• Použijte právě teď slevový kód EXTRA5 + vyberte si dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Použijte kód EXTRA5 + vyberte si dárek k objednávce

Pinzeta: Jak na profesionální úpravu obočí doma krok za krokem

Většina z nás si uvědomuje, jak důležitou roli hraje dobře upravené obočí ve vzhledu naší tváře. Správně tvarované obočí dokáže nejen podtrhnout krásu očí, ale také výrazně ovlivnit celkový dojem z obličeje. Mnoho lidí se proto obrací na profesionály, avšak není vždy nutné utrácet peníze za salonové služby. S trochou praxe a se správnou pinzetou můžete dosáhnout stejného efektu i v pohodlí domova. V tomto článku vám poradíme, jak na profesionální úpravu obočí pomocí pinzety, a to krok za krokem.

 

Proč si trhat obočí?

Trhání obočí je zásadní krok pro dosažení upraveného a harmonického vzhledu obličeje. Správně tvarované obočí dokáže zdůraznit oči, vyvážit rysy obličeje a dokonce opticky omladit. Kromě estetického hlediska vám pravidelná úprava obočí pomůže udržet jej čisté, bez přebytečných chloupků, které mohou narušit celkový dojem.

 

Jak často si trhat obočí?

Frekvence úpravy obočí závisí na rychlosti růstu chloupků a vašich osobních preferencích. Většina lidí si obočí upravuje jednou za 1 až 2 týdny. To je ideální časový rámec, aby obočí zůstalo upravené, ale přitom nevznikaly nepřirozené mezery. Pokud máte rychle rostoucí chloupky, můžete provádět lehké každodenní úpravy, kdy jednotlivé přebytečné chloupky odstraníte.

 

 

Jak vybrat správnou pinzetu?

Výběr správné pinzety je klíčovým krokem pro úspěšnou úpravu obočí. Špatně zvolená pinzeta může způsobit bolestivější trhání, lámání chloupků nebo neefektivní práci. Ideální pinzeta by měla splňovat několik kritérií. Co by měla správná pinzeta mít?

Pinzety se šikmými hroty jsou nejoblíbenější, protože umožňují precizní zachycení jednotlivých chloupků a jejich vytržení u kořene. Rovné hroty se hodí na odstranění delších nebo hustších chloupků.

Hroty by měly být dostatečně ostré, aby snadno zachytily chloupky, ale zároveň bezpečně tvarované, aby nedošlo k poškození kůže.

Pinzeta by měla mít povrch, který neklouže, což zajistí lepší kontrolu při trhání.

Současně by pinzeta měla být dostatečně pevná, ale pružná, aby vám umožnila vytrhávat chloupky bez velkého úsilí.

 

 

4 kroky domácí úpravy obočí

1. Připravte obočí na úpravu

Než se pustíte do samotného tvarování, je důležité obočí správně připravit. Správná příprava vám pomůže snížit bolestivost a zajistí přesnější výsledky.

Než začnete pracovat s pinzetou, vždy se ujistěte, že máte dokonale čistou pleť. Umývejte obličej jemným čistícím přípravkem a poté si jej osušte. Důležité je, aby vaše pleť byla bez mastnoty a nečistot, což usnadní práci s pinzetou a zároveň zabrání vzniku zánětů či infekcí. Obočí také můžete jemně otřít odličovačem nebo pleťovou vodou bez alkoholuZjistěte, jak si dokonale vyčistit pleť krok za krokem z pohodlí domova v našem článku

Teplo pomáhá otevřít póry, což činí vytrhávání chloupků méně bolestivým, a proto můžete použít teplý ručník, který si na obličej přiložíte na několik minut, nebo si jednoduše upravte obočí po teplé sprše, kdy jsou póry přirozeně roztažené.

 

2. Určete správný tvar svého obočí

Ještě než začnete trhat, musíte vědět, jaký tvar obočí vám bude nejlépe sedět. Každý obličej je jiný, a proto je důležité přizpůsobit tvar obočí svému typu tváře.

 

Tvar obočí dle typu obličeje

Kulatý obličej – Snažte se vytvořit oblouk, který opticky protáhne obličej. Vyhněte se příliš zaobleným tvarům, protože ty mohou zvýraznit kulatost obličeje.

Oválný obličej – Máte štěstí, tento tvar obličeje je považován za ideální a snese téměř jakýkoliv tvar obočí. Nejlépe však vynikne mírný oblouk.

Hranatý obličej – Zvolte jemnější a zaoblenější tvar obočí, který vyváží ostré rysy čelisti.

Podlouhlý obličej – Obočí by mělo být spíše rovné, aby opticky zkrátilo obličej.

Srdcovitý obličej – Ideální je jemně zakřivené obočí s mírně zvýrazněným obloukem, které vyváží široké čelo a špičatou bradu.

 

Stanovení hlavních bodů obočí

Abyste dosáhli přirozeného tvaru, doporučujeme využít jednoduchou techniku, která vám pomůže určit, kde by mělo obočí začínat, kde by měl být jeho nejvyšší bod a kde by mělo končit.

Začátek obočí – Umístěte tužku nebo štětec svisle podél nosní dírky. Tam, kde se linie tužky protne s obočím, by mělo začínat.

Nejvyšší bod oblouku – Tužku umístěte od nosní dírky šikmo přes střed oka. Bod, kde se linie dotkne obočí, by měl být nejvyšším místem oblouku.

Konec obočí – Umístěte tužku od nosní dírky šikmo přes vnější koutek oka. Tam, kde se tužka protne s obočím, by mělo končit.

 

Předkreslení tvaru obočí

Pokud s tvarováním obočí nemáte zkušenosti, je dobré si tvar nejprve předkreslit pomocí speciální tužky na obočí, čímž zajistíte, že neodstraníte více chloupků, než je potřeba. 

 

 

3. Nyní se můžete pustit do samotné úpravy obočí

Když už máte určený tvar a vše připraveno, můžete se pustit do samotného trhání. Tento proces může být zpočátku časově náročný, ale postupem času si vyvinete vlastní techniku a zrychlíte. Aby bylo trhání méně bolestivé a aby se chloupky po čase nezačaly lámat, vždy je vytrhávejte ve směru jejich růstu. Chytněte každý chloupek blízko u kořene, jemně zatáhněte a snažte se o plynulý pohyb.

Začněte trhat chloupky pod obočím, kde obvykle roste nejvíce přebytečných chloupků. Vždy si dávejte pozor na to, abyste nevytvořili příliš velký oblouk. Horní linie obočí by měla zůstat co nejvíce přirozená, proto ji upravujte jen minimálně. Nikdy neodstraňujte příliš mnoho chloupků najednou a často se podívejte na svůj obličej z dálky. To vám pomůže zajistit, že obě obočí jsou symetrická a přirozená.

I když se snažíte o to, aby obě obočí vypadala podobně, nesnažte se o dokonalou symetrii. Obočí jsou přirozeně trochu odlišná a přílišné snahy o jejich sjednocení mohou vést k nadměrnému trhání a nepřirozenému vzhledu.

 

4. Péče po úpravě obočí

Po úpravě obočí je důležité zajistit, aby byla vaše pokožka i chloupky zdravé a zregenerované. Následující kroky vám pomohou minimalizovat podráždění a podpořit růst zdravého obočí.

Po dokončení úpravy obočí můžete pocítit mírné podráždění nebo zarudnutí. Skvělým pomocníkem je aplikace chladivého gelu s aloe vera nebo jemných hydratačních přípravků. Pokud máte sklony k citlivé pleti, můžete použít i heřmánkový obklad, který zklidní zarudnutí.

Po vytrhání chloupků jsou póry otevřené a citlivé, a proto se vyvarujte aplikaci make-upu či jiných kosmetických přípravků na obočí alespoň několik hodin po úpravě, aby nedošlo k ucpání pórů a případnému vzniku pupínků.

 

 

Časté chyby při úpravě obočí a jak se jim vyhnout

Každý dělá chyby, obzvlášť pokud jde o tak jemnou práci, jako je tvarování obočí. Zde jsou některé nejčastější chyby, kterým byste se měli vyhnout.

Jednou z nejčastějších chyb je nadměrné trhání obočí, což vede k velmi tenkým liniím. Méně je často více. Je lepší trhat méně a postupně si tvar obočí přizpůsobovat, než ho příliš ztenčit.

Trhání obočí proti směru růstu může způsobit lámání chloupků a jejich následné zarůstání. Vždy trhejte po směru růstu, jak bylo uvedeno výše.

Každý obličej je jiný, a co sluší jedné osobě, nemusí vypadat dobře na jiné. Při úpravě obočí berte v potaz svůj obličej a jeho rysy.

 

Co si z článku odnést? 

Úprava obočí pomocí pinzety v pohodlí domova může být snadná, pokud dodržujete správné kroky a techniky. Kvalitní příprava, výběr vhodné pinzety a dodržování osvědčených postupů vám umožní dosáhnout profesionálních výsledků bez nutnosti návštěvy salonu. Pamatujte, že klíčem k úspěchu je nejen precizní práce, ale také trpělivost – méně je někdy více, a přirozený vzhled vždy působí nejlépe.

S tímto návodem získáte nejen dokonale upravené obočí, ale také sebevědomí z toho, že jste zvládli úpravu sami z pohodlí domova. Nezapomeňte pečovat o svou pleť po každé úpravě a pravidelně udržovat tvar obočí, aby zůstal vždy upravený a symetrický. Krásně tvarované obočí dokáže zvýraznit rysy obličeje a dodat vám ten správný look, po kterém toužíte.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.