• Právě teď máme slevy na vše + dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Právě teď máme slevy na vše + dárek

Jak správně použít šampon, kondicionér a masku na vlasy. Nedělejte to špatně

Správná péče o vlasy je základem pro jejich zdravý vzhled a sílu. I když se může zdát, že použití šamponu, kondicionéru a masky na vlasy je jednoduchou záležitostí, mnoho lidí tyto produkty používá nesprávně, což může vést k poškození vlasů a ztrátě jejich přirozené krásy. Tento článek vás provede správným postupem při používání těchto základních vlasových produktů, abyste dosáhli maximálního účinku a měli zdravé a krásné vlasy.

 

1. Nejprve použijte šampon

Použití šamponu je základním krokem v každé vlasové péči. Jeho hlavním účelem je odstranit nečistoty, přebytečný maz a zbytky stylingových produktů z vlasů a pokožky hlavy. Bez důkladného mytí šamponem mohou vlasy ztratit svůj lesk, objem a zdravý vzhled.

 

Jak správně používat šampon?

Před použitím šamponu vlasy důkladně navlhčete teplou vodou. To pomůže otevřít vlasovou kutikulu a umožní šamponu lépe proniknout do vlasů a pokožky hlavy. Na krátké vlasy stačí množství o velikosti mince, pro delší vlasy použijte větší množství. Před aplikací šamponu na pokožku hlavy ho nejprve rozetřete v dlaních. 

Naneste šampon na pokožku hlavy a jemně ji masírujte konečky prstů, abyste stimulovali krevní oběh a důkladně odstranili nečistoty. Délky vlasů se přirozeně očistí při oplachování šamponů. Aplikací šamponu do celé délky vlasů může negativně ovlivnit jejich kvalitu. Nezapomeňte vlasy důkladně opláchnout teplou vodou, protože zbytky šamponu mohou způsobit svědění, podráždění pokožky hlavy a ztrátu lesku.

 

 

Jaký šampon zvolit? 

1. Proti vypadání vlasů

Šampony proti vypadávání vlasů použijte v případě, že vás trápí nadměrné vypadávání vlasů a chcete zastavit jejich vypadávání. V případě, že chcete svým vlasům dodat ještě větší výživu a péči, použijte šampon proti vypadávání vlasů s kolagenem, který nejen zastaví vypadávání vlasů, ale také jim dodá potřebnou výživu. 

O nejlepších produktech proti vypadávání vlasů se více dozvíte v našem předchozím článku

 

2. Pro podporu růstu vlasů

Trápí vás oslabené, řídké a nekvalitní vlasy, které mají navíc tendenci vypadávat? V tom případě vyzkoušejte přírodní šampony pro podporu růstu vlasů, které jsou vhodné pro všechny muže i ženy, kteří nejsou spokojeni se současnou kvalitou a hustotou svých vlasů. 

 

3. Proti lupům

Lupy dokážou pořádně potrápit. Nejen že nepříjemně svědí, ale také nejsou esteticky líbivé a způsobují také psychické problémy v podobě sníženého sebevědomí. Řekněte lupům sbohem a začněte používat šampony proti lupům, které snižují tvorbu suchých i mastných lupů a hloubkově odstraňuje nečistoty z vlasové pokožky. 

Chcete se dozvědět o dalších tipech pro zbavení se lupů přírodní cestou? V tom případě si přečtěte náš předchozí článek

 

4. Proti šedinám

Máte hnědé vlasy se sklony k šedivění a chcete neutralizovat šedé tóny svých vlasů? V tom případě je pro vás ideální šampon proti šedinám, který osvěžuje přirozenou barvu vašich vlasů a šetrně umyje pokožku hlavy včetně vlasových vláken.

 

5. Pro mastné vlasy

Některé vlasy mají sklony k nadměrnému maštění. Je to i váš problém? Vyzkoušejte šampon pro mastné vlasy, který pomáhá odstraňovat přebytečný maz z vlasové pokožky a eliminuje tvorbu kožního mazu na minimum. Pravidelně používejte šampon pro mastné vlasy a užívejte si život bez mastných vlasů. 

 

6. Pro objem

Většina z nás touží po vlasech podobných lví hřívě - hustých a objemných. Pokud vás trápí zplihlé vlasy bez objemu, začněte používat přírodní šampon pro objem vlasů, který vlasům dodá potřebný objem, hebkost a lesk. Řekněte stop unaveným vlasům bez života a užívejte si pocit objemné hřívy. 

 

7. Pro kudrnaté vlasy 

Kudrnaté vlasy si žádají speciální péči v podobě speciálního šamponu pro vlnité kadeře, který ovládne vaše kudrny a podtrhne jejich přirozenou strukturu. Dostaňte své kudrny pod kontrolu a poskytněte jim péči, kterou potřebují.

 

 

2. Následuje kondicionér

Kondicionér slouží k hydrataci a uzavření vlasové kutikuly po umytí šamponem. Pomáhá udržet vlasy měkké, lesklé a snadno rozčesatelné. Použití kondicionéru je nezbytné pro ochranu vlasů před vnějšími vlivy a lámáním.

 

Jak správně používat kondicionér?

Po umytí šamponem vlasy lehce osušte ručníkem, aby byly jen vlhké, nikoliv mokré. Přebytečná voda by mohla naředit kondicionér a snížit jeho účinnost. Použijte množství kondicionéru odpovídající délce a hustotě vašich vlasů. Pro krátké vlasy stačí malé množství, pro dlouhé a husté vlasy použijte více.

Kondicionér aplikujte především na délky a konečky vlasů, kde jsou vlasy nejvíce suché a náchylné k poškození. Vyhněte se aplikaci na pokožku hlavy, aby vlasy neztratily objem a nemastily se. Nechte kondicionér působit alespoň 2–3 minuty. Tato doba umožní vlasům absorbovat potřebné živiny a hydrataci. Vlasy důkladně opláchněte studenou nebo vlažnou vodou, která pomůže uzavřít kutikulu a dodá vlasům lesk.

 

Jaký kondicionér zvolit?

1. Klasický

Hledáte kondicionér, který je vhodný pro všechny typy vlasů, vaše vlasy skutečně vyživí a zanechá je hebké a lesklé? V tom případě je venira kondicionér to pravé přímo pro vás. Jeho unikátní receptura s výtažky z přírodních ingrediencí proniká hluboko do vlasového vlákna, hydratuje je a dodává jim potřebné živiny. Zapomeňte na suché a poškozené vlasy. S naším kondicionérem budou vaše vlasy plné života a lesku.

 

2. S kolagenem

Chcete, aby vaše vlasy vypadaly mladší a plné života? Kondicionér s kolagenem vám pomůže tohoto cíle dosáhnout. Kolagen, přirozená součást našich vlasů, s věkem ubývá a právě kondicionér s kolagenem ho vlasům znovu navrací, čímž je vyživuje a zpevňuje. Vaše vlasy budou vypadat hustší, hladší a budou se snadno rozčesávat. Dopřejte si luxusní péči s kondicionérem s kolagenem a užijte si pocit zdravých a krásných vlasů.

 

3. Pro kudrnaté vlasy

Máte-li přírodní nebo trvalou ondulaci, víte, jak důležitá je správná hydratace a definice kudrn. Venira kondicionér pro kudrnaté vlasy je speciálně vyvinutý pro vaše jedinečné potřeby. Jeho bohatá formule s přírodními oleji proniká hluboko do vlasového vlákna, poskytuje intenzivní hydrataci a pomáhá definovat každý kudrn. Zapomeňte na suché a nepoddajné vlasy. S kondicionérem Venira budou vaše kudrny pružné, lesklé a plné života.

 

4. Bezoplachový

Trápí vás problémy s rozčesáváním vlasů a potřebujete rychlou a účinnou pomoc? Bezoplachový kondicionér ve spreji je ideální pro rychlou a účinnou výživu vlasů, revitalizaci vlasových vláken a hydrataci vlasů. Navíc ho můžete použít kdykoliv a kdekoliv, což jistě oceníte. 

 

 

3. Masku na konec

Maska na vlasy poskytuje hlubokou regeneraci a výživu, kterou běžný kondicionér nedokáže zajistit. Je ideální pro suché, poškozené nebo chemicky ošetřené vlasy, které potřebují intenzivní péči.

 

Jak správně používat masku na vlasy?

Masku aplikujte na čisté, umyté vlasy, čímž pomůžete vlasům absorbovat všechny živiny z masky. Použijte dostatečné množství, zejména pokud máte delší nebo poškozené vlasy. Zaměřte se hlavně na délky a konečky. Nechte masku působit alespoň 5-10 minut. Pro ještě intenzivnější účinek můžete vlasy zabalit do ručníku nebo použít sprchovou čepici. Po uplynutí doby vlasy důkladně opláchněte vlažnou vodou, dokud nejsou zcela zbavené masky. Masku používejte dle svých individuálních potřeb, doporučujeme však masku používat 2x týdně. 

 

Jakou masku zvolit?

1. Regenerační

Chcete vrátit svým vlasům život a obnovit jejich kvalitu? Regenerační maska je přesně to, co hledáte. Její intenzivní formule s výživnými látkami proniká hluboko do vlasového vlákna, regeneruje poškozené části a obnovuje přirozenou strukturu vlasů. Řeší problémy jako jsou suché, lámavé a roztřepené konečky. Vlasy budou po použití měkčí, hladší a zářivější než kdy dříve.

 

2. Pro lesk a hebkost

Toužíte po zdravém a oslnivém vzhledu svých vlasů, které budou hebké na dotek? V tom případě je pro vás vhodná maska na vlasy pro lesk a hebkost, která pronikne až do hloubky vašich vlasů a zanechá je lesklé a sametově hebké. 

 

3. Vyživující

Toužíte po intenzivní péči a revitalizaci svých vlasů? Vyživující maska na vlasy je obohacena o vysoce účinné přírodní složky, jako jsou keratin, kolagen a rostlinné oleje, které  pronikají hluboko do vlasového vlákna a poskytují mu potřebnou výživu a hydrataci. Pravidelným používáním masky docílíte výrazného zlepšení kvality vlasů – budou pevnější, pružnější a plné života. Vaše vlasy získají zdravý, zářivý vzhled, který vydrží.

 

 

Zajímavosti o mytí vlasů 

1.  Vlasové šampony, jak je známe dnes, jsou relativně novým vynálezem. V minulosti se vlasy umývaly pouze mýdlem nebo speciálními bylinnými směsmi. Šamponování se stalo běžnou praxí až v polovině 20. století, ale původně bylo považováno za luxus dostupný pouze vyšším společenským vrstvám.

2. Při dlouhodobém používání stejného šamponu si vlasy mohou zvyknout na jeho složení, což může vést ke snížení jeho účinnosti. Proto je dobré šampony občas střídat, aby vlasy dostaly novou dávku různých aktivních látek.

3. Věděli jste, že byste si vlasy měli mýt šamponem dvakrát? První mytí odstraní povrchové nečistoty, maz a zbytky stylingových přípravků, zatímco druhé mytí se zaměřuje na důkladné čištění vlasové pokožky a vlasů. Tato metoda je obzvláště vhodná pro lidi s mastnou pokožkou hlavy nebo pro ty, kteří používají mnoho stylingových produktů.

4. V minulosti lidé používali různé neobvyklé přísady k mytí vlasů, včetně piva, koňaku nebo dokonce vajec. Tyto přísady měly vlasy vyživit a dodat jim lesk. Dnes se podobné techniky vrací ve formě přírodních masek na vlasy. 

 

Co si z článku odnést?

Správné používání šamponu, kondicionéru a masky na vlasy je klíčem k zdravým, lesklým a krásným vlasům. Každý z těchto produktů má svou specifickou funkci, která přispívá k celkové péči o vlasy. Dodržováním správného postupu při jejich aplikaci můžete zajistit, že vaše vlasy budou vypadat zdravě a vy se tak budete cítit skvěle každý den. Nepodceňujte význam jednotlivým krokům v péči o vlasy a věnujte jim péči, kterou si zaslouží.

 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.