Co je to lyofilizované ovoce?
Lyofilizované ovoce je ovoce, které prošlo procesem sušení hlubokým mrazem. Jedná se o nejlepší metodu, jak u ovoce při extrémně nízkých teplotách zachovat chuť, texturu a především všechny výživné látky v podobě vitamínů a minerálů.
Jak jíst lyofilizované ovoce?
Lyofilizované ovoce lze konzumovat hned několika způsoby. Můžete si jej přidat do své ranní ovesné kaše nebo jogurtu, vzít si jej s sebou na cesty jako energetickou svačinku nebo jen tak jej mlsat u televize.
Jak funguje sušení mrazem?
Ovoce prochází extrémně nízkými teplotami za doprovodu výrazně nízkého tlaku, přičemž se z něj odstraňuje všechna voda, která se následně mění na ledové krystaly a vodní páru. Poté je ovoce dekompresováno, důkladně usušeno a připraveno k okamžité konzumaci.
Je liči bez cukru a přidaných konzervantů?
Ano! Naše lyofilizované ovoce neobsahuje žádné přidané cukry ani konzervanty, jedná se o 100% přírodní variantu ovoce sušeného mrazem.
Jak nejlépe skladovat lyofilizované ovoce?
Aby vám lyofilizované liči nijak nezvlhlo, doporučujeme ho skladovat v chladu, suchu a temnu, při pokojové teplotě. Liči také chraňte před přímým slunečním zářením.
Je liči vhodné pro těhotné a kojící ženy či děti?
Těhotné a kojící ženy rozhodně lyofilizované liči konzumovat mohou. U dětí mladších 3 let konzumaci nedoporučujeme, a to z možného rizika zalknutí.
Odkud pochází plody ovoce, které je následně lyofilizováno?
Plody ovoce, které používáme k lyofilizaci, pochází především ze zemí mimo Evropskou unii ale také z EU, kde je získáváme výhradně od pečlivě vybraných pěstitelů, kteří dbají na dodržování těch nejvyšších standardů kvality a udržitelnosti.
Zajímá Vás něco specifického, co jste mezi často kladenými otázkami nenalezli? Pak nám určitě napište svůj dotaz na info@venira.cz kdy se Vám budeme snažit co nejdříve odpovědět!