Vaše vlasy vzpruží křemík

Pokud jste majitelkami či majiteli vlasů, které vyžadují náročnější údržbu a pravidelně je zatěžujete úkony, jako je fénování, žehlení, barvení či trvalá ondulace, jistě jste si již všimli, že jim to dlouhodobě nikterak výrazně neprospívá. Všechny tyto chemické zásahy totiž značně vaše vlasy oslabují a napomáhají k jejich lámavosti. Jedním z přírodních prvků, který může vašim kadeřím dodat vzpruhu je křemík!

 

Co je to křemík?

Tento stopový prvek se přirozeně vyskytuje v našem organismu, s věkem se však jeho množství snižuje a je tedy vhodné jej doplnit. Pro naše tělo je důležitý především proto, že se podílí na mnoha metabolických procesech, mimoto však také přispívá ke správnému růstu a stavbě kostí i zubů.

Je také příčinou zdravého vzhledu naší kůže, nehtů a v neposlední řadě také právě vlasů. Proto se doporučuje jej užívat především v případě, kdy jsou naše vlasy oslabené, mají zvýšenou lámavost, vypadávají a celkově nevypadají příliš zdravě.

Křemík, tedy jeden z dalších důležitých minerálů je klíčovým stavebním kamenem keratinu, který tvoří velkou většinu našich vlasů. Posiluje vlasové folikuly, dokáže zvýšit objem vlasů a chrání každý jeden vlas před dalším poškozením. Je ideální volbou pro osoby s tenkými a jemnými kadeřemi.

 

Výhody používání křemíku pro vlasy

Víte o tom, že i sluníčko, mořská sůl, chlorovaná voda v bazénu ale i pobyt v klimatizovaných místnostech zatěžuje vaše vlasy? Je na čase jim dodat trochu vláhy a výživy, kterou tolik potřebují. S křemíkem získáte účinnou pomoc pro vaše zplihlé a nekvalitní vlasy.

 

Křemík dokáže:

- zvětšit objem vlasů

- dodat vlasům potřebný objem a strukturu

- vytvořit zdánlivě plnější účes

- zpevnit vlasové kořínky 

- posílit vlasové folikuly

- zabránit křehnutí a lámání vlasů

- dopřát vlasům vyšší odolnost vůči vnějším vlivům

- ochránit vlasy před poškozením 

- udržet zdravé a lesklé vlasy a mnoho dalšího

 

Křemík najdete i v našem největším bestselleru, a to sice ve VENIRA PREMIUM kapslích pro vlasy, nehty a pleť. Je součástí jedné z 20 aktivních látek podílejících se na zamezení vypadávání vlasů, posílení nehtů a udržení normálního stavu pleti.

 

Jak jinak vzpružit vlasy?

Roztřepené konečky, zašedlá a mldá barva nebo suché vlasy dokáží člověku pěkně snížit sebevědomí. Pokud si chcete vzpružit vaše kadeře tak, aby vypadaly jako kdysi, nestačí k tomu pouze pravidelné doplňování křemíku v podobě doplňků stravyMusíte se o ně taky pořádně starat!

Vzpružit a oživit své vlasy můžete díky:

 

1. Objemovým šamponům a kondicionérům

Zplihlé vlasy taky nejsou ničím krásným. Používejte proto speciální šampony a kondicionéry určené pro zvýšení objemů vlasů, jako je například VENIRA přírodní šampon pro objem vlasů - VOLUME BOOSTER. Šetrně s ním umyjete pokožku hlavy, účinně zvýšíte hydrataci vlasů a dodáte vlasům potřebný objem a lesk. Závěrečná péče s VENIRA kondicionérem s kolagenem podpoří okamžitou výživu a hydrataci vlasů.

 

2. Správnému střihu vlasů

Dobře provedený střih vašich vlasů může také přispět k jejich oživení a vytvoření objemu. Vždy se proto v tomto směru poraďte se svým kadeřníkem, který vás zná a ví, co bude pro vaše kadeře tou nejlepší volbou. Sestříhané vlasy okolo obličeje pomůžou zvýraznit nejen vaši krásu ale také samotnou strukturu vlasů, kterým dodá lehkost a jedinečný pohyb.

 

3. Zdravému životnímu stylu

Víte o tom, že i to, co sníte, se umí pozitivně či negativně promítnout v kvalitě vašich vlasů, ale i pokožky? Nezapomínejte proto na zdravou stravu plnou důležitých vitamínů a minerálů, dodržujte pravidelný pitný režim s čistou vodou a také se věnujte nějaké te fyzické aktivitě. K tomu vám může pomoci i VENIRA sada odporových gum. To vše dokáže posílit vaše kadeře a zlepšit jejich celkový stav.

 

4. Používání ochranných prostředků

Také si vlasy často žehlíte nebo fénujete a úplně zapomínáte na jejich ochranu? I používání těchto tepelných nástrojů vašim kadeřím škodí. Použití ochranných prostředků v podobě ochranných sprejů vytváří na jednotlivých vlasových vláknech ochranný štít, který minimalizuje škody způsobené vysokými teplotami. Tím dokážete předcházet oslabování vlasů či rozštěpeným konečkům. 

I sluneční paprsky mohou negativně ovlivnit strukturu a vitalitu vlasů. Nezapomínejte proto ani v letním období na VENIRA ochranný sprej pro vlasy namáhané sluncem, chlorem a slanou vodou

 

5. Jemným masážím

Pravidelné jemné masáže pokožky hlavy například s VENIRA rozmarýnovou vodou mohou podpořit prokrvení a stimulovat vlasové folikuly. K masírování použijte například hřeben s jemnými zuby nebo pokožku hlavy masírujte jemnými a krouživými pohyby pomocí vašich prstů.

 

Chcete sáhnout pouze po přírodně čistých zdrojích křemíku? Pak je jednoznačnou volbou bambus a přeslička rolní, kterou je možné užívat v podobě sypaných čajů. V této formě je přítomný křemík snadno vstřebatelný.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu