Jaké jsou výhody extra panenského olivového oleje?
Každá kapka našeho olivového oleje vyrobeného z ručně sbíraných 100% BIO oliv odrůdy Koroneiki, pěstovaných v srdci Řecka, konkrétně na prosluněné Krétě, je symbolem péče a špičkové kvality. Díky šetrnému způsobu zpracování, tedy lisování za nízkého tlaku i teplot již do 4 dní od sklizně, si náš extra panenský olej uchovává nejvyšší čerstvost, což je zásadní pro získání neodolatelné chuti, autentické vůně a intenzivní barvy.
Bez jakýchkoliv konzervantů a barviv vám olivový olej přináší to nejlepší ze středomoří. Praktická láhev z tmavého skla navíc chrání olej před oxidací a udržuje jej čerstvý až do poslední kapky, zatímco filtrace, kterou si při výrobě prochází, zajišťuje odolnost proti žluknutí. I přestože je olej určen spíše pro studenou kuchyni, vysoký kouřový bod v podobě 191°C umožňuje jeho použití i pro tepelnou úpravu jídel, kde si zachová všechny své prospěšné látky a nebude se připalovat.