S dostatkem železa už vám vlasy vypadávat nebudou

Co je vůbec první věcí, které si všimnete na každé ženě či muži? V některých případech to možná budou oči, možná postava, ale zcela určitě to jsou vlasy. A to zvlášť v případě, kdy jsou plné vitality a zdraví, ale také v situacích, kdy je tomu přesně opačně. Trápí vás vypadávání vlasů nebo jejich nepěkný vzhled? Napravit to dokáže železo!

 

K čemu slouží železo?

Železo je pro fungování našeho organismu nezbytné a řada tělesných funkcí by bez něj nepracovala správně. Je obsaženo v červeném barvivu - hemoglobinu, které je součástí červených krvinek, jež zajišťují transport kyslíku z plic do celého těla.

Zjednodušeně můžeme říci, že je zodpovědné za správné zásobení těla energií. Bez něj bychom se ani nenadechli. Je také stěžejním prvkem pro zdravé vlasy, neboť přenáší kyslík také k vlasovým folikulům, které díky tomu mohou správně fungovat. Proto bývá obsaženo ve všech kvalitních přípravcích proti padajícím vlasům.

 

Živina důležitá pro vlasy i tělo

Vlas je metabolicky činná tkáň, která je závislá na dostatečném přísunu mnoha živin. Každý nedostatek se na našich vlasech dříve či později projeví. Nejdříve náš organismus zásobuje samozřejmě životně důležité orgány, až pak přijdou na řadu méně podstatné části těla.

Pokud nám tedy některá živina pro správný růst vlasů chybí, může se to projevit i dalšími přidruženými potížemi. Pakliže se cítíte unavení, jste pobledlí či každou chvíli nemocní nebo trpíte bolestmi hlavy, jste podráždění a ještě máte pocit, že vám vypadávají vlasy více, než je zdrávo, měli byste navštívit lékaře. S největší pravděpodobností vám totiž chybí železo.

Když tělo neobsahuje dostatečné množství železa, dochází k nedostatečnému zásobování buněk kyslíkem, což může mít negativní dopad na růst vlasů. Jeho nesprávná hladina vede také k oslabení vlasů a zvýšení jejich lámavosti, což v konečném důsledku způsobuje vypadávání.

Předcházet tomuto nepříjemnému problému můžete s doplňkem stravy VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť hned s 19 účinnými látkami pro krásné, zdravé a silné vlasy. Kromě toho snižují míru únavy a vyčerpání a chrání tělo před oxidativním stresem.

 

Další faktory ovlivňující zdraví vlasů

Kromě železa existuje řada dalších faktorů ovlivňujících zdraví vašich vlasů. Jedním z nich je genetika. Předčasné vypadávání vlasů z genetických faktorů je snad jedním z nejčastějších. Tento problém ale netrápí jen ženy, ale také muže. Pokud je ve vaší rodině vypadávání vlasů v pozdějším věku častým problémem, pak se to bude bohužel týkat i vás.

správná výživa a péče o vlasy je klíčová pro jejich zdraví. S VENIRA šamponem proti vypadávání vlasů posílíte své vlasové folikuly, budete pečovat o pokožku hlavy a navíc dojde k lepšímu ukotvení vlasových cibulek.

Péče o vlasy zahrnuje i šetrné mytí vlasů, používání přírodních vlasových produktů a minimální používání tepelných stylingových nástrojů. Vyvarujte se také nadměrnému utahování vlasů, například při spínání vlasů gumičkou. 

 

Potraviny bohaté na železo

Existuje mnoho potravin, které jsou bohaté na železo a které mohou pomoci zvýšit příjem tohoto důležitého minerálu. Zde je seznam několika potravin, které jsou známé svým vysokým obsahem železa a které byste do svého jídelníčku rozhodně měli zařadit:

Hovězí a kuřecí maso - zejména játra, se řadí k nejbohatším zdrojům železa. Dopřát si jej můžete jakkoliv upravené přesně podle vaší chuti.

Ryby - některé druhy ryb, jako je losos, tuňák, sardinky a sleď jsou velmi bohaté na železo. Zahrnutí ryb do vaší stravy je vynikajícím způsobem, jak získat železo spolu s dalšími zdravými živinami. 

Luštěniny - obsahují kromě železa i vlákninu a bílkoviny. Můžete si tak vychutnat čočku, fazole, hrách nebo cizrnu jako součást svých každodenních jídel.

Ořechy a semena - mandle, dýňová semínka, slunečnicová semínka a sezamová semínka jsou na železo bohaté. Můžete si je jednoduše přidávat do cereálií, jogurtů, smoothies nebo je konzumovat samostatně jako zdravou svačinku.

Sušené ovoce - některé druhy sušeného ovoce, jako jsou meruňky, švestky a rozinky také obsahují železo.

 

Jestliže vám přidávání těchto potravin do vaší každodenní stravy nestačí, neváhejte vyzkoušet VENIRA multi komplex PRO s až 31 přírodními látkami pro zdravá játra, dokonalé pročištění těla a normální psychické činnosti.

 

 

Co když železo tělu chybí?

Nedostatek železa je častější u žen v produktivním věku, cca od 15 do 50 let, které pravidelně ztrácejí krev během menstruace. Velký vliv na ztrátu železa má i těhotenství a kojení a ohroženi jsou také lidé, kteří se nesprávně stravují. Právě pro těhotné ženy je určen VENIRA kolagenový drink pro těhotné a kojící maminky, které v něm najdou všechny potřebné vitamíny, minerály a živiny důležité pro toto období.

Jeho nedostatek bychom rozhodně neměli podceňovat, neboť může vést až k anémii, která představuje celkem závažný zdravotní problém, jež může vést i k ohrožení života.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu