Rozmarýn – přírodní lék na vaše vlasy

Dáváte v péči o vlasy přednost produktům s obsahem přírodních složek před těmi, které jsou plné chemie? Pak by vaší pozornosti rozhodně neměl uniknout rozmarýn, který je v oblasti vlasové péče považovaný za hotový zázrak. Dnes zjistíte, proč dát rozmarýnu a dalším bylinkám v oblasti péče o vlasy zelenou.

 

Rozmarýn lékařský

Rozmarýn lékařský, označován také jako rozmarýna lékařská, je typická středomořská bylina známá pro své široké využití napříč celou domácností:

- coby bylina se specifickou chutí je rozmarýn oblíbený v kuchyni, a to jak při přípravě masa, tak i dochucování másel, pomazánek nebo třeba salátů

- své uplatnění nachází také v šatníku, kde slouží k odpuzování molů

- chybět by neměl v žádné domácí lékárničce, protože může být první pomocí proti malátnosti, nízkému krevnímu tlaku, roztěkané mysli a špatné náladě

- snítky rozmarýnu umístěné pod polštářem mohou vylepšit spaní

- v lidové medicíně se s z rozmarýnu dělal čaj, který přispíval ke zmírnění bolesti hlavy

- rozmarýn dokáže svou přírodní silou bojovat proti nadměrnému padání vlasů - a to především pokud je ve formě 100% esenciálního oleje

 

Své čestné místo a široké využití v kosmetickém průmyslu si vydobyl svým vysokým obsahem silic, flavonoidů, tříslovin, organických kyselin, vitamínů a minerálů. Bývá součástí nejen vlasové péče, ale také tělovépleťové kosmetiky.

 

Rozmarýn na vlasy i pokožku hlavy

Rozmarýn prohřívá, dezinfikuje, zklidňuje a stimuluje pokožku hlavy. Kúra z rozmarýnu je vhodná také k masáži vlasové pokožky a oplachování kořínků, které jsou díky ní lépe hydratované a na pohled zdravější a silnější.

Rozmarýnová voda, olej i výluh se podílí také na stimulování průtoku krve do vlasových folikulů, což zlepšuje dodávání živin a kyslíku do pokožky a podporuje růst vlasů. Pravidelná aplikace rozmarýnu na vlasy tak může vést k silnějším a plnějším vlasům.

Rozmarýn přispívá ke zlepšení celkového vzhledu a kvality vlasů. Úžasně působí i jako kúra proti lupům a perfektně pečuje o mastné vlasy. Také zabraňuje svědění pokožky hlavy, jemně čistí vlasy a zabraňuje jejich vypadávání.

Rozmarýn je díky svým blahodárným účinkům nedílnou součástí VENIRA hair boosteru - vlasového séra pro podporu růstu vlasů, které vyhrálo první místo v kategorii THE BEST HAIR CARE PRODUCT na veletrhu Beauty Forum. Sérum s obsahem rozmarýnu posiluje vlasová vlákna od kořínků, čímž podporuje jejich přirozený růst a bojuje proti jejich nadměrnému vypadávání.

 

Pomoc z přírody máte na dosah ruky

Je až fascinující, kolik způsobu a variací použití bylinek na vlasy existuje. Ať už toužíte po zesvětlení svých vlasů nebo je potřebujete hloubkově vyživit a hydratovat, věřte, že bylinná terapie je jednoznačnou sázkou na jistotu.

Aktivní látky obsažené v bylinkách dokáží navrátit zničeným vlasům jejich sílu i vitalitu a podpořit jejich přirozený lesk.

Pokud vám vlasy enormně vypadávají, je samozřejmě vhodné vyhledat co nejdříve pomoc trichologa, který dokáže na základě diagnostiky vlasů a vlasové pokožky určit příčinu vašich problémů. Nicméně pokud ve stádiu, kdy byste museli vyhledat odbornou pomoc ještě nejste, pak sáhněte po rozmarýnu a dalších bylinkách, jako je bříza, řebříček, přeslička, kopřiva, šalvěj, lípa či kotvičník. 

Kotvičník je společně s biotinem, zinkem a dalšími aktivními látkami součástí doplňku stravy VENIRA hair & beard booster pro muže. Vyzkoušet můžete i přírodní účinky dalších BIO olejů z naší nabídky.

 

Tip: Zjistěte, jaké jsou účinky přesličky rolní na vlasy.

 

 

Zázrak jménem rozmarýnová voda

Věděli jste, že pravidelné masírování pokožky hlavy s rozmarýnovým extraktem může snížit riziko ztráty vlasů a podporovat jejich zdravý růst? S VENIRA rozmarýnovou vodou pro vlasy a pleť poskytnete vašim kadeřím potřebnou dávku výživy a hydratace a zároveň se postaráte o roztřepené konečky vlasů.

Použití rozmarýnové vody může dodat vlasům zdravý lesk a zlepšit jejich texturu. Voda vyhlazuje vlasové kutikuly což vede k hebkým a lesklým vlasům. Rozmarýn na vlasy také obsahuje látky s antiseptickými a antimikrobiálními vlastnostmi, které bojují proti mikrobům a nejrůznějším bakteriím na pokožce hlavy. 

Navíc s několika přírodními extrakty z řebříčku, břízy, přesličky rolní, šalvěje, lípy a kopřivy získáte to nejlepší z přírody pro vaše kadeře.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu