Mangan skoncuje s pomalu rostoucími vlasy

Dlouhé vlasy, růst vlasů, vlasy nerostou… Tohle všechno jsou nejčastěji vyhledávané výrazy v případě, že máte pocit, že s vaší hřívou není vše úplně tak v pořádku. Čekání na sebemenší prodloužení vašich vlasů se vám zdá nekonečné a vy pátráte po tom, jak tomu učinit přítrž, respektive, jak docílit toho, aby vlasy zase rostly tak, jak mají? Řešení už hledat nemusíte, odpovědí na vaše otázky je totiž mangan!

 

Co je to mangan?

Jedná se o stopový prvek, o jehož důležitosti se donedávna ještě nic moc nevědělo. Jedinou informací bylo, že je nezbytný pro růst kostry všech živočichů, včetně lidí. Dnes už o něm naštěstí víme mnohem více

Například to, že je nezbytnou ochranou proti cukrovce, že se významnou měrou podílí na vytváření imunity, ale také to, že velmi účinně působí proti pomalému růstu vlasů. Jeho využití je širokospektrální. Posiluje tkáně a kosti, slezinu, játra, slinivku, ledviny, mozek, srdce a lymfu.

Má na starost regulaci hladiny krevního cukru a napomáhá tělu využívat bílkoviny a sacharidy. Jeho nedostatek může způsobit třes, zmatenost, poruchy sluchu a zraku, podrážděnost, pocení, zvýšení cholesterol či krevní tlak. 

 

Jak mangan ovlivňuje růst vlasů?

Kromě ostatních vitamínů a minerálů má mangan klíčový vliv na růst vlasů a zdraví vašich vlasových folikulů. Jeho přítomnost oceníte především díky potřebné stimulaci a podpoře růstu vlasů, ale také díky:

 

1. Podpoře enzymatických reakcí

Mangan řadíme mezi klíčový prvek pro správnou funkčnost enzymů, které se v těle aktivně podílejí na různorodých metabolických procesech v těle. Vlasové folikuly vyžadují přítomnost enzymatických reakcí, které jsou nezbytné pro syntézu proteinů a dalších významných procesů. Dostatečný příjem manganu významně přispívá k těmto reakcím a v důsledku toho urychluje růst vlasů.

 

2. Zlepšení krevního oběhu vlasových folikulů

Tento stopový prvek podporuje také prokrvení vlasových folikulů, což je zásadní pro jejich dostatečné zásobení živinami a kyslíkem. Deficit manganu může způsobit také omezení krevního oběhu a tím snížit přísun živin do vlasových folikulů, což negativně ovlivňuje jejich růstové tempo.

TipPotřebujete urychlit růst vlasů a nevíte jak na to? O všech možných vychytávkách se dozvíte v našem článku.

 

3. Podpoře tvorby kolagenu

Mangan má také významný vliv na vytváření kolagenu, který je esenciálním stavebním kamenem vlasových folikulů. Kolagen hraje významnou roli při posilování a zajištění pružnosti vlasů, což má klíčový význam při prevenci jejich lámavosti a podpoře jejich růstu.

Podpořit tvorbu vašeho kolagenu v těle ale i samotný růst vlasů i nehtů můžete díky VENIRA kolagenovému drinku pro vlasy, nehty i pleť s perfektní melounovou příchutí.

 

4. Antioxidačním vlastnostem

Mangan má schopnost fungovat jako antioxidant, který zajišťuje ochranu vlasových folikulů před poškozením, které může být způsobeno volnými radikály. Důkladná konzumace manganu tudíž představuje ochranu pro vlasové folikuly před oxidačním stresem a podporuje zdravý a nekomplikovaný proces růstu vlasů.

Detoxikovat tělo od toxických látek můžete i s doplňkem stravy VENIRA detox, který podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, přispívá k normálnímu trávení a osvěžení organismu.

 

Proč vlasy rostou pomalu?

Trápí vás pomalý růst vlasů a nevíte si rady, jak na něj? V některých případech bohužel nemusí pomoct ani volně dostupné doplňky stravy. Faktorů, které zapříčinují pomalý růst vašich kadeří může být hned několik:

 

Genetika

Rychlost růstu vašich vlasů je částečně podmíněná i genetickými charakteristikami. Někteří lidé proto mají genetickou predispozici k růstu vlasů odlišnou od těch jiných. Bohužel tento faktor je ale nezměnitelný a je určena genetickým základem.

 

Věk

I s věkem se může rychlost růstu vlasů snižovat jelikož vlasové folikuly postupem času ztrácí svou vitalitu a schopnost rychlého růstu. Podíl na tom mají i změny v hormonálních hladinách včetně poklesu estrogenu a testosteronu, což vede ke zpomalení růstového cyklu vlasů.

 

Stres

Chronický stres může mít negativní dopad na celkové zdraví včetně růstu vlasů. Stres zvyšuje hladinu volných radikálů v těle, což vede k oxidativnímu stresu. K udržení dobré nálady a pro dobrou duševní i fyzickou pohodu vám dopřeje VENIRA stop stress s komplexem 9 aktivních látek.

 

Škodlivé vlivy

Neustálé vystavování se škodlivým vlivům životního prostředí, jako je sluneční záření, znečištění, chemikálie obsažené v produktech na vlasy či tepelné nástroje pro úpravu vlasů, mohou oslabit vlasové folikuly a zpomalit růst vlasů.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu