Řekněte tukovým buňkám NE!

Léto je opět zde a vy stále nemáte svou vysněnou postavu? Přišli jste z práce unaveni a místo návštěvy fitness centra nebo dlouhé procházky si raději sednete k televizi se skleničkou plnou vína a pořádně sladkým zákuskem? Hřešení k životu patří, musí se však držet pod kontrolou, jinak nám začne přibývat tukových buněk, které je potřeba efektivně spalovat.

 

Jak to funguje?

Než se dostaneme k samotné problematice spalování tuků, je nezbytné zmínit jedno obecně platné pravidlo, kterému se, bohužel, za žádných okolností nevyhnete. Při kontrole vaší váhy hraje ve většině případů roli poměr příjmů a výdeje energie.

Je-li váš příjem a výdej energie v rovnováze, udržíte si svou aktuální váhu. Větší příjem než výdej znamená, že vaše tělo začne přibírat na váze, menší příjem než výdej pak předurčuje ke snižování váhy.

Přijímáte-li dlouhodobě více kalorií, než je nutné, začne si je organismus ukládat. Část z nich se přemění na cukr, část si tělo uskladní to tukových buněk. Průměrně máme asi 40 miliard tukových buněk, jejich počet se však při silné obezitě může zvýšit až na 120 miliard.

 

Spalujte tuk účinně v 5 krocích

1. Snižte svůj denní příjem kalorií

Sestavte svůj jídelníček tak, abyste zredukovali množství přijaté energie. Do příjmu kalorií se projektuje také vaše fyzická aktivita. Máte-li sedavý způsob života, příjem kalorií musí být ještě nižší.

Tip: Chcete se rychle pustit do hubnutí a tak chcete navázat do nejtvrdší dietu? Podívejte se spolu s námi na několik tipů, co byste před samotným hubnutím měli udělat.

 

2. Jezte zdravě

Pokuste se vyhnout průmyslově zpracovaným potravinám a předvařeným jídlům, která stačí ohřát v mikrovlnce. Jezte pravidelně a nevynechávejte jednotlivé chody, měli byste pak sklon se následně přejídat. 

Připravujte si stravu obsahující luštěniny, jako čočku, hrách nebo fazole, které vás zasytí na delší dobu. Pokud vás honí mlsná, nahraďte oplatku sladkým ovocem, například jablkem či jahodami. Ke správnému trávení vám mohou pomoci i probiotika.

 

3. Nezapomeňte na bílkoviny

Příjem bílkovin je jedním z faktorů napomáhajících při spalování tuků. Tělo je spaluje pomaleji, než tuky a cukry a navíc právě protein pomáhá zabránit úbytku svalové hmoty. Potraviny bohaté na bílkoviny vás navíc zasytí na delší dobu, než stejně kalorické jídlo s vyšší mírou sacharidů.

 

4. Neokrádejte se o spánek

Může to znít jako sci-fi, ale spánek skutečně napomáhá spalování tuků. Ve chvíli, kdy upadnete do sladké říše snů, se začne vyplavovat růstový hormon zodpovědný za regeneraci buněk a tkání. Energii potřebnou pro tento proces si tělo vezme z tukových zásob.

 

Tip: Pokud nemůžete usnout nebo se v noci neustále budíte, pak vám doporučujeme si přečíst náš článek jak k lepšímu spánku.

 

5. Hýbejte se

Pohyb, pohyb a zase pohyb. Věnujte svůj čas aerobnímu cvičení, během kterého tep stoupá na 60-80 % vaší maximální tepové frekvence. Po cca 30 minutách tohoto cvičení začne tělo spalovat zásoby tuku. Jedná se například o cyklistiku, plavání, aerobic nebo běh, které navíc pomáhají snížit krevní tlak i hladinu cholesterolu.

 

Co se děje při spalování tuků?

Molekuly tuku se skládají z uhlíku a kyslíku. Při hubnutí se uhlík naváže na kyslík, čímž vzniká oxid uhličitý, který je pomocí krve dopraven do plic. Z plic následně oxid uhličitý vylučujeme výdechem. Zbytek tvoří voda, již z těla dostáváme pryč potem, močením a slzami. 

 

Zhubněte se spalovačem tuků

Jak jsme již výše zmiňovali, hřešení k životu jednoduše patří, zároveň je však vhodné udržet si zdravou kontrolu nad svým životním stylem a případné nadměrné tukové buňky efektivně spalovat. Jako svého pomocníka při odbourávání tuků si můžete vybrat náš VENIRA spalovač tuků. Tento přírodní doplněk stravy obsahuje směs 7 účinných látek, které vaši snahu za vysněnou postavou podpoří.

 

Proč jej doporučujeme vyzkoušet?

- podporuje spalování tuků

- pomáhá dodat energii

- potlačuje chuť k jídlu

- snižuje míru únavy a vyčerpání

- podporuje výkon

- neobsahuje lepek, cukr ani přidanou chemii

 

S nekonečným bojem s přejídáním vám pomůže hunger blocker, který podporuje navození pocitu sytosti, napomáhá ke správné kontrole hmotnosti a podílí se na udržení normální hladiny glukózy v krvi.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu