Vlasy a dovolená

Vysoké teploty, mořská voda a příjemný vánek jsou ideálními společníky pro letní dovolenou. Ne každý to asi ví, ale naše vlasy to ale vidí jinak. Působením zmíněných faktorů se mění jejich struktura, ztrácí zdravý vzhled a přirozený lesk. Z pobytu se tak mnohdy vracíme sice odpočatí a plní sil, ale díky slámě na hlavě bychom se nejraději všem ostatním vyhýbali. Jak jednoduše tomu předejít, jak ideálně pečovat o své vlasy v letním období a co vše k tomu budete potřebovat se dozvíte v tomto článku.

 

Co dělat, ať vlasy na slunci netrpí?

Sluneční paprsky mohou podráždit nejen pokožku, ale často zdevastují i vlasový porost. Při delším pobytu na slunci se z vlasů odpařuje voda a dochází k jejich dehydrataci. Narušuje se vnější ochranná vrstva vlasu, ubývá pigmentu a melaninu. 

V důsledku UV záření pak vlasy pozbývají pružnost, stávají se křehkými a třepí se. K hromadě opalovacích krému bychom si proto měli přibalit i vhodnou vlasovou kosmetiku právě pro toto období. Může se jednat o spreje s UV faktorem nebo produkty s obsahem panthenolu, aloe vera, jojobu či keratinu. Perfektním společníkem může být i VENIRA ochranný sprej pro vlasy namáhané sluncem, chlorem a slanou vodou.

Použitím některého z přípravků před odchodem na pláž značně snížíme negativní dopady slunečních paprsků. Po celém dni na slunci můžeme navíc vlasy a pokožku hlavy ošetřit VENIRA regenerační maskou.

 

Jak přelstít negativní účinky UV slunečního záření?

Krásu, lesk a zachování barvy můžeme podpořit řadou dalších opatření. Jako je:

 

Při opalování i koupání v moři či bazénu vždy používejte pokrývku hlavy. U žen se může jednat o moderní slaměný klobouk nebo jakoukoliv prodyšnou čepici. Muži zase určitě zvolí jednoduchou kšiltovku.

Nejen vlasy, ale i celé tělo vám také poděkuje, pokud se budete mezi 11. a 15. hodinou vyhýbat slunečnímu záření. Právě v tuto dobu je dopad UV slunečních paprsků a škodlivých látek nejsilnější. Využijte tento čas například k čtení dobré knihy nebo k odpočinku na pokoji.

Účinnou zbraní proti slunci i větru jsou pletené účesy, předejdete tak nadměrnému vysušení vlasů a také jejich nepříjemnému zacuchání. Pokud byste i přesto měli problém s rozčesáváním vlasů, zachrání vás VENIRA rozmarýnová voda.

Namísto kovových spon zvolte jejich plastovou nebo dřevěnou variantu, která nepřitahuje slunce a tudíž nepoškozuje jednotlivé vlasy. Vždy, a to i když nejste zrovna na dovolené, používejte kvalitní hřebeny a vlasy si myjte vlažnou vodou.

Nezapomínejte ani na zdravou stravu, dostatek tekutin a přírodní doplňky stravy s kvalitním a komplexním složením, které zlepšují jejich stav, jako jsou například VENIRA PREMIUM kapsle pro vlasy, nehty a pleť, protože o vlasy je nutné pečovat nejen z jejich zevnějšku, ale převážně i zevnitř. 

 

Braňte svou hřívu před následky mořské soli

Nepřítelem vlasových folikulů se může stát i jinak léčivá mořská sůl. Pokud před koupáním v moři použijete bezoplachový vlasový sprej v podobě VENIRA bezoplachového kondicionéru, sůl vlasy nepoškodí. Dokonce zlepší jejich kvalitu, vyčistí pokožku hlavy a zredukuje zbytky chemikálií z vlasových přípravků.

V opačném případě na sebe sůl váže vodu, odpařuje ji, sůl ve vlasech zůstává a krystalizuje. Krystaly absorbují vlhkost a mastnotu, vlasy jsou posléze suché, bez lesku a náchylné k dalšímu poškození.

Jestli holdujete potápění a chcete co nejvíce zachovat stávající barevný odstín vašich kadeří či stávající kvalitu, pak rozhodně použijte plaveckou čepici.

 

Voda jako vítěz nad chlorem

Na dovolené mnohokrát většinou neodoláme ani nádherným průzračným bazénům, které jsou čisté díky obsahu chloru. Zbystřit by zde však měly především blondýnky, kterým chlor může způsobit nazelenalý tón

Těžké kovy ve vodě se vážou k vlasovým vláknům, čímž dochází ke změně barvy. Před vstupem do bazénu a po jeho opuštění vám proto doporučujeme omýt vlasy čistou vodou a nechat je přirozeně uschnout.

Vzhled a kvalitu vlasů narušuje také tvrdost vody, vítr nebo klimatizace. Riziko poškození vlasové struktury narůstá, když působí více faktorů současně. Kombinace mořské soli, chloru a slunce může být pro vaše vlasy opravdu zničující.

 

Vraťte se domů s krásnou kšticí

O vlasy je potřeba pečovat průběžně. Zhruba týden před dovolenou byste jim proto měli dopřát extra pozornost. Zajděte si ke kadeřnici, nechejte si zastřihnout konečky a pořiďte si vhodnou vlasovou kosmetiku odpovídající vašemu typu vlasů. Nedělejte radikální zásady, nepodstupujte barvení ani trvalou.

Pokud vlasům dopřejte adekvátní péči, zůstanou i po návratu z dovolené pružné, pevné a lesklé. Barva samozřejmě vždy trochu utrpí, ostatní nežádoucí účinky vás ale minou. Tak nezapomeňte - sprej na vlasy, regenerační maska, klobouk, zdravá strava a doplňky stravy obsahující nadstandardní tělu prospěšné látky.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu