• Právě teď máme slevy na vše + dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Právě teď máme slevy na vše + dárek

Moringa olejodárná: 7 důvodů, proč ji vyzkoušet

Znáte moringu olejodárnou? Tato neobyčejná rostlina, často označovaná jako "zázračná rostlina", si v posledních letech získává stále větší popularitu. A není se čemu divit. Moringa je totiž nabitá spoustou prospěšných látek, které mohou výrazně pozitivně ovlivnit vaše zdraví. Pojďme se společně podívat na 7 důvodů, proč byste měli moringu vyzkoušet

 

Co je to moringa olejodárná? 

Moringa olejodárná je rychle rostoucí strom, který může dosáhnout výšky až 12 metrů. Má jemné listy, bílé květy a dlouhé lusky obsahující semena. Je známá svou schopností přežít v suchých a nehostinných podmínkách, což z ní činí důležitou plodinu v mnoha rozvojových zemích.

 

Nutriční hodnoty moringy olejodárné

Moringa je skutečnou nutriční bombou, protože obsahuje vysoké množství vitamínů, minerálů a antioxidantů. Některé z klíčových živin, které moringa poskytuje, zahrnují:

Vitamín A: Přispívá ke zdravému zraku a imunitnímu systému.

Vitamín C: Podporuje imunitu a zdraví kůže.

Vitamín E: Působí jako silný antioxidant, chránící buňky před poškozením.

Vitamíny skupiny B: Pomáhají při energetickém metabolismu a podpoře nervového systému.

Minerály: Vápník, železo, hořčík a zinek jsou nezbytné pro zdravé kosti, tvorbu krve a celkovou vitalitu.

Aminokyseliny: Obsahuje všechny esenciální aminokyseliny potřebné pro růst a opravu tkání.

 

 

Proč byste měli vyzkoušet moringu olejodárnou?

Kapsle obsahují 1200 mg moringy olejodárné v denní dávce. Kromě toho, že je moringa olejodárná superpotravina s omlazujícími účinky, odbourává stres a pozitivně ovlivňuje vitalitu a odolnost proti únavě, má další blahodárné účinky na celý organismus. Jak ještě moringa olejodárná pomůže vašemu zdraví?

 

1. Je bohatá na živiny

Moringa je doslova nabitá vitamíny a minerály. Listy moringy obsahují vysoké množství vitamínu C, vitamínu A, vitamínu E a vitamínů skupiny B a současně jsou bohaté na minerály jako je železo, vápník, hořčík a zinek. Tato kombinace živin podporuje imunitní systém, zlepšuje zrak a podporuje zdravou pokožku.

 

2. Působí jako silný antioxidant

Listy moringy jsou bohaté na antioxidanty, jako jsou flavonoidy, polyfenoly a kyselina askorbová, látky pomáhající bojovat proti volným radikálům v těle, což může pomoci snížit riziko chronických onemocnění a zpomalovat proces stárnutí. Antioxidanty také podporují zdraví srdce a zlepšují celkovou vitalitu.

 

3. Má protizánětlivé účinky

Moringa má silné protizánětlivé vlastnosti díky vysokému obsahu isothiokyanátů, sloučenin, které mohou pomoci zmírnit záněty v těle, které jsou často spojeny s chronickými nemocemi, jako je artritida, srdeční choroby a rakovina. Pravidelná konzumace moringy může přispět k redukci zánětů a zlepšení tak vaše celkového zdraví.

 

4. Podporuje trávení

Kapsle s moringou olejodárnou mohou pomoci zlepšit trávení a podporovat zdraví střev díky vysokému obsahu vlákniny. Vláknina podporuje pravidelnou činnost střev a pomáhá předcházet zácpě. Navíc některé studie naznačují, že moringa může mít pozitivní vliv na střevní mikroflóru, která je klíčová pro celkové zdraví trávicího systému.

 

 

5. Snižuje hladiny cukru v krvi

Výzkumy ukazují, že moringa může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi, což je obzvláště důležité pro lidi s diabetem nebo rizikem vzniku diabetu. Sloučeniny v morinze, jako jsou isothiokyanáty, mohou pomoci snižovat hladinu glukózy v krvi a zlepšovat citlivost na inzulin.

 

6. Podporuje zdraví pokožky a vlasů

Díky vysokému obsahu vitamínů a antioxidantů může moringa přispět ke zdraví pokožky a vlasů. Vitamín E a vitamín C pomáhají bojovat proti stárnutí pokožky, zlepšují elasticitu a podporují přirozenou tvorbu kolagenu. Moringový olej je často používán v kosmetických přípravcích pro své hydratační a regenerační vlastnosti.

 

7. Jedná se o přírodní energetický boost

Pokud hledáte přirozený způsob, jak zvýšit svou energii, moringa může být skvělou volbou, protože obsahuje esenciální aminokyseliny, vitamíny a minerály, které podporují energetický metabolismus a zvyšují vitalitu. Na rozdíl od kofeinu moringa poskytuje trvalejší a vyváženější zdroj energie bez negativních účinků.

 

 

Jak zařadit moringu do jídelníčku?

Moringu lze konzumovat v různých formách – jako prášek z listů, kapsle, čaj nebo moringový olej. Prášek z listů můžete přidat do smoothies, džusů, jogurtů nebo polévek. Moringový čaj je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí vychutnat její přínosy v teplém nápoji. Kapsle jsou praktické pro snadné dávkování a moringový olej jako součást vaší kosmetické péče o pleť i vlasy. 

 

Použití moringového oleje

Věděli jste, že kromě kapslí s moringou olejodárnou můžete používat také moringová olej? Moringový olej vám může pomoci s redukcí vrásek, aknozní pletí a poradí si také se suchými a poškozenými vlasy. 

Aplikujte malé množství oleje na čistou pokožku a jemně vmasírujte. Používejte ráno a večer pro nejlepší výsledky. Moringový olej je vhodný také na vlasy, a proto ho naneste na vlhké nebo suché vlasy a zaměřte se také na konečky. Nechte působit 30 minut a poté důkladně opláchněte.

 

Co si z článku odnést?

Moringa olejodárná je superpotravina nabízející širokou škálu zdravotních výhod, od posílení imunitního systému až po podporu zdravého trávení a zlepšení stavu pokožky a vlasů. 

Zařaďte moringu olejodárnou do své denní rutiny a zažijte její pozitivní účinky na vlastní kůži. Ať už ji konzumujete ve formě prášku, kapslí, nebo používáte moringový olej, vaše tělo vám poděkuje za tento přírodní zdroj vitamínů, minerálů a antioxidantů.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.