Jaké jsou výhody rozinek?
Rozinky sultánky jsou vyráběny sušením bezsemenných odrůd révy vinné, které jsou známé pro svou klasickou žlutozelenou barvu a také výrazně sladkou chuť. Jelikož jejich sušení probíhá pod přímými slunečními paprsky, uchovávají si sultánky všechny vitamíny a minerály, jako je tomu u čerstvého ovoce. Rozinky se pyšní také antioxidanty, jako jsou polyfenoly a flavonoidy, které chrání tělo před působením volných radikálů i oxidačním stresem.
S bohatým množstvím přirozeně se vyskytujících sacharidů v podobě fruktózy a glukózy, které se rychle vstřebávají do krve, představují rozinky perfektní zdroj energie. Rozpustná i nerozpustná vláknina nacházející se v sultánkách je nezbytná pro správnou funkci trávicího systému i pravidelnost stolice, zatímco železo hraje důležitou roli ve tvorbě hemoglobinu. Velké, šťavnaté a sušené plody rozinek v BIO kvalitě jsou také oblíbené pro jejich příznivý vliv na zdraví pleti a vlasů.
Rozinky pochází z Chile, kde je získáváme výhradně od pečlivě vybraných pěstitelů, kteří dbají na dodržování těch nejvyšších standardů kvality a udržitelnosti. Důkladné kontrolní požadavky tak sušeným rozinkám zajišťují jedinečnou čerstvost, neodolatenou chuť i vysokou nutriční hodnotu v každém soustu.