Nadměrně vypadávající vlasy se s lopuchem stanou minulostí

Snad téměř každý si z nás s ním v dětství hrál na to, že má deštník jako pan Tau. A pokud ne tohle, tak stoprocentně jste s jeho kuličkami házeli po kamarádech, které se svými háčky přichycovaly na oblečení jako suchý zip. To byla ohromná zábava snad pro každé dítě. Jistě vám hned svitlo, že je řeč o lopuchu. Ten ale neslouží jen k zábavě, je také přírodním a šetrným řešením pro nadměrné vypadávání vlasů

 

Co je to lopuch?

Lopuch větší, latinsky Arctium Lappa, je již po staletí skvělou léčivou univerzální bylinkou, která je přidávána do mnoha kosmetických přípravků, díky svým blahodárným účinkům na pokožku. 

Dokonce i v případech ekzémů a dalších kožních potíží, kde už lékaři mnohdy sahají po kortikoidech, je lopuch tím pravým řešením, neboť dokáže stimulovat regeneraci pokožky, díky čemuž je tak oblíbený v lidovém léčitelství. A to nejenom v oblasti dermatologie.

Tato 60 až 100 centimetrů veliká bylina roste téměř všude. Na neudržovaných zahradách, skládkách, rumištích, okrajích polních cest, na loukách, v příkopech a mezích. Je tedy volně dostupná takřka kdekoliv

 

 

Jedná se o dvouletou rostlinu, což znamená, že v prvním roce vypustí jen růžici velkých plstnatých listů a teprve v druhém roce vykvétá. Pro naše účely je nejcennější částí lopuchu jeho kořen

Ten obsahuje polysacharidy, minerální látky, hořčiny, třísloviny a další množství látek, které působí jako přírodní antibiotikum a antimykotikum. Výrazně napomáhá v léčbě proti lupům, užívá se k oplachování pokožky hlavy nebo jako součást přírodních šamponů a vodiček. 

 

Jak lopuch působí na vlasy?

Jak jsme si již řekli, z lopuchu budou pro nás a naše vlasy nejužitečnější lopuchové kořeny, které obsahují řadu důležitých živin a látek pro pozitivní vliv na zdraví vlasů. Právě lopuchový kořen v sobě skrývá inulin, který napomáhá udržovat zdravou mikrofloru pokožky hlavy. Obsahuje také důležité vitamíny a minerály, jako je vitamín A, C, E, železo, draslík či zinek. Lopuch tedy:

 

1. Podporuje růst vlasů

Jedním z hlavních důvodů, proč lidé, které trápí nadměrné vypadávání vlasů sáhnou po lopuchu, je jeho schopnost podporovat růst vlasů. Lopuch totiž dokáže stimulovat vlasové folikuly a zlepšovat jejich funkci, což vede k aktivaci nového růstu vlasů a snížení vypadávání. Pravidelné používání lopuchu může také vést k zahuštění vlasů a zvýšení jejich objemu. Nové vlásky, které začnou růst tak budou silnější a odolnější.

 

Tip: Jestliže vás trápí vypadávání vlasů, pak vám může pomoci i náš další článek, ve kterém se dočtete kolik množství vypadaných kadeří je ještě v pořádku a kdy byste už měli vyhledat odbornou pomoc.

 

2. Zlepšuje kondici vlasů

Antioxidační vlastnosti vitamínů obsažených v lopuchu jsou perfektní pro vlasy poškozené volnými radikály. Minerály, jako je železo, draslík a zinek, posilují vlasy a zlepšují jejich celkovou strukturu. Zařazení lopuchu do každodenní vlasové péče proto může vaše kadeře zjemnit, dodat jim lesk a snížit třepení konečků. Vlasy se vám budou také lépe upravovat.

 

3. Omezuje problémy s vlasovou pokožkou

Dodržujete zdravou stravu včetně konzumace dostatku doplňků stravy pro vaše vlasy ale i přesto vám vypadávají? Nezapomínejte na to, že i problémy s pokožkou hlavy, jako je lupénka, nadměrné množství lupů či svědění, mohou způsobovat nadměrné vypadávání vlasů. Lopuch s protizánětlivými a antibakteriálními vlastnostmi zmírňují tyto nepříjemné projevy a zanechávají pokožku hlavy čistou a zdravou.

 

Lze zamezit vypadávání vlasů?

Ano, existuje řada opatření, která mohou pomoci zamezit nadměrnému vypadávání vlasů a udržet je zdravé. Zde je několik tipů:

Správná výživa - bohatá strava na živiny je klíčem pro udržení krásných a zdravých vlasů. Nezapomeňte do své stravy zahrnout potraviny obsahující vitamíny A, C, E, biotik, zinek, železo a omega-3 mastné kyseliny. Pokud se vám nedaří doplňovat vitamíny prostřednictvím stravy, pak si pořiďte VENIRA kapsle na vlasy, nehty a pleť se všemi vitamíny, živinami a minerály prospěšnými pro vlasy.

Správná péče o vlasy - vyvarujte se přehnanému používání horkého vzduchu při foukání vlasů, častému barvení nebo chcemickému ošetřování vlasů. Používejte přírodní šampony, jako je například VENIRA šampon proti lupům s kokosovou vůní a svou péči doplňte o VENIRA regenerační masku na vlasy. Mějte také na paměti, že ani časté česání vlasů či utahování do gumiček není tím nejlepším řešením.

Snížení stresu - snažte se zvládat stresové situace pomocí nejrůznějších relaxačních technik, zajděte si na jógu, zaběhat nebo prostě jen tak relaxujte v okruhu svých nejbližších. Jako doplněk stravy můžete vyzkoušet i VENIRA stop stress, který eliminuje míru únavy a vyčerpání. 

 

 

Regulace hormonální rovnováhy - i pokud není vaše hormonální rovnováha v dobrém stavu, může docházet k vypadávání vlasů. Vyzkoušejte VENIRA hormonální rovnováhu, která se podílí na vyrovnané hladině hormonů, podporuje normální trávení a přispívá k lepší náladě.

Používání přírodních prostředků - jak již bylo zmíněno, lopuch je jedním z přírodních prostředků, který může pomoci zamezit vypadávání vlasů. Existují ale také další přírodní přípravky, jako je aloe vera, rozmarýn nebo jojobový olej. Právě VENIRA rozmarýnová voda vám pomůže nejen s padáním vlasů ale také jim poskytuje normální hydrataci.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu