Jaké jsou výhody datlí?
Datle jsou vypeckovány a usušeny v optimální zralosti tak, aby si uchovávaly nejen svou dokonalou zlatohnědou barvu a příjemně sladkou oříškovou chuť, ale také všechny vitamíny a minerály, jako je tomu u čerstvého ovoce. Datle deglet nour obsahují přirozeně se vysyktující aminokyselinu tryptofan, která podporuje produkci melatoninu, tedy hormonu pro dobrou náladu i klidný spánek. S vysokým množstvím draslíku umožňují vyrovnávat účinky sodíku v těle, což přispívá ke zdraví kardiovaskulárního systému.
Sušené datle obsahují přirozeně se vyskytující sacharidy, které se rychle vstřebávají do krve a poskytují perfektní zdroj energie na několik hodin. Datle se svým charakteristickým oválným tvarem a jemně křupavou, avšak zároveň měkkou strukturou, jsou nejen lahodnou pochoutkou, ale také prospívají trávení a to díky obsahu nerozpustné vlákniny. Kromě toho hořčík a měď podporují imunitní systém i udržení zdravých kostí a zubů.
Datle pochází z rozmanitého Tuniska, kde je získáváme výhradně od pečlivě vybraných pěstitelů, kteří dbají na dodržování těch nejvyšších standardů kvality a udržitelnosti. Důkladné kontrolní požadavky tak sušeným datlím zajišťují jedinečnou čerstvost, neodolatelnou chuť i vysokou nutriční hodnotu v každém soustu.