomáhá pleti udržet si přirozenou vlhkost a pevnost a přispívá k vyhlazení jemných linek a hlubokých vrásek. Sáhnout můžete také po anti-aging séru se skvalanem a peptidy zpomalující proces stárnutí pleti. Bylo prokázáno, že při pravidelném používání zmírňuje projevy vrásek o 51 %, zvyšuje elasticitu pokožky o 10 % a zjemňuje ji o 28 %.

Celkový výběr si můžete usnadnit tím, že zvolíte sérum, které je vhodné pro každý typ pleti. Příkladem takového přípravku je sérum s BIO kyselinou hyaluronovou a vitaminem C. Po takovém typu séra vám doporučujeme sáhnout zvláště v případě, že máte bezproblémovou normální pleť

Samozřejmě víme, že i normální pleť mohou potrápit nějaké nedokonalosti jako například pigmentové skvrny. V takovém případě je vhodné zařadit sérum s retinolem, které přispívá k redukci výskytu pigmentových skvrn až o 84 % a působí skvěle i jako prevence vzniku vrásek.

 

Jak pleťové sérum správně aplikovat?

Sérum bude mít na vaši pleť blahodárné účinky jen za předpokladu, že ho budete správně používat. Před první aplikací si vždy ověřte, jestli se vybrané sérum používá ráno nebo večer. Zároveň si zjistěte, jestli je vhodné ke každodennímu použití.

Podpořte sérum v jeho úkolu tím, že svou pleť nejprve odlíčíte a vyčistíte. Následně na ni aplikujte pleťovou vodu a až poté naneste pár kapek séra. Jemně ho vmasírujte pomocí bříšek prstů a před aplikací pleťového krému ho nechte důkladně zaschnout.

Používáte více sér zároveň? Začněte se sérem na vodní bázi, pokračujte tím s hutnější konzistencí a na závěr naneste sérum na olejové bázi. Mezi jednotlivými aplikacemi vždy počkejte pár minut, než se konkrétní přípravek vstřebá. Tím zajistíte, že se všechny aktivní látky dostanou skutečně tam, kde je potřebujete mít.

 

Jak poznat nejlepší sérum na pokožku

Vzhledem k tomu, že sérum je ze své podstaty schopné měnit stav pokožky, měli byste již po relativně krátké době pozorovat jasnou změnu v kondici své pleti

Nejlepší sérum je tedy to, které řeší problém, s nímž se momentálně potýkáte. Samozřejmě se při tom předpokládá, že ho budete používat pravidelně a dle instrukcí výrobce. 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu