• Použijte právě teď slevový kód EXTRA5 + vyberte si dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Použijte kód EXTRA5 + vyberte si dárek k objednávce

Spálené a suché vlasy od slunce

Léto je v plném proudu a s ním i čas strávený na slunci. Sluníčko nám sice dělá radost a dodává energii, ale může mít i negativní dopady na naše vlasy. Nadměrné vystavení slunečnímu záření je může vysušovat, oslabovat a dělat je náchylnější k lámání. V tomto článku se dozvíte, jak poznat spálené a suché vlasy od slunce, co dělat v akutním případě a jak jim s následky pomoci. Také vám poradíme, jak svým vlasům dopřát preventivní péči a chránit je před škodlivými účinky UV záření.

Proč slunce vlasům neprospívá?

Vysušuje je.

Zodpovídá za ztrátu barvy.

Poškozuje strukturu.

Podílí se na předčasném stárnutí vlasů.

Dráždí pokožku hlavy.

 

Jak poznáte poškozené vlasy? 

Vlasy jsou drsné na dotek, protože jsou vysušené a nejsou dostatečně hydratované

Vlasy jsou křehké, mají sklon se lámat a konečky se třepí 

Dochází ke ztrátě barvy a lesku 

Vlasy působí hrubým dojmem

Pokožka hlavy je napnutá a může svědit 

 

Jak chránit vlasy před sluncem?

Slunce může vlasy poškodit stejně jako pokožku. UV záření vlasy vysušuje, oslabuje a dělá je krepaté. V nejhorším případě může vést i k jejich lámání a vypadávání. Existuje ale mnoho způsobů, jak vlasy před sluncem chránit:

 

1. Používejte ochranné produkty na vlasy

Správná péče o vlasy je důležitá vždy, nejen v létě. Během letní sezóny však vaše vlasy potřebují zvýšenou starostlivost, protože jsou vystavovány slunci a dalším faktorům, které je mohou poškozovat a zhoršovat jejich kvalitu

 

VENIRA ochranný sprej pro vlasy namáhané sluncem

Bojíte se, aby slunce neohrozilo kvalitu vašich vlasů? V tom případě pro vás máme jednoduché řešení - přírodní sprej proti poškození vlasů.

Tento zázrak v lahvičce obsahuje silné antioxidanty, které chrání vlasy před škodlivým UV zářením a díky tomu si po každém slunění můžete užívat snadno rozčesatelné, hebké a lesklé vlasy. Navíc chrání barvu chlorem namáhaných vlasů a snižuje oxidační poškození kolagenu ve vlasech až o 79 %!

Proč je ochrana vlasů tak důležitá? Bez ochranné vrstvy se vlasové kutikuly stávají zranitelnými a vlasy se oslabují. S přírodním sprejem se ale tomuto riziku vyhnete a vaše vlasy budou i během letních radovánek zářit zdravím a krásou.

 

 

Keratinová voda

Máte vlasy poškozené letním sluněním? Keratinová voda díky svým termoochranným vlastnostem napraví poškození na povrchu vlasu, dodá jim přirozenou strukturu a vy se tak nebudete muset trápit krepatěním a roztřepenými konečky. Pravidelné používání keratinové vody vytváří na povrchu vlasů ochranný film, který je bude chránit před dalším poškozením.

Keratinová voda obsahuje veganský keratin, přírodní protein, který je základním stavebním kamenem vlasů. Díky němu se můžete těšit na intenzivní hydrataci a zářivý lesk vlasů. Vlasy budou zdravější, silnější a s celkově lepší kvalitou. Keratinová voda je totiž hloubkově vyživí a regeneruje.

Použití keratinové vody je snadné a zabere jen pár minut. Aplikujte keratinovou vodu do délek na právě umyté vlasy a pročešte pomocí prstů, aby se produkt dostal všude. Množství aplikovaného produktu odvíjí od hustoty a typu vlasů. Pro jemné vlasy stačí menší množství, pro husté vlasy budete potřebovat více.

 

Maska na vlasy

Vlasová maska je jako elixír pro vaše vlasy. Dodá jim rychlou a efektivní vzpruhu po vysušení a ztrátě kvality způsobené slunečním zářením. Masky pronikají do hlubších vrstev vlasu a dokáží si poradit s poškozením způsobeným chemickým ošetřením, slunečním zářením, teplotními změnami nebo mechanickým vysoušením.

Naše vlasové masky jsou bez parabenů, silikonů a sulfátů, které zatěžují vlasy a narušují přirozenou ochrannou vrstvu vlasové pokožky. Navíc obsahují vitamíny, minerály, aminokyseliny, kolageny, kyselinu hyaluronovou a další látky, které vlasy vyživují a chrání. Pro maximální efekt a výživu vlasů používejte masky pravidelně a používejte je jako prevenci před vysušením od sluníčka nebo pro nápravu již spálených a poškozených vlasů

 

 

2. Vyživujte své vlasy také zevnitř 

Kromě používání speciálních produktů pro ochranu a výživu, můžete vlasy vyživovat také zevnitř a to pomocí konzumace dostatečného množství tekutin a ovoce a zeleniny, které obsahují vyšší procento vody například melouny, salátové okurky, cuketu, rajčata nebo jahody. Vyzkoušejte také kyselinu hyaluronovou k vnitřnímu užití, která obsahuje vysokomolekulární i nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou a vašim vlasům dodá potřebnou výživu, vlasy posílí a podpoří jejich růst. 

 

3. Noste pokrývky hlavy

Slunce vyzařuje škodlivé UV záření, které může způsobit poškození pokožky, včetně rakoviny kůže. Pokrývka hlavy může chránit pokožku hlavy, obličeje, uší a krku před přímým slunečním zářením a snížit tak riziko poškození.

UV záření může vlasy vysušovat a lámat, a proto je důležité nosit pokrývku hlavy, která vlasy chrání před přímým slunečním zářením a pomáhá tak vlasy udržovat zdravé a hydratované. Noste pokrývku hlavy kdykoli jste venku na slunci, zvláště mezi 10. a 16. hodinou. 

 

Při výběru pokrývky hlavy pro ochranu před sluncem je důležité zvolit:

Klobouk s širokým okrajem: Okraj klobouku by měl být dostatečně široký, aby chránil obličej, uši a krk.

Tmavá barva: Tmavé barvy absorbují více slunečního záření než světlé barvy.

Uvolněný střih: Klobouk by měl být dostatečně volný, aby pod ním mohl proudit vzduch.

Ochranný materiál: Hledejte klobouk vyrobený z materiálu, který blokuje UV záření, jako je bavlna nebo polyester s ochranou UV.

 

4. Omezte fénování a žehlení vlasů 

Jelikož bývají vlasy v létě nadměrně zatěžovány a jsou vystaveny stresovým faktorům v podobě slunce, slané vody a chloru, není vhodné jim přitěžovat ještě více teplem z fénů, žehliček a kulem, které může vlasy vysušovat, lámat a krepatit. Tepelná úprava vlasů v letním období může toto poškození ještě zhoršit. V případě, že se tepelné úpravě vlasů nevyhnete, používejte vhodnou kosmetiku, která vlasy před teplem ochrání. 

       

Nezapomínejte ani na péči o pokožku hlavy

Mnoho lidí se domnívá, že péče o vlasy v létě se týká jen konečků vlasů, ale ve skutečnosti je důležitá i péče o pokožku hlavy. Pokožka hlavy je totiž základem zdravých vlasů a v létě je vystavena řadě škodlivých vlivů, které ji mohou poškodit. Když je pokožka hlavy zdravá, je lépe chráněna před škodlivými účinky UV záření. Péče o pokožku hlavy v létě může pomoci posílit vlasovou folikulu, hydratovat vlasy a chránit je před poškozením. 

 

Prokrvujte pokožku hlavy kartáčem nebo derma rollerem

Derma roller je malý váleček s tenkými jehličkami, které propichují pokožku hlavy, což pomáhá stimulovat produkci kolagenu a elastinu a zlepšovat průtok krve. Pokud se chcete o výhodách používání derma rolleru dozvědět více, přečtěte si náš předchozí článek

 

 

Další tipy a rady pro ochranu vlasů před sluncem

Pravidelně používejte hydratační šampony, kondicionéry a masky na vlasy, abyste udrželi vlasy hydratované a chráněné před vysušením.

Zvažte užívání doplňků stravy, jako je biotin a kolagen, mohou pomoci posílit vlasy a chránit je před poškozením.

Vyzkoušejte BIO mrkvový a malinový olej, které chrání pokožku hlavy a vlasy před UV zářením a tepelným poškozením.

 

Co si z článku odnést? 

Slunce může vašim vlasům způsobit značné škody, pokud se o ně nebudete správně starat. Dodržováním tipů uvedených v tomto článku můžete chránit vlasy před poškozením sluncem a udržet je zdravé, hydratované a lesklé po celé léto. Vsaďte na ochranný sprej na vlasy, který vás ochrání také před chlorovanou vodou a mořskou vodou, což v období dovolených přijde obzvlášť vhod. Vzpruhu a regeneraci vašim vlasům v tomto náročném období vám dodají masky na vlasy, které si dokáží poradit s poškozením způsobeným slunečním zářením. Vyzkoušejte také keratinovou vodu, která vytváří na povrchu vlasů ochranný film a má termoochranné vlastnosti. 

Nezapomeňte také nosit pokrývku hlavy, omezit úpravu vlasů pomocí fénu a žehličky a pečovat o pokožku hlavy. 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.