• Právě teď máme slevy na vše + dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Právě teď máme slevy na vše + dárek

Bojujete s akné? Poradíme vám, co dělat ráno a večer

Akné je problém, který postihuje lidi všech věkových kategorií a může výrazně ovlivnit nejen vzhled, ale i sebevědomí. Ať už se jedná o občasné pupínky nebo chronické problémy s akné, správná péče o pleť je nezbytná pro jeho zvládnutí. Klíčovým faktorem v boji proti akné je pravidelná rutina, která pleť čistí, regeneruje a chrání. V tomto článku vám poradíme, co dělat ráno a večer, abyste akné úspěšně zvládli a udrželi svou pleť čistou, zdravou a bez pupínků.

 

Co je to akné?

Akné je chronické kožní onemocnění, které postihuje mazové žlázy a vlasové folikuly. Nejčastěji se projevuje jako zanícené pupínky, černé tečky, bílé tečky a v těžších případech cysty nebo uzliny. Akné se vyskytuje především na obličeji, zádech, krku a hrudníku, tedy na místech s vysokou koncentrací mazových žláz. I když je nejčastější v pubertě, může postihnout i dospělé v jakémkoli věku.

 

Příčiny vzniku akné 

-nadměrná produkce kožního mazu 

-hormonální změny

-bakterie

-genetika

-stres

-špatné stravovací návyky

-používání nevhodné kosmetiky

-vnější faktory - znečištěné ovzduší, prach pot

-nedostatečná nebo nesprávná péče o pleť 

Více se o akné včetně jeho typů dozvíte v našem předchozím článku. Nyní se podíváme na konkrétní kroky a produkty, které budete potřebovat při boji s akné. Jak na správnou ranní a večerní rutinu proti akné?

 

 

Ranní rutina proti akné

1. Jemné čištění pleti

V ranních hodinách je důležité pleť zbavit přebytečného mazu a nečistot, které se na ní nahromadily během noci, a proto hned ráno použijte jemný čistící přípravek, který pleť šetrně vyčistí a připraví na další kroky péče. Ideální volbou je pleťový čistící gel na akné, který pleť jemně, ale důkladně vyčistí a přitom efektivně odstraní nečistoty a zároveň nedráždí ani nevysušuje pokožku. 

 

2. Tonizace pleti

Po vyčištění následuje tonizace, která pleť připraví na lepší vstřebávání aktivních látek z dalších kosmetických produktů. Sáhněte po rozmarýnové vodě, která je ideální na aknózní pleť, protože pomáhá stahovat póry a redukovat tvorbu mazu. Kyselina salicylová obsažená v tomto produktu navíc čistí zanesené póry a předchází vzniku pupínků.

 

3. Pořádná dávka hydratace

Hydratace je klíčová i pro pleť trpící akné. Použijte nemastný a lehky hydratační krém na akné, který pokožku vyživí, aniž by ucpával póry. Krém na akné poskytuje pleti potřebnou hydrataci a zároveň pomáhá redukovat mastnotu, protože obsahuje panthenol, který má schopnost stabilizovat mazové žlázy. V krému najdete také avokádový olej, který se stará o sjednocení tonu pleti a zklidňování začervenlých míst na kůži. Ke zjemnění a zahojení jizviček po akné přispěje kyselina hyaluronová rovněž obsažena v krému, která se mimo jiné stará také o rozjasnění a zklidnění pleti. Krém naneste na celý obličej a nechte chvíli vstřebat. A můžeme se přesunout k dalšímu kroku!

 

4. Aplikace lokálního séra na akné

Jakmile bude vaše pleť perfektně vyčištěná, je v ranní péči o aknózní pleť ideální čas na použití lokálního séra na akné, které pronikne hluboko do pórů a dodá pleti důležité aktivní látky. Lokální sérum na akné je výbornou volbou, protože niacinamid obsažený v séru zklidňuje podrážděnou pokožku, snižuje tvorbu mazu a zlepšuje celkový vzhled pleti. Díky svému lehkému složení je sérum vhodné pro každodenní použití.

 

 

Večerní rutina proti akné

 

1. Důkladné odlíčení a čištění pleti

Stejně jako ráno, je i večer nezbytné pleť zbavit všech nečistot, make-upu a zbytků opalovacího krému. Odličte svou pleť jemným pleťovým čistícím gelem na akné. Důkladným odlíčením předcházíte ucpávání pórů, ze kterých se následně tvoří akné. 

 

2. Naneste krém na akné

Jakmile máte pleť krásně vyčištěnou, naneste krém na akné který pleť přes noc hydratuje, regeneruje a zároveň pomáhá předcházet tvorbě nových pupínků. Díky obsahu tea tree, mandlového a avokádového oleje dodá krém na akné vaší pleti potřebné živiny, zklidní ji po celém dni a pomůže vám zjemnit také jizvičky po akné. Krém naneste na celý obličej a nechte jej působit. 

 

3. Sérum s aktivními složkami jako lokální péče o pupínky

Večer je pleť připravena přijmout intenzivní péči, a proto jako poslední krok vaší kosmetické rutiny proti akné použijte lokální sérum na akné, které je skvělým řešením pro noční použití díky svému zklidňujícímu a vyhlazujícímu efektu. Niacinamid obsažený v séru navíc reguluje produkci mazu a zmešuje viditelnost pórů, a proto je ideální pro rychlé zklidnění zánětlivých míst a urychlení hojení pupínků. Sérum obsahuje přírodní složky v podobě kyseliny salicylové a levandulového oleje, které pomáhají vysušit a stáhnout zanícené oblasti. Sérum naneste pouze přímo na pupínky a nechte působit přes noc

 

 

Doplňková péče na akné

Jak již bylo zmíněno výše, pleť by se měla čistit každý den, aby se z pokožky odstranily veškeré nečistoty a zbytky make-upu. Pokud vás trápí akné a problematická pleť, doporučujeme při každodenním čištění pleti použít konjakovou houbičku, která je obzvláště vhodná pro problematickou pleť, protože pomáhá redukovat černé tečky a minimalizovat výskyt akné. 

Použití houbičky je velmi jednoduché. Stačí ji namočit do teplé vody, aby změkla, a poté jemně masírovat obličej krouživými pohyby. Konjakovou houbičku můžete použít bez kosmetických produktů a pouze s ní masírovat obličej a dekolt nebo ji použijte společně s čisticím gelem pro problematickou pleť. 

Tímto způsobem nejen důkladně vyčistíte pleť, ale zároveň podpoříte mikrocirkulaci, což napomáhá ke zdravějšímu vzhledu pokožky. Díky přirozeným antibakteriálním vlastnostem houbičky se navíc snižuje riziko šíření bakterií způsobujících akné. 

V boji s akné je důležitá nejen správná péče o pokožku, ale také správná výživa a vitamíny pro hezkou pleť bez pupínků, a proto vám jako doplňkovou péči ke speciální kosmetice pro aknozní pleť doporučujeme také srdíčka proti akné, která obsahují speciální směs vitamínů, která pomáhá v boji proti neustupujícímu akné. Srdíčka na akné jsou speciálně vyvinuty pro podporu zdravé pleti zevnitř a obsahují kombinaci důležitých látek, jako je zinek, vitamíny A, C a E, a další minerály, které pomáhají regulovat tvorbu mazu, podporují regeneraci pokožky a zlepšují celkový stav pleti.

Pokud bojujete s akné, pravidelné užívání těchto vitamínů může výrazně přispět ke zmírnění problémů. Zinek má protizánětlivé účinky a napomáhá hojit zanícené pupínky, zatímco vitamín A podporuje obnovu kožních buněk a pomáhá předcházet ucpávání pórů. Společně s vitamíny C a E, které jsou silnými antioxidanty, přispívají k ochraně pleti před poškozením volnými radikály a podporují zdravý a sjednocený tón pleti.

Kombinace konjakové houbičky a vitamínů na akné může být skvělým krokem ke zdravější a krásnější pleti. Houbička se postará o šetrné a důkladné čištění zvenčí, zatímco vitamíny zajistí, že vaše pleť dostane všechny potřebné látky pro správnou regeneraci a zdravý vzhled také zevnitř.

 

Tipy pro prevenci akné

1. Pleť pravidelně čistěte, abyste předešli ucpávání pórů.

2. I mastná a problematická pleť potřebuje hydrataci, a proto používejte nekomedogenní hydratační krémy, které pleť udrží hydratovanou bez ucpávání pórů. 

3. Vyhněte se používání agresivních kosmetických přípravků, které mohou narušit přirozenou bariéru pokožky. 

4. Nedotýkejte se obličeje, protože si tak přenášíte na pleť bakterie a nečistoty. 

5. Vyhněte se mačkání pupínků, které může vést k zánětům a zanechávat na pleti jizvy. 

6. Vyhýbejte se sladkostem, bílému pečivu a fastfoodu, protože nezdravá strava s vysokým glykemickým indexem, může způsobit hormonální výkyvy a zvýšit produkci mazu. 

7. Bakterie a nečistoty se snadno usazují na povlečení a ručnících, které přicházejí do kontaktu s vaší pletí, a proto je pravidelně perte a vyměňujte. 

 

Co si z článku odnést?

Správná péče o pleť s akné je nezbytná pro dosažení dlouhodobě čisté a zdravé pokožky. Ranní rutina pleť čistí, hydratuje a chrání před vnějšími vlivy, zatímco večerní rutina se zaměřuje na důkladné čištění, regeneraci a ošetření problémových míst. Používejte jemné a šetrné produkty, které jsou speciálně navrženy pro problematickou pleť, ať máte jistotu, že dáváte své pleti to nejlepší.

Nezapomeňte, že pravidelnost a trpělivost jsou v boji s akné klíčové. Dodržujte svou rutinu každý den a vaše pleť se vám odmění zdravějším a čistším vzhledem.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.