Vypadávání vlasů

Je známo, že pokud zdravému člověku vypadne každý den až 100 vlasů, je vše v normálu. Někdy se ale mužům i ženám často stává, že jim vlasy nezadržitelnou rychlostí řídnou přímo před očima. Z krásných vlasů se náhle stane noční můra. Co takové vypadávání vůbec zapříčiňuje a dá se mu zabránit? V tomto článku se podíváme na nejčastější příčiny padání a způsob prevence.

Jaké jsou nejčastější příčiny vypadávání vlasů?

Vypadávání vlasů je problém, který trápí mnoho lidí bez ohledu na pohlaví nebo věk. Proto pokud se s tímto nešvarem potýkáte i vy, nebojte se, určitě nejste sami. Jelikož nadměrné padání vlasů může mít hned několik příčin, je v první řadě důležité vůbec pochopit, co za tímto problémem stojí a jak mu můžete předcházet. 

Mezi nejčastější příčiny vypadávání vlasů patří:

 

Genetika a dědičnost

Tyto dva faktory jsou často hlavní příčinou vypadávání vlasů u mužů i žen. Příčinou je často geneticky podmíněná citlivost vlasových folikulů. Proto pokud u vás někdo v rodině trpí nadměrným padáním vlasů či dokonce plešatostí, je velice pravděpodobné, že i v se s tímto problémem budete dřív či později potýkat.

 

Hormonální nerovnováha

Vyvážený hormonální balanc je velmi důležitý a proto není divu, že pokud s hormony, které mají v těle hned několik důležitých funkcí, není něco v pořádku, začne proces vypadávání vlasů. Stejně tak nerovnováha spojená s funkcí štítné žlázy má dopad právě na vaše kadeře.

Zatímco u mužů je důvodem hormon dihydrotestosteron, kde hormonální nerovnováha vede k vyšší citlivosti vlasových folikulů na tento hormon a tedy k padání vlasů, u žen může být problém v případě nízkých hladin estrogenů a vysokých hladin progesteronů

Stres

Dlouhodobé a opakované stresové situace nejsou zátěží jen pro vaše tělo ale především i pro samotné vlasy a jejich zdraví jelikož vysoká úroveň emocionálního napětí mohou způsobit oslabení vlasových folikulů a vést k jejich vypadávání.

Tip: Při nadměrném vypadávání vlasů může pomoci také methionin. Proč tuto esenciální aminokyselinu dodat do vašeho jídelníčku a jaké jsou její účinky si přečtěte v našem článku.

Nadměrné zatěžování vlasů

Ženy, máte rády upravené vyžehlené nebo nakulmované vlasy, které jsou důkazem toho, že se o ně patřičně staráte? Nezapomínejte ale ani v tomto případě, že i nadměrné zatěžování vlasů, a to nejen tepelnými stylingovými přístroji může vést k vypadávání vlasů.

Ani příliš pevné účesy či používání chemických produktů není zrovna tou nejlepší volbou pro vaše kadeře.

 

Nezdravá strava a nedostatek živin

I nezdravá strava a nedostatek živin mohou mít negativní dopad na zdraví vlasů a přispět k jejich padání. Vlasy jsou tvořeny keratinem, což je proteinová látka, a proto je dostatečný přísun živin, zejména proteinů, esenciální pro jejich růst a zachování zdravé struktury.

Proto je dobré do těla v podobě stravy nebo doplňků stravy doplňovat vitamíny A, C, E, D a B a také minerály v podobě železa, zinku a biotinu. Pro vypadávání vlasů vám z naší nabídky můžeme doporučit VENIRA b-komplex nezbytný pro správné fungování organismu.

 

Jak zastavit vypadávání vlasů?

Zastavení vypadávání vlasů může být mnohdy obtížné, ale existuje hned několik opatření, která vám mohou pomoci zlepšit zdraví vlasů a minimalizovat jejich ztrátu.

Pokud jste ještě nezačali zdravě jíst a dodávat do těla potřebné minerály a vitamíny, pak byste měli rozhodně začít. Konzumujte dostatečné množství ovoce, zeleniny, mléčných výrobků a také ryb či ořechů

Příliš časté fénování, žehlení či kulmování vlasů může způsobit zvýšení četnosti padání a kromě toho i poškozování vlasů. Snažte se proto minimalizovat použití tepelných nástrojů a nechte vlasy v tomto období odpočinout, pokud je to možné. Samozřejmostí je i tepelná ochrana.

Pokud máte výrazný problém s vypadáváním vlasů, pak byste měli navštívit dermatologa nebo trichologa, kteří vám dokáží poskytnout odbornou radu a doporučit léčbu přímo na míru.

Vypadávání vlasů po porodu 

Připadá vám, že v těhotenství máte krásné, zdravé a husté vlasy? Tento stav vaší hřívy bohužel pomine po porodu, kdy dochází k rapidním změnám hormonálních hladin, což může vést ke změnám v růstu vlasů. 

K vypadávání vlasů po porodu ale u některých žen přispívá i nedostatek základních vitamínů a minerálů, jako je železo, což negativně ovlivňuje vlasový růst. Víme, že padání vlasů pro vás může být frustrující. Je důležité si ale uvědomit, že ve většině případů jde o pouze dočasný stav.

 

Přípravky proti vypadávání vlasů

Každý vlas na hlavě má svou životnost a není určen růst navěky. Vypadávání vlasů rozhodně není příjemnou záležitostí pro nikoho. 

Proto jsme pro vás vyvinuli VENIRA přírodní šampon proti vypadávání vlasů pomáhající pro lepší ukotvení vlasových cibulek v pokožce hlavy. Kromě toho se jedná o šampon s čistě přírodním složením podílející se na hydrataci, vyživení a zklidnění vlasové pokožky.

Z doplňků stravy vám můžeme doporučit VENIRA PREMIUM kapsle pro vlasy, nehty a pleť hned s 20 účinnými přírodními látkami pro zářivé, dlouhé a krásné kadeře.

Nezapomínáme ani na mužské osazenstvo, které vypadávání vlasů trápí úplně stejně jako ženy. Pro ty jsme objevili VENIRA hair & beard booster s nadupaným složením pro podporu přirozeného růstu vlasů, nehtů i vousů.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu