Vlasové masky vyrobené z pokladů ukrytých ve vaší spíži

Máte pocit, že pro své vlasy děláte první poslední, dopřáváte jim pravidelnou péči kadeřníka, která vás stojí nemalé peníze, a přesto nejsou tak úplně podle vašich představ? Trvalá, foukání, žehlení, kulmování, ale také přílišné horko či mráz, to všechno na vaši kštici působí neblaze. Známe to všichni. S pomalu blížící se zimou, trávíme čas v přetopených místnostech, venku naopak v mrazivém počasí a aby toho nebylo málo, završíme to nasazováním čepic. Jistě, děláme to pro naše pohodlí, málokdy přitom však myslíme na to, jaký neblahý následek to má pro naše vlasy.

 

Domácí masky na vlasy

Zoufalství propadáme ve chvíli, kdy zjistíme, že naše vlasy jsou vysušené, roztřepené nebo se lámou. Zkoušíme fůru stylingových prostředků v domnění, že je to to pravé a bohužel až po čase přicházíme na to, že jsme si tím nepřeberným množstvím chemie ještě více uškodili. 

Co tedy s tím? Nebojte, není důvod si zoufat. Pokud běžnou péči doplníte o některou z následujících vlasových masek, můžete si být jisti, že výsledek vyklouzlí nejen úsměv na vaši tváři, ale především docílíte učinku, o jakém se vám ani nesnilo. A přitom je to tak snadné!

V pohodlí domova a se surovinami, které máte jistě ve spíži či v lednici, dosáhnete neuvěřitelných výsledků. Ušetříte, a navíc dodáte vlasům regenerační kůru, jakou si zcela jistě zaslouží

 

Z čeho masku vyrobit?

Vybírat můžete z nepřeberného množství ingrediencí jako je banán, avokádo, kokos, káva, med, olivový olej, citronová šťáva, vejce, jogurt, jablečný ocet nebo třeba pivo. Fantazii se opravdu meze nekladou a v dnešní době zahlcené informacemi není problém si vyhledat přesně to, co právě potřebujete. 

Dá se takto pomoci vlasům mastným, suchým, polámaným i jinak poničeným. A vězte, že dávat si na hlavu jídlo, což se mnohdy kadeřníkům příčí, už přineslo útěchu nejednomu zoufalému člověku.

Tip: Pokud se vám nechce chystat vlastní maska, pak využijte perfektní složení VENIRA masky na vlasy pro lesk a hebkost.

 

Nejúčinnější masky na vlasy

Pokud toužíte po zdravých vlasech bez chemie a umělých látek, příroda má pro vás co nabídnout. Přírodní vlasové masky se staly oblíbenou volbou mnoha lidí, kteří se snaží najít šetrný a zároveň účinný způsob, jak posílit své vlasy. Ať už jste bruneta, blondýna nebo zrzka, podívejte se na to, jaká maska na vlasy pro vás bude ta nejlepší.

 

1. Maska pro blondýnky

Jste blondýnka a chtěla byste, aby vaše vlasy byly lesklejší a zářivější? Stačí vám k tomu 125 ml vlažného heřmánkového čaje, najemno nastrouhaná brambora a šťáva z jednoho citronu. To vše důkladně promíchejte, naneste na celou délku vlasů, přikryjte igelitovým pytlíkem a 2-3 minutky zahřívejte fénem. Poté opláchněte a kochejte se svým výsledkem.

I VENIRA regenerační maska pro vás může být tou správnou volbou. Posiluje vlasy od kořínků po konečky, zajišťuje jim intenzivní a efektivní vlasovou péči a eliminuje nepříjemné krepatění vlasů. 

 

2. Maska pro brunetky

Pro zdravější a zářivější vzhled vašich hnědých vlasů vám bohatě postačí půl šálku holandského kakaa, lžička medu, lžička jablečného octa a 125 ml plnotučného bílého jogurtu. Všechny suroviny promíchejte a naneste na umyté a ručníkem vysušené vlasy. Po 2-3 minutách působení opláchněte teplou vodou.

VENIRA vyživující maskou na vlasy s úžasnou vůní manga a liči s hned čtyřmi pečlivě vybranými látkami pronikajícími hluboko do struktury vlasových vláken získáte zářivé a krásné vlasy bez poškození. 

 

3. Maska pro objem vlasů

Pokud vám chybí potřebný objem, využijte benefitů piva - především vitamín B a bohatý obsah bílkovin. Stačí smíchat 125 ml tohoto zlatavého moku s rozšlehaným vejcem, rozmačkaným banánem a lžící medu. Důkladně promíchejte vše dohladka a připravenou směs vmasírujte do pokožky hlavy. Nechejte zhruba hodinu působit a poté umyjte šamponem tak, jak jste zvyklí.

Poté si můžete vlasy místo do klasického ručníku zamotat do VENIRA turbanu na vlasy vyrobeného z velmi jemného, měkkého a vysoce savého materiálu.

 

4. Maska pro lesk vlasů

Pokud potřebujete svým vlasům dodat lesk, pak není nic jednoduššího, než udělat ze šálku očištěné dýně pyré a smíchat jej se dvěma lžícemi medu. Tuto směs poté naneste po celé délce vlasů až ke kořínkům a po 15 minutách působení opláchněte teplou vodou. 

Dodat vlasům ztracený lesk, podpořit jejich růst ale také zacelit roztřepené konečky dokáže VENIRA rozmarýnová voda!

 

5. Maska pro mastné vlasy

Trápí vás mastné vlasy, které nevypadají zrovna nejlépe? Pak rozmačkejte avokádo, dobře jej vyšlehejte se lžíci medu, olivového oleje a lžičkou mátového čaje. Vmasírujte do celé délky vlasů, a především do konečků. Po třiceti minutách umyjte šamponem a kondicionérem. Účinná je i maska z ušlehaného sněhu z pěti bílků. Naneste a nechte působit, dokud sníh nezaschne. Poté opláchněte.

 

6. Maska pro suché vlasy

Nejjednodušší recept mezi vlasovými maskami tvoří ten proti suchým vlasům. Stačí jen aplikovat olejový zábal. Nejlépe poslouží kokosový, mandlový či olivový olej, za studena lisovaný. Ten jemně ohřejte, ne více jak na 40 stupňů, protože by pak ztratil své účinky. Vyzkoušet můžete také masku z banánu, trochu olivového oleje a lžičky medu. Tento zýbal můžete aplikovat 2x týdně. 

Na suché vlasy vám účinně zabere i VENIRA kondicionér s veganským keratinem, Emolidem CC a arganovým olejem.

 

7. Maska na lupy

Postačí vám k tomu jen 1 litr vlažné vody a šťáva z jednoho citronu. Vmasírujte a nechejte 20 minut působit. Poté opláchněte studenou vodou.

A takto bychom mohli pokračovat do nekonečna. Nepřekvapily by vás ani recepty na masku z třtinovéo cukru, kávy, tea tree oleje, kiwi či třeba vody z okurek nebo kopřiv. Dopřát občas vlasům ozdravnou masku je přínosné pro jejich lesk, zdraví, regeneraci a celkový vzhled. 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu