Účesy z krátkých vlasů

Pryč jsou doby, kdy dlouhé vlasy nosily jen ženy a krátký sestřih byl k vidění jen na mužské hlavě. Dnes si muži stahují vlasy do culíku a ženám zase krátký sestřih přidává na sex-appealu. Krátké vlasy ovládly přehlídková mola a celebritám přinášejí slávu na červeném koberci i mimo něj. Také máte v plánu jít nakrátko? Seberte odvahu a vyrazte do kadeřnictví! Konec konců, nemusíte jít hned na ježka, i stylově upravené polodlouhé vlasy vypadají šik!

 

Účesy: Krátké vlasy jsou šik!

Pokud vám v přeměně na krátkovlásku brání obava, že nový účes bude působit jednotvárně, rádi vás vyvedeme z omylu. Účesy z krátkých vlasů patří k často vyhledávaným spojením v internetových prohlížečích, kde velmi rychle zjistíte, kolika způsoby je možné vlasy upravit.

Než se vašich kadeří zmocní ostré nůžky kadeřníka, vytvořte si představu o budoucím krátkém sestřihu a tu poté konzultujte s odborníkem. Krátké vlasy totiž nesluší každému, navíc rozhoduje i tvar obličeje a krku, struktura vlasu a jejich hustota.

Na druhou stranu, když se v účesu nebudete cítit dobře, za pár měsíců vám vlasy zase dorostou. Přirozený růst pak můžete podpořit s pomocí VENIRA kapslí pro vlasy, nehty a pleť, které vlasy vyživují, dodávají jim potřebný lesk a udržují je optimálně hydratované.

 

Který krátký sestřih si vybrat?

Již delší dobu toužíte po změně své vizáže? Pojďte se spolu s námi podívat na různé druhy účesů z krátkých vlasů, ze kterých si zaručeně vyberete!

 

1. Pixie stokrát jinak

Vlajkovou lodí účesů z krátkých vlasů je PIXIE. Vlasy na krku a po stranách jsou velmi krátké (2 až 3 cm), v horní části hlavy naopak delší. Výhodou je, že prodloužené prameny v přední části umožňují několik variací účesů – lze je uhladit dozadu, nosit sčesané na bok, do čela nebo nedbale rozcuchané. 

Váš finální look může být v závislosti na vybraném stylingu ležérní, elegantní nebo romantický. Odvážnější ženy si vlasy po bocích mohou téměř vyholit a vytvořit tím extravagantnější variaci pixie střihu. 

Pixie je vhodný pro husté, jemné i kudrnaté vlasy a šikovný kadeřník dokáže střih přizpůsobit nejen struktuře vlasů, ale i tvaru obličeje.

Tip: Pokud se po nějaké době rozhodnete, že se chcete vrátit k delšímu sestřihu, inspirujte se naším článkem s tipy, jak urychlit růst vlasů.

 

2. Chcete nosit bob?

V souvislosti s krátkými a polodlouhými vlasy nelze opomenout styl účesu, kterým je BOB. Že jste o tomto sestřihu nikdy neslyšely? Ve skutečnosti se jedná pouze o jiný název pro mikádo. V základní podobě vlasy končí v úrovni brady. Existuje ale i kratší verze (Garcon) zakončená u ušních lalůčků a delší varianta (long bob), kdy vlasy sahají až pod bradu. Bob je buď s patkou, či častěji ofinou, mnohdy asymetricky střiženou.

Hledáte nadčasový účes pro krátké vlasy? Mikádo pro vás bude tou správnou volbou. Navíc je vhodné pro ženu s jakoukoliv strukturou vlasů i tvarem tváře. Klasické mikádo, střih ala Kleopatra i zvlněné polodlouhé vlasy s patkou na stranu, tak, a ještě mnohokrát jinak, může bob vypadat.

Ať už si vyberete kterýkoliv z účesů, vaše vlasy budou vždy potřebovat pořádnou péči, kterou jim můžete poskytnout s VENIRA přírodní vlasovou kosmetikou.

 

3. Sebevědomým sluší undercut!

Pokud máte oválné tváře, husté vlasy a jemné rysy, pak jste ideální adeptkou na UNDERCUT! Vlasy na vrcholu hlavy jsou delší než ty vespod a opět se dají upravit dle potřeby. Typický undercut styl je vlastní například Rihanně či Miley Cyrus. 

Elegantní podoby docílíte přehozením vlasů na stranu. Naopak sčesáním delších pramenů směrem dozadu, dosáhnete punkového vzhledu. Undercut střih vlasů sluší sebevědomým ženám. Celkový look skvěle doplní perfektně zvolená barva a módní doplňky v podobě stylových brýlí. 

 

4. Ležérně i elegantně s kaskádou

Krátké i delší vlasy je možné sestříhat do KASKÁDY. Dovolit si ji mohou i ženy s jemnými vlasy. V závislosti na konturách obličeje se zvolí optimální délka vlasů, které jsou poté kaskádovitě sestříhané. Od zadní části hlavy směrem k tváři se vlasy zkracují.

Existují desítky možností, jak si s tímto střihem každý den vytvořit originální účes. Můžeme použít žehličku, difuzér nebo kulmu. Podle nálady a situace snadno vytvoříte elegantní, nedbalý, či sexy vzhled, který opět vynikne s dobře vybraným odstínem.

Po umytí vlasů můžete použít i VENIRA turban na vlasy s úžasně jemného materiálu pro perfektní vysušení vašich kadeří. 

 

5. Pro odvážné je tu buzz cut

Absolutně nejodvážnějším sestřihem pro krátké vlasy je BUZZ CUT, neboli vlasy maximálně 20 milimetrů dlouhé. Radikální změnu tohoto ražení si mohou dovolit ženy s jemnými rysy, dlouhým štíhlým krkem a dokonale souměrným tvarem lebky. Naopak nevhodný je buzz cut pro dívky s kulatým nebo čtvercovým obličejem.

Oválné tváře jsou naopak ideální. Co se stylingu týče, tentokrát se v koupelně opravdu nezdržíte. Vždy budete ihned upravené. Tento účes je sice nekomplikovaný, ale vyžaduje pravidelný zásah kadeřníka, který vždy vlasy zkrátí na požadovanou délku.

Postarejte se o své kadeře jen s přírodními a kvalitními produkty! VENIRA keratinová voda prospívá celkové vitalitě vlasůnapravuje poškozený povrch vlasů.

 

A co bude slušet vám?

Suma sumárum platí, že dámám s kulatým obličejem bude slušet účes s objemem na vrcholu hlavy a delšími prameny v přední části (bob, kara, pixie). Výrazně jim může pomoci asymetrie, která odbourá případné nedostatky. 

Výskat si mohou i majitelky oválných tváří. Padnou jim totiž téměř všechny verze krátkých účesůJemné rysy nejlépe vyniknou v precizně sestříhaném chlapeckém účesu, který orámuje tvář. Vysoké čelo opticky zamaskuje dlouhá ofina, naopak kontraproduktivní bude pro ženy s nesouměrným a dlouhým nosem.

A jaké jsou vhodné účesy z krátkých vlasů pro starší ženy? V tomto případě je věk opravdu jen číslo a vy s radostí můžete vynosit kterýkoliv ze zmiňovaných krátkých střihů. Záleží opět jen na tom, jaký máte tvar obličeje a strukturu vlasů. Z hlediska barev rozhodně vedou přirozené odstíny.

 

  

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu