• Použijte právě teď slevový kód EXTRA5 + vyberte si dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Použijte kód EXTRA5 + vyberte si dárek k objednávce

Letní festivaly 2024. Kam vyrazit?

Letní festivaly jsou skvělou příležitostí pro setkání s přáteli, objevování nové hudby, kultury a hlavně pro odpočinek a zábavu. Kromě toho, každý festival má svůj jedinečný styl a atmosféru, což znamená, že si každý najde to své. Pojďme se tedy podívat na ty nejzajímavější české a slovenské festivaly, na které můžete v létě 2024 vyrazit.

 

 

České letní festivaly 

Nevíte, za jakým českým festivalem letos vyrazit? Nechte se inspirovat naším výběrem těch nejlepších festivalů pro rok 2024 a užijte si pořádnou dávku zábavy.

 

Beats for love 3. - 6. 7. 2024

Beats for Love začal v roce 2013 jako odvážný projekt skupiny nadšenců, kteří chtěli přinést něco nového na českou festivalovou scénu. První ročník měl úspěch, a tak se festival rok od roku rozrůstal. Dnes je Beats for Love respektovaným jménem na mezinárodní scéně a láká návštěvníky nejen z Česka, ale i ze zahraničí

Beats for Love 2024 se koná od 3. do 6. července v Dolních Vítkovicích v Ostravě. Letos oslavuje jubilejní desáté výročí a slibuje jeden z nejlepších line-upů v historii Beats for Love. Na hlavní stagi se představí světové hvězdy elektronické hudby. Těšit se můžete na jména jako David Guetta, Meduza, Alok nebo Korolova

 

Vysočina fest 4. - 6. 7. 2024

Chcete poslouchat hudbu a kochat se krásami Vysočiny? Pak vyrazte na multižánrový festival Vysočina fest konající se 4. až 7. července v Jihlavě, který letos slaví 10 let od svého vzniku. Je to čtyřdenní maraton hudby, na kterém se představí umělci jako Pokáč, Divokej Bill, Yzomandias, Tomáš Klus, Tři sestry, Ben Cristovao, Wanastowi Vjecy nebo Kabát.

 

Masters of Rock 11. - 14. 7. 2024

Když se řekne rockový festival, většina z nás si okamžitě vybaví Masters of Rock, ikonický festival, který se již tradičně koná ve Vizovicích, je rájem pro všechny milovníky tvrdé muziky

Masters of Rock 2024 se koná od 11. do 14. července ve Vizovicích a své hudební vystoupení vám předvedou Amaranthe, Judas Priest, Fleret, Die Happy nebo Avantasia. Kromě samotného festivalu můžete v okolí Vizovic navštívit mnoho zajímavých míst. Mezi nejpopulárnější patří tradiční pálenice Jelínek, kde můžete ochutnat slavnou slivovici, a krásné zámky a hrady v okolí. Je to skvělá příležitost, jak spojit hudební zážitek s objevováním krás Moravy.

 

Hrady CZ  12. 7. - 31. 8. 2024

Láká vás spojení hudby, kultury a historie? Festival Hrady CZ je vícedenní hudební festival, který se koná na historických hradech a zámcích v České republice a každoročně přitahuje desetitisíce návštěvníků, kteří sem míří nejen kvůli hudbě, ale také díky unikátní atmosféře historických lokalit

Festival propojuje bohaté kulturní dědictví České republiky, moderní hudbu a umění. V rámci festivalu se tak můžete od 13. července do 31. srpna podívat na osm významných českých a moravských hradů a užít si nabitého programu plného hudby, divadelních představení, historických reálií, zábavy a nezapomenutelné atmosféry.

Program bývá na všech zastávkách identický s výjimkou hradu Veveří, na němž jako na jediném vystoupí kapela Čechomor. Zahrají vám kapely jako UDG, Jelen, Visací zámek, Horkýže Slíže nebo Chinaski. Kromě hudebního programu se můžete těšit na divadelní představení, šermířské souboje, historické dílny nebo prohlídky hradů.

 

Colours of Ostrava 17. - 20. 7. 2024

Colours of Ostrava je festival, který nabízí širokou škálu hudebních žánrů. Ať už jste fanouškem popu, rocku, jazzu nebo elektronické hudby, na tomto festivalu si přijdete na své. Těšit se můžete na Sama Smitha, Lennyho Kravitze, Zaru Larsson, Seana Paula nebo Queens of the Stone Age, a to v termínu 17. až 20. července v oblasti Dolní Vítkovice Ostrava.

Festival je známý nejen svou hudební nabídkou, ale i bohatým doprovodným programem, který zahrnuje umění, divadlo, filmy, workshopy a diskuzní panely. Naučte se hrát na exotické nástroje, zúčastněte se tvůrčích dílen nebo si poslechněte inspirativní přednášky od zajímavých osobností. Je to skvělá příležitost obohatit své festivalové zážitky o nové poznatky.

 

Benátská! 25. - 28. 7. 2024

Benátská! má za sebou již 30 let existence a za tu dobu si získala srdce tisíců fanoušků po celé České republice a je známá svým rodinným charakterem

Od 25. do 28. července na Veseckém sportovním areálu v Liberci vystoupí legendární kapely jako Scooter, Suzi Quatro, Slade, Jakub Děkan, Sergei Barracuda, Sima, Pokáč nebo Čechomor. Kromě hudebního programu v podobě zahraničních i českých interpretů se můžete těšit na různé soutěže, hry a autogramiády pro děti i dospělé. 

 

 

Let it Roll  1. - 3. 8. 2024

Za více než dvě desetiletí se Let It Roll změnil z malé klubové akce na velkou festivalovou scénu. Dnes je Let It Roll považován za Mekku drum and bass hudby. Let It Roll 2024 se koná od 1. do 3. srpna v Milovicích, tedy v bývalém vojenském prostoru nedaleko Prahy. 

Největší drum and bass festival na světě slibuje bohatý line-up plný světově proslulých DJů a producentů. Vystoupí hvězdy Rudimental, Sigma, Wilkinson, Koven, Netsky, Dimension nebo Andy C.

Brutal Assault  7. - 10. 8. 2024

Věděli jste, že Brutal Assault patří k těm nejtvrdším metalovým festivalům v České republice? Brutal Assault 2024 se koná od 7. do 10. srpna v pevnosti Josefov v Jaroměři a přináší hvězdný line-up v podobě kapel jako Acid Row, Aeon Winds, Architects, Candlemass, Cephalic Carnage, Dead Roots, Distant, Exodus, Broken Hope, Čad, Left to Die nebo Motionless In White

Kromě hudebního programu se můžete těšit také na výstavu černobílých fotografií Miroslava Hlinky ze série Momenty ticha, která vás zavede do tajemného světa kostnic

 

Mácháč  16. - 17. 8. 2024

Pokud jste milovníky elektronické hudby, vodních sportů a přírody, vyrazte na festival Mácháč, který se koná 16. a 17. srpna na Klůčecké pláži u Máchova jezera a nabízí mix elektronické hudby, zábavy a relaxace

Festival Mácháč je jedním z největších a nejoblíbenějších festivalů elektronické hudby v České republice. Každý rok se na břehu Máchova jezera sjedou tisíce fanoušků, aby si užili hudební produkci těch nejlepších DJů z celého světa.

Letošní ročník festivalu Mácháč slibuje být opět neobyčejný. Na hlavním pódiu se vystoupí hvězdy jako Ace Of Bass, Alex Stein, Amémé, Anime, Bart Skils, Carla Schmitt, Chris Luno a Chris Sadler. Na techno stage se o vaši zábavu postará legendární DJ Subgate, který oslaví 25 let na scéně.

 

TrutnOFF  22. - 25. 8. 2024

TrutnOFF si za svou bohatou historii získal srdce tisíců fanoušků a stal se symbolem nezávislé hudební scény a bohémského ducha. Festival TrutnOFF 2024 se letos koná od 22. do 25. srpna na tradičním bojišti v Trutnově a oslaví 40 let své existence.

Na hlavní stagi vystoupí legendární Jesus and Mary Chain ze Skotska, dále pak americká punk rocková legenda Flogging Molly a ukrajinská folklórní kapela Go_A. Chybět nebudou ani domácí hvězdy jako Monkey Business, MIG 21 a akordeonistka, herečka a dryáčnická šansoniérka Rozálie Havelková.

 

 

Slovenské letní festivaly

Vyjeďte si za festivalem také na Slovensko a kromě hudby poznejte také jeho krásy a tradice. Pojďte se s námi podívat na ty nejlepší slovenské hudební akce.

 

Pohoda festival 11. - 13. 7. 2024

Pohoda Festival, jeden z nejvýznamnějších festivalů v Evropě, se vrací v roce 2024 s nabitým programem plným hudby, umění a zábavy. Festival se koná od 11. do 13. července 2024 na letišti Trenčín v Trenčíne. Hlavními hvězdami festivalu jsou Queens of the Stone Age, James Blake, Skepta, Royal Blood, Thievery Corporation, Pendulum, Morcheeba, Noname, Arlo Parks nebo Emiliana Torrini.

Kromě hudby na vás čeká také vizuální umění, divadlo, literatura, tanec, diskuze nebo workshopy. Pohoda Festival 2024 je ideální příležitostí pro všechny, kteří si chtějí užít jedinečný festivalový zážitek plný hudby, umění a zábavy.

 

Žákovic open 26. - 27. 7. 2024

Žákovic Open, který se koná od 26-27.7. 2024 v obci Žákovičky, je tradiční slovenský festival s dechovkou a folklorem. Festival nabízí pestrý program plný koncertů, tanečních vystoupení, jarmarků a řemeslných ukázek. Hlavními hvězdami festivalu jsou IMR, Cimbal Brothers, Peter Pišťanka, Orchester Konopáčik, Zbojská kapela a mnoho dalších.

Kromě hudebního a folklorního programu se na Žákovic Open můžete těšit i na divadlo, filmy, soutěže a program pro děti. Festival je ideální příležitostí pro poznání slovenské kultury a tradic.

 

Grape festival 9. - 10. 8. 2024

Grape Festival konající se 9. - 10.8. 2024 v malebném prostředí Piešťan, spojuje to nejlepší z vína a hudby. Festival nabízí širokou škálu koncertů, ochutnávek vín a gurmánských zážitků. Hlavními hvězdami festivalu jsou Tom Odell, Charlotte de Witte, Nothing but thieves, Dimension nebo Michael Kiwanuka

Kromě hudebních a gastronomických zážitků se na Grape Festivalu můžete těšit i na divadelní představení, taneční workshopy, výstavy a filmy. Festival je ideální příležitostí pro relaxaci a zábavu s přáteli.

 

Festival Country Lodenica 22. - 24. 8. 2024

Festival Country Lodenica se uskuteční v termínu od 22. do 24. srpna 2024 na Zelenej Vode v Novom Meste nad Váhom a je oslavou country hudby a tradic. Festival nabízí širokou škálu koncertů, tanečních vystoupení a doprovodných aktivit pro celou rodinu. Hlavními hvězdami festivalu jsou Fleret, Čechomor, Pokáč, Hrdza, Moruša, Nezmaři a Bárka, Cop, Marien, Juraj Hnilica, Richard Autner a Martin Geišberg a mnoho dalších.

Kromě hudebního programu se na festivalu Country Lodenica na vás čekají také standup vystoupení, dětské městečko, kolotoče, tance, nebo westernové scénky s koníky. Festival Country Lodenica je ideální příležitostí pro celou rodinu, která si chce užít příjemný víkend plný hudby, zábavy a relaxace v krásném prostředí.

 

Uprising festival 30. - 31. 2024

Uprising Festival , jeden z nejvýznamnějších reggae a ska festivalů v Evropě, se vrací v roce 2024 do Bratislavy. Festival se koná od 30. do 31. srpna 2024 v rekreačním areálu Zlaté piesky. Hlavními hvězdami festivalu jsou Alborosie & Shengen Clan, Dubioza Kolektiv, Yemi Alade, Rich The Kid, Azahriah, Tommy Cash, The Congos, Jesse Royal a mnoho dalších.

Uprising Festival 2024 je ideální příležitostí pro všechny fanoušky reggae, ska a urban music, kteří si chtějí užít skvělou hudbu, zábavu a přátelskou atmosféru. Festival se koná v krásném prostředí Zlatých písků, které nabízí dostatek prostoru pro všechny aktivity.

 

Co si s sebou vzít na festival?

I když vyrážíte na festivaly za zábavou, nezapomeňte se chránit před škodlivým UVA a UVB zářením, které způsobují spálení a předčasné stárnutí pleti. Vezměte si s sebou vhodnou kosmetiku, která vás dokáže ochránit před sluncem a umožní vám si festival užívat naplno bez nepříjemného spálení. O důležitosti SPF se více dozvíte v našem článku o významu a důležitosti SPF.

Nezapomeňte dbát na dostatečný pitný režim a pro prevenci nepříjemné kocoviny nebo zmírnění jejich příznaků si vezměte také kapsle pro střízlivé ráno, které se stanou vaším parťákem po probdělých nocích. Další tipy, jak se zbavit kocoviny najdete v tomto článku.

 

Přehled festivalů 2024

Datum Země Název festivalu
3. - 6. 7. 2024 Česká republika Beats for Love
4. - 6. 7. 2024 Česká republika Vysočina fest
11. - 13. 7. 2024 Slovensko Pohoda festival
11. - 14. 7. 2024 Česká republika Masters of Rock
12.7. - 31. 8. 2024 Česká republika Hrady CZ
17. - 20. 7. 2024 Česká republika Colours of Ostrava
25. - 28. 7. 2024 Česká republika Benátská!
26. - 27. 7. 2024 Slovensko Žákovic open
1. - 3. 8. 2024 Česká republika Let it Roll
7. - 10. 8. 2024 Česká republika Brutal Assault
9. - 10. 8. 2024 Slovensko Grape festival
16. - 17. 8. 2024 Česká republika Mácháč
22. - 24. 8. 2024 Slovensko Festival Country Lodenica
22. - 25. 8. 2024 Česká republika TrutnOFF
30. - 31. 8. 2024 Slovensko Uprising festival

 

Co si z článku odnést?

Letní festivaly jsou jedinečnou příležitostí pro každého, kdo hledá odpojení od každodenní rutiny a chce zažít neopakovatelné kulturní a hudební zážitky. Nechte se unést atmosférou, objevujte nové hudební talenty a užívejte si nezapomenutelné chvíle s přáteli a rodinou. Ať už jste fanouškem rocku, elektronické hudby nebo tradičních lidových melodií, užijte si festival naplno. Tak fesťákům zdar!

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.