Zdravé vlasy jsou korunou krásy

Pokud bychom chtěli o nějaké kosmetické ingdrecienci říci, že prožívá skutečný boom, tedy náhlý rozmach a rychlý vzestup, pak můžeme zcela určitě zmínit kyselinu hyaluronovou. Už jste o ní slyšeli? A znáte její účinky? V posledních letech na ni narážíme téměř všude. Především v různých hydratačních krémech, maskách, sérech a nyní nově i v kosmetice na vlasy. Své čestné místo má i v medicíně, především v plastické chirurgii, ale také například i v očním lékařství. Čím to, že je tak populární?

 

Co je to kyselina hyaluronová?

Jedná se o přírodní hydratační látku, která je přirozeně obsažena v našem těle, avšak s přibývajícím věkem, jak stárneme, se naše pleť postupně vysušuje a ztrácí elasticitu. Proto je vhodné ji do těla doplnit. 

Kyselina hyaluronová má jedinečnou schopnost vázat na sebe enormní množství vody, dokonce až tisíci násobky své hmotnosti. Neexistuje žádná jiná látka, která by to dokázala. Díky tomu dokáže kůži neuvěřitelně regenerovat a hydratovat, což u pokožky hlavy způsobuje fakt, že vlasy zvláčňuje a ty pak rychleji rostou. Dodává tak vlhkost a živiny tam, kde je to nejpotřebnější. 

Kromě toho jim dodává pevnost, sílu a svěžest a navíc má i protizánětlivé a hojivé účinky. A to vše je teprve začátek. Dle vědců má svou slibnou budoucnost ještě stále před sebou. Nechte se jí unést a věřte, že nebudete litovat.

 

Účinky kyseliny hyaluronové na vlasy

Jedinečné účinky kyseliny hyaluronové už znáte ale stále tápete nad tím, zda ji zařadit do vaší denní rutiny mimo hydratační krémy, séra či jiné kosmetické produkty i pro vaše vlasy? Její používání přináší hned několik výhod a zde najdete několik důvodů, proč byste měli zvážit použití kyseliny hyaluronové na své vlasy.

 

1. Hydratace

Asi nejdůležitější schopností této přirozeně se vyskytující látky je právě schopnost udržovat vlhkost. Neděje se tak jen v pokožce vaší pleti ale především i v pokožce vlasové. Používání kyseliny hyaluronové na vlasy tak hydratuje vaše vlasová vlákna a zabraňuje jejich vysoušení.

 

2. Lesk a hebkost

Kyselina hyaluronová také přispívá k hladkému povrchu vlasů a zajišťuje jejich jedinečný lesk. Vlasy se poté stávají hebkými a lépe zvládnutelnými, což vám jistě usnadní nejen následnou úpravu ale i samotný styling.

TipPro kvalitu a zdravý vzhled vlasů je důležité užívání i kolagenu. Co je to kolagen a v jakých potravinách jej můžete najít se dozvíte v našem článku.

 

3. Prevence proti lámání a třepení konečků

Posílení vlasových vláken a ochrana před nežádoucím třepením je také jedním z úkolů kyseliny hyaluronové. Tím napomáhá předcházet nejrůznějším problémům trápící především ženy, jako jsou nevzhledné konečky vlasů . 

 

4.  Podpora růstu vlasů

Kyselina hyaluronová vytváří také optimální prostředí pro růst vlasů. Dokáže vaší pokožku hlavy zanechat hydratovanou a zdravou, což je důležité pro správný růst vlasových folikulů. Jelikož jedině zdravá a dostatečně hydratovaná kůže může poskytnout růst kvalitních a silných vlasů.

 

Jak používat kyselinu hyaluronovou na vlasy?

Na dnešním trhu existuje stále více vlasových produktů obsahujících kyselinu hyaluronovou jako jednu z hlavních složek. Proto si i vy můžete velmi jednoduše vybrat mezi kosmetickými produkty pro vaše vlasy, jako jsou šampony, kondicionéry, oleje či séra nabízející hydratační a regenerační účinky. Při výběru samotných produktů ale nezapomínejte ani na to, že by měly být kvalitní a mít pouze přírodní složení.

Doplnit svou denní rutinu s kyselinou hyaluronovou pro ještě lepší účinky na vaše kadeře můžete i o kolagen, který obsahuje i náš VENIRA kondicionér s úžasnou vůní manga a liči. Mimo hydrataci účinně bojuje i s krepatěním, lámáním nebo třepením vlasů.

Pokud preferujete přírodní péči o vlasy, můžete si jednoduše z pohodlí domova připravit domácí masku na vlasy s kyselinou hyaluronovou, kterou je vhodné kombinovat s dalšími přírodními složkami, jako je med či kokosový olej. 

 

Jaké jsou účinky kyseliny hyaluronové na pleť?

Kyselina hyaluronová dokáže vyhlazovat jemné linky a zjemňuje vzhled vrásek. Pokud vás trápí bolavé akné, pak byste měli tuto zázračnou látku zařadit do své každodenní rutiny o pleť, jelikož urychluje i hojivé procesy na pokožce pleti. 

Pro přecitlivělou pokožku je vhodným zklidněním, eliminuje zarudlá místa na kůži a přispívá také k rozjasnění pokožky a udržení jejího zdravého a mladistvého vzhledu. Zajímá vás, jaké jsou další účinky pro vaší pleť a jak často kyselinu hyaluronovou aplikovat? V našem článku se dozvíte nejen to ale i mnohem víc!

100% čistou bioaktivní formu kyseliny hyaluronové sloužící k podpoře pevnosti, pružnosti a elasticity pleti vám nabízí i VENIRA kyseliny hyaluronová k vnitřnímu užití.

 

Kyselina hyaluronová v těhotenství a při kojení

Během těhotenství se mohou objevit u žen různé kožní problémy, jako je zhoršená hydratace, suchost nebo změny pigmentace pokožky. Je proto přirozené, že ženy poté hledají různé možnosti, jak tyto problémy řešit. 

Jelikož je kyselina hyaluronová přirozenou složkou našeho těla, může se jednat o vhodnou a zajímavou volbu pro zlepšení stavu vlasové pokožky i kůže celého těla. Je však důležité mít na paměti, že každá těhotná či kojící žena by se měla s používáním nových produktů vždy poradit s lékařem.

Je také důležité si uvědomit, že existují různé formy použití kyseliny hyaluronové, včetně injekční aplikace do pokožky. Pokud jde o tyto procedury, je obzvláště důležité být obezřetný a řídit se doporučeními lékaře. 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu