• Právě teď máme dopravu zdarma + dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Právě teď máme dopravu zdarma + dárek

Je žehlička na vlasy skutečně takovou hrozbou?

Žehličky na vlasy se staly běžnou součástí vlasové rutiny. Slibují rychlé a snadné narovnání vlasů, kudrnaté vlny nebo dodání objemu. Ale jsou tyto zázračné nástroje skutečně tak neškodné, jak se zdá? V tomto článku si zodpovíme otázku, zda jsou žehličky na vlasy skutečně škodlivé a podíváme na potenciální rizika používání žehliček na vlasy. Jak používat žehličky zodpovědně, abyste minimalizovali jejich negativní dopady? Jak chránit vlasy před teplem? Pokračujte ve čtení a dozvíte se všechny odpovědi na otázky týkající se žehlení vlasů. 

 

 

Žehlička vlasy ničí - pravda nebo lež?

Pokud si vyberete kvalitní žehličku na vlasy a budete ji používat správně a s rozvahou, vlasy vám nezničí. Důležité je chránit vlasy před teplem, nežehlit je příliš často a pečovat o ně i po žehlení

 

Faktory ovlivňující dopad žehlení na vlasy

Frekvence používání - čím častěji žehličku používáte, tím větší je riziko poškození vlasů.

Teplota - vysoké teploty vlasy více vysušují a poškozují. Je důležité používat žehličku při nejnižší možné teplotě, která je pro váš typ vlasů dostačující.

Typ vlasů - jemné vlasy jsou náchylnější k poškození než silné vlasy.

Zdraví vlasů - pokud máte již poškozené vlasy, například kvůli barvení nebo chemickému ošetření, jsou náchylnější k dalšímu poškození žehličkou.

Kvalita žehličky - levné žehličky s nekvalitními destičkami vlasy více poškozují než dražší žehličky s keramickými destičkami a pokročilými technologiemi.

Způsob používání - pokud žehličku používáte nesprávně, například ji táhnete po vlasech příliš pomalu nebo opakovaně žehlíte stejné prameny, vlasy se více poškozují.

 

Druhy žehliček na vlasy podle materiálu

Nejběžnějšími a nejdostupnějšími bývají keramické žehličky, jejichž keramické destičky se rovnoměrně zahřívají a vlasy šetrně uhlazují. Jsou vhodné pro všechny typy vlasů. Titanové žehličky bývají lehčí a zahřívají se rychleji než keramické žehličky. Destičky z titanu navíc bývají hladší, takže po nich vlasy kloužou snadněji a jsou vhodné pro husté i kudrnaté vlasy. Turmalínové žehličky vydávají záporné ionty, které vlasy hydratují a zabraňují krepatění. Destičky z turmalínu se rovněž rovnoměrně zahřívají a vlasy šetrně uhlazují a jsou tak vhodné pro jemné a poškozené vlasy.

 

 

Žehličky na vlasy podle funkcí 

Klasické žehličky, které jsou určeny pouze pro rovnání vlasů.

Kónické žehličky mají destičky, které se směrem ke koncům zužují a slouží k natáčení kudrlin a vln.

Cestovní žehličky jsou malé a skladné, takže se snadno vejdou do kabelky a jsou tak ideální na cesty.

Žehličky s parou využívají páru k hydrataci vlasů a usnadnění žehlení. Jsou vhodné pro suché a poškozené vlasy.

Žehličky s ionizací vydávají záporné ionty, které vlasy hydratují a zabraňují krepatění a hodí se pro všechny typy vlasů.

 

Jak vybrat tu správnou žehličku na vlasy? 

Při výběru té nejlepší žehličky na vlasy právě pro vás musíte brát na vědomí hned několik parametrů, podle kterých se budete rozhodovat. Níže naleznete 5 faktorů, které byste měli zohlednit při výběru žehličky na vlasy:

 

Typ vlasů

Pro jemné vlasy je důležitá žehlička s nízkým nastavením teploty a keramickými destičkami, které vlasy šetrně uhladí. Pro husté a kudrnaté vlasy budete potřebovat žehličku s vyšším nastavením teploty a širšími destičkami, které vlasy zvládnou narovnat v jednom tahu. Normální vlasy si vystačí se žehličkou se středním nastavením teploty a keramickými destičkami.

 

Nastavení teploty

Žehlička by měla mít více nastavení teploty, abyste mohli najít tu, která je ideální pro váš typ vlasů. Některé žehličky mají také funkci automatického vypnutí, která zabraňuje přehřátí.

 

Destičky

Hledejte žehličku na vlasy s keramickými nebo turmalínovými destičkami, které se rovnoměrně zahřívají a vlasy šetrně uhladí. Kovové destičky obvykle zahřívají nerovnoměrně a vlasy mohou spálit.

 

Technologie

Některé žehličky mají technologie, jako jsou iontové kondicionování nebo infračervené záření, které vlasy hydratují a chrání před poškozením.

 

Velikost a tvar

Velikost a tvar žehličky by měly odpovídat vašim potřebám. Pokud máte krátké vlasy, budete potřebovat menší žehličku. Pokud máte dlouhé vlasy, budete potřebovat žehličku s delšími destičkami.

 

 

Jaké žehličce na vlasy se vyhnout?

Je těžké říct, které žehličky na vlasy jsou obecně nekvalitní, protože to závisí na individuálních potřebách a typu vlasů. Levné žehličky na vlasy však obecně postrádají kvalitní materiál žehlících ploch a používají kovové destičky, které se nerovnoměrně zahřívají a mohou vlasy spálit. Levnější žehličky zároveň mívají pouze jedno nastavení teploty, které může být pro jemné vlasy příliš horké a může docházet k poškozování vlasů

 

Jak žehlit vlasy s minimálním poškozením?

Používejte žehličku maximálně 2-3krát týdně.

Vždy používejte ochranné produkty, jako jsou spreje proti teplu.

Nikdy nežehlete vlasy mokré, pokud nemáte žehličku přímo určenou na žehlení mokrých vlasů. 

Používejte žehličku při nejnižší možné teplotě, která je pro váš typ vlasů dostačující.

Nepoužívejte žehličku na stejném prameni vlasů vícekrát.

Vlasy pravidelně hydratujte.

 

Tipy na produkty pro správnou výživu a ochranu vlasů

Abyste mohli své vlasy tepelně upravovat, je potřeba, aby byly zdravé a vyživené. Ke správné výživě a zdraví vlasů vám pomohou vhodné kosmetické přípravky a doplňky stravy pro krásné vlasy. Který z nich si vyberete?

 

1. Keratinová voda 

Hledáte produkt, který vaše vlasy pomůže ochránit před tepelnou úpravou pomocí žehličky, fénu nebo kulmy na vlasy? Pak je tu pro vás keratinová voda s inovativním složením a osvěžující květinovo-citrusovou vůní. Tento veganský zázrak je ideální pro ženy i muže, kteří touží po ochraně vlasů před teplem a dodání potřebné výživy vlasům před tím, než je začnete tepelně zatěžovat. Složení keratinové vody je navrženo tak, aby vyhovovalo všem typům vlasů, od jemných a tenkých, přes suché a lámavé až po husté a kudrnaté

Díky svým přírodním ingrediencím keratinová voda funguje jako účinná termoochrana při fénování, žehlení a kulmování. To pomáhá zabraňovat poškození vlasů teplem a udržuje je zdravé a krásné. Keratinovou vodu stačí aplikovat do vlhkých vlasů po umytí a pročesat je prsty. Množství produktu závisí na hustotě a typu vlasů. Pro dosažení nejlepších výsledků používejte keratinovou vodu po každém mytí.

2. Maska na vlasy

Zhoršila pravidelná tepelná úprava kvalitu vašich vlasů? Vdechněte svým vlasům nový život s regenerační maskou a dopřejte jim potřebnou výživu a regeneraci před opětovným použitím žehličky na vlasy. Regenerační vlasová maska dokáže hloubkově obnovit i ty nejvíce poškozené a oslabené vlasy způsobené nadměrným žehlením vlasů a dodá jim potřebnou výživu před další tepelnou úpravou

Řekněte stop roztřepeným konečkům a lámavým vlasům! Maska je zacelí a uhladí, čímž vašim vlasům dodá zdravý a upravený vzhled. Srdcem této masky je inovativní aminokyselinový komplex, který proniká hluboko do vlasové pokožky a vyživuje ji zevnitř. Díky tomu jsou vlasy hydratované, odolné, plné vitality a připraveny na tepelnou úpravu.

 

 

3. Přírodní šampon s kolagenem

Ať už máte vlasy jemné, husté, kudrnaté, suché nebo mastné, kolagenový šampon se o ně postará s maximální péčí. Mořský kolagen obsažený v šamponu vašim vlasům dodá sílu a odolnost, zatímco chlorella a lupina bílá rozzáří a vyživí i suché kadeře. Tajemství šamponu tkví v kombinaci hydrolyzovaného kolagenu a kofeinu, které pronikají hluboko do vlasových folikul, kde posilují vlasové kořínky a zabraňují jejich uvolňování.

 

4. Vitamíny na vaše vlasy, nehty i pleť

Hledáte cestu k zářivým vlasům, pevným nehtům a hebké pleti? Pak jsou tady pro vás lahodné cucavé kostičky, které byly sestaveny přesně tak, aby vašim vlasům dodaly veškerou potřebnou výživu. Tajemství kostiček krásy tkví v unikátním složení 12 aktivních látek, mezi které patří hydrolyzovaný kolagen Verisol®, který se snadno se vstřebává a účinně působí na vlasy, nehty a pleť. Zvyšuje také elasticitu pleti, snižuje výskyt vrásek a zpevňuje nehty. Cholin a zinek obsažený v kostičkách zase podpoří regeneraci a zdraví vlasů, pomůže vaše vlasy posílit a vrátit jim lesk

 

 

Fakta a mýty o žehlení vlasů

Žehličky na vlasy vlasy spálí. I když je pravda, že nadměrné používání vysoké teploty může vlasy poškodit, moderní žehličky na vlasy mají termostaty, které regulují teplotu a zabraňují spálení vlasů.

Žehličky na vlasy způsobují vypadávání vlasů. Žehličky na vlasy vlasy nepoškozují natolik, aby způsobovaly jejich vypadávání. Vypadávání vlasů může mít různé příčiny, jako je stres, hormonální změny nebo nedostatek živin.

Žehličky na vlasy vlasy ztenčují. Žehličky na vlasy vlasy neztenčují, ale mohou je vysušovat a dělat křehčí, pokud se nepoužívají správně.

Všechny žehličky na vlasy jsou stejné. Různé typy žehliček na vlasy se liší materiálem desek, teplotním rozsahem a funkcemi. Je důležité vybrat si žehličku, která je vhodná pro váš typ vlasů a potřeby.

 

Co si z článku odnést?

Je tedy žehlička na vlasy skutečně takovou hrozbou? Záleží na tom, jak a jak často žehličku používáte. Pokud dodržujete správné techniky a používáte kvalitní produkty na ochranu vlasů, žehlička vám nijak neublíží. Naopak, může vaše vlasy zjemnit a zjednodušit tak jejich rozčesávání. 

Podpořte výživu a ochranu svých vlasů a vyzkoušejte keratinovou vodu pro hydrataci vlasů a zářivý lesk. Masky na vlasy pomohou navrátit zdraví a krásu poškozeným vlasům a vyživí i hodně oslabené kadeře. Používání kvalitního a přírodního šamponu je základ, proto vyzkoušejte šampon s mořským kolagenem a chlorellou, který vaše vlasy rozzáří a pomůže zabránit také padání vlasů. Krása začíná uvnitř, a proto vyzkoušejte naše vitamíny pro vlasy, nehty i pleť, které se rychle vstřebávají a podporují krásu a výživu vašich vlasů také zevnitř. 

Pamatujte,  žehlička na vlasy vám může usnadnit styling a dodat vašim vlasům lesk a objem, ale je důležité, abyste ji používali správně a s rozvahou. Krása vychází zevnitř, proto je důležité dbát na celkový zdravý životní styl. Dopřejte si dostatek spánku, jezte zdravou stravu a pijte dostatek tekutin. Vaše vlasy vám za to poděkují a budou krásné a zdravé, ať už je žehlíte, nebo ne.

 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.