Jaký je rozdíl mezi malátem a bisglycinátem hořečnatým?
Malát hořečnatý je vysoce efektivní organická forma hořčíku, která je navázána na ovocnou kyselinu, tedy látku běžně se vyskytující v ovoci, zejména v jablkách. Tento typ hořčíku je skvělou volbou především pro zvýšení energie, jelikož právě kyselina jablečná hraje klíčovou roli v Krebsově cyklu, tedy procesu, který umožňuje buňkám v těle produkovat energii. Navíc je malát díky své vynikající biologické dostupnosti snadno vstřebatelný přes střevní stěnu, což z něj oproti jiným formám hořčíku činí šetrnou alternativu k trávicímu traktu.
Bisglycinát hořečnatý je forma hořčíku spojená se dvěma molekulami aminokyseliny glycinu, která se zaměřuje především na uklidnění nervového systému a zlepšení kvality spánku, proto se většinou užívá ve večerních hodinách, kdy nejlépe podpoří relaxaci těla, zmírní únavu, stres i pocit vyčerpání. Stejně jako malát je bisglycinát hořečnatý snadno vstřebatelný do organismu, nezatěžuje trávení a díky svým zklidňujícím vlastnostem je vhodným pomocníkem pro navození psychické pohody při nespavosti i nervozitě.