L-tyrosin: bojovník za vaše vlasy

Dokonalá hříva krásných a zdravých vlasů je snem snad každé ženy. Říká se, že vlasy tvoří až 60 % celkového vzhledu. Pokud nejsme se svým zevnějškem spokojeni, ovlivňuje to naše sebevědomí a celkové vystupování ve společnosti. Ptáte se, jak dosáhnout tohoto ideálu? Kromě správné péče a vhodných vlasových produktů hraje klíčovou roli také strava a dostatečný příjem živin. Jednou z nich je právě L-tyrosin. Jak může pomoci vašim vlasům a co je to za látku? V článku se dozvíte vše potřebné k tomuto bojovníkovi za vaše vlasy.

 

Co je to L-tyrosin?

Pokud máte psychicky náročnější práci, býváte často v nervovém vypětí a bojujete navíc s vypadáváním vlasů, pak potřebujete do svého těla dostat látku L-tyrosin, což je aminokyselina, která hraje velmi důležitou roli při zvládání stresu

Jedná se o látku přirozeně se vyskytující v našem těle, která se podílí hned na několika procesech v našem organismu. Její význam spočívá ve schopnosti se přeměnit na důležité neurotransmitery, jako je dopamin, noradrenalin a adrenalin. Tyto látky poté pomáhají ke správnému fungování mozku a nervové soustavy.

Kromě toho mají vliv na další zdravotní potíže, jako je například nespavost, úzkosti a deprese. Doplněním tohoto preparátu do vašeho těla zvýšíte svou tělesnou a duševní výkonnost, podpoříte motivaci, nadšení a kreativitu a něktěří jedinci dokonce udávají, že po užití mívají lepší náladu a větší radost ze života.

Tip: Přečtěte si i o další aminokyselině a jejich účincích nezbytných pro růst a zdraví vlasů, kterou je L-cystein.

 

 

L-tyrosin a zdraví vlasů

Možná si říkáte, co má tato aminokyselina společného se zdravím vlasů. Odpověď je zde poměrně jednoduchá. L-tyrosin má také vliv na tvorbu melaninu, což je pigment určující barvu kůže a vlasů. Při nedostatku L-tyrosinu může dojít k postrádání melaninu, což může mít za následek šednutí či řídnutí vlasů, křehkost a jejich snadné lámání a postupně vést až k jejich ztrátě.

Výživové doplňky obsahující tuto klíčovou aminokyselinu, dokáží zabránit plešatění a výrazně redukovat stres. Dále je L-tyrosin klíčovou složkou pro růst a sílu vlasů. Vlasy jsou tvořeny keratinem, který je proteinovou látkou a pro její tvorbu je zapotřebí dostatečné množství aminokyselin, mezi něž patří právě i L-tyrosin.

L-tyrosin se podílí i na udržování zdravých vlasových folikulů. Jedná se o malou strukturu umístěnou pod povrchem pokožky hlavy, která je zodpovědná za správný růst vašich kadeří. Tato aminokyselina přispívá k jejich zdraví, čímž zajišťuje, že vaše vlasy budou silné a odolné

Díky své úloze v syntéze proteinů přispívá k hladkému povrchu vlasů, udržení zdravého prostředí pokožky hlavy, což je důležité pro správný růst vlasů a prevenci dalších problémů, jako jsou lupy či podráždění. 

 

 

Jaké jsou přírodní zdroje L-tyrosinu?

L-tyrosin také přirozeně najdeme hned v několika různých potravinách, jedná se o:

maso, jako je to hovězí, vepřové, kuřecí nebo krůtí

ryby, mezi které patří losos, tuňák, sardinky a sleď

mléčné produkty, tedy samotné mléko, jogurt, tvaroh a sýry

luštěniny, jako jsou sójové boby, čočka, fazola a hrách

ořechy a semínka v podobě mandlí, lískových ořechů, slunečnicových a sezamových semen

- v ovoci ho najdeme převážně v avokádu

 

Pokud se vám nedostává dostatečné množství L-tyrosinu přirozenou cestou, můžete zvážit také užívání doplňků stravy obsahujících tuto aminokyselinu. Je obsažena i v našem bestselleru, tedy v kapslích VENIRA PREMIUM pro vlasy, nehty a pleť jenž dodávají vlasům, nehtům i pokožce všechny potřebné vitamíny a minerály.

Najdeme ji i v kapslích VENIRA brain booster, které přispívají k přísunu energie, k lepší koncentraci a paměti či snižují míru únavy a vyčerpání.

 

Jaké další aminokyseliny potřebují vlasy při vypadávání?

Přidali jste do vaší stravy potraviny s aminokyselinou L-tyrosin nebo jste vyzkoušeli doplňky stravy s jejím obsahem ale stále vám vypadávají vlasy? Pak vašemu tělu mohou chybět i další potřebné aminokyseliny.

 

L-cystein

Tato aminokyselina hraje klíčovou roli při tvorbě keratinu. Podíl L-cysteinu na vypadávání vlasů spočívá v jeho schopnosti posílit a podpořit růst vlasů

 

L-methionin

Je aminokyselina, která je také součástí keratinu a podporuje tak tvorbu zdravých vlasů. S antioxidačními vlastnostmi chrání vlasy před škodlivými radikály. V kapslích VENIRA pro vlasy, nehty a pleť tuto aminokyselinu také najdete.

 

 

L-arginin

Jejím úkolem je rozšiřovat krevní cévy a zlepšovat průtok krve. Dobrý krevní oběh je totiž důležitý pro zásobování vlasových folikulů živinami a kyslíkem, které jsou nezbytné pro zdravý růst vlasů. Lepší prokrvení tlumí i vypadávání vlasů. Prostřednictvím VENIRA bezoplachového kondicionéru s obsahem argininu dokonale regenerujete a obnovíte poškozená vlasová vlákna.

 

L-lysin

Zlepšuje absorpci železa v těle, které je důležité pro dodávání kyslíku do vlasových folikul. L-lysin je známý i svými schopnostmi posilovat imunitní systém a chránit tělo před záněty vedoucí k padání kadeří.

 

L-prolin

Umí zadržovat vlhkost a podporovat hydrataci pokožky hlavy, jejíž nedostatek vede k suché kůži, což může negativně ovlivnit samotný růst vlasů. L-prolin má také schopnost podporovat hojení a regeneraci tkání, to může být prospěšné zejména pro podrážděnou pokožku hlavy.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu