• Právě teď máme dopravu zdarma + dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Právě teď máme dopravu zdarma + dárek

Čistění pleti v pohodlí domova, krok za krokem

Toužíte po zářivé a zdravé pleti a nechcete utrácet tisíce za nákladné kosmetické procedury? Dokonalé pleti můžete dosáhnout i z pohodlí domova používáním kvalitních kosmetických přípravků a pravidelnou péčí. V tomto komplexním průvodci vám krok za krokem popíšeme správnou techniku čištění pleti, která vám pomůže dosáhnout viditelných výsledků a zbavit se nedostatků pleti. Pokračujte ve čtení článku a dozvíte se naše osvědčené postupy pro péči o pleť, která se pro vás stane příjemným rituálem, který si zamilujete a vaše pleť vám za něj poděkuje.

 

Důležitost správného čištění pleti

Proč je tak důležité si pleť čistit? Čištění pleť zbavuje nečistot, prachu, make-upu a přebytečného mazu, které ucpávají póry a vedou k tvorbě akné, černých teček a dalších kožních problémů. Znečištěná pleť je náchylnější k podráždění, zarudnutí či svědění. Správná péče pokožku pomáhá zklidnit a působí jako prevence vzniku nedokonalostí pleti. Čistá pleť navíc lépe vstřebává hydratační krémy, séra a další pleťové produkty, čímž zvyšuje jejich účinnost.

Věnovat se pravidelnému čištění a péči o pleť byste se měli věnovat také v případě, že toužíte po hladké pleti bez jemných linek, vrásek a pigmentových skvrn, protože nečistoty ulpívající na pleti poškozují elastin a kolagen, čímž vedou k nechtěnému stárnutí pleti. Pokud se chcete pyšnit svěží, zdravou a rozjasněnou pletí, nevyhnete se jejímu pravidelnému čištění.

 

Jak často si mýt obličej?

Ideální frekvence mytí pleti závisí na typu pokožky, životním stylu a dalších faktorech, ale obecně lze říci, že byste si obličej měli čistit 2x denně, vždy ráno pro odstranění nečistot, které se pokožce nahromadily přes noc a večer pro odstranění make upu a nečistot, které ulpěly na pleti přes den

 

 

Klíčové kroky pro efektivní čištění pleti 

Každodenní rutina pro zářivou pleť začíná důkladným čištěním. Odstraňte makeup a nečistoty, které zatěžují pleť a ucpávají póry. Jemným čisticím prostředkem pleť zbavte přebytečného mazu a nečistot, čímž ji připravíte na další kroky péče. Tonikum srovná pH pleti a zjemní póry, zatímco hydratační krém dodá pleti potřebnou hydrataci a výživu. Pravidelná péče o pleť ji zbaví nečistot, hydratuje ji a podpoří její zdravý vzhled. Jaké produkty pro efektivní čištění pleti použít?

 

1. Odstranění make upu a nečistot

Odstranění nečistot a make-upu z pleti je nezbytnou součástí každodenní péče o pleť. Správným čištěním a odličováním pleti pomáháte předcházet ucpávání pórů, zabraňujete podráždění a předčasnému stárnutí pleti, podporujete její regeneraci a zlepšujete její celkový vzhled. Jaké produkty pro odstranění nečistot z pleti použít? 

 

Odličovací mléko

Pro první krok čištění pleti doporučujeme použít odličovací mléko s obsahem 19 účinných složek včetně jojobových esterů, slunečnicového vosku a extraktu z hub Albatrellus Confluens naneste na navlhčenou pleť pomocí kosmetického tamponu, jemným stíráním z kůže odstraňte zbytky make upu a nečistot a následně opláchněte vodou

Mléko s vůní kokosu respektuje přirozené pH vaší pleti, hydratuje ji, působí šetrně, ale zároveň dokáže odstranit všechny nečistoty a také řasenku či make-up. 

 

Odličovací a čistící gel

Pokud však hledáte přírodní kosmetický produkt, který je 2v1, vaši pleť odlíčí a vyčistí zároveň, vyzkoušejte odličovací a čistící gel, který obsahuje kyselinu mléčnou a dalších 17 aktivních složek včetně aloe vera a bazalky indické, které podporují a urychlují vlastní ochranné funkce pokožky. Pro dosažení dokonalého výsledku aplikujte gel ve dvou krocích:

1. Naneste gel na navlhčený vatový tamponek a jemně s ním přejíždějte po navlhčené pleti, včetně oblasti očí. Takto odstraníte veškerý make-up a nečistoty. Pleť poté opláchněte vlažnou vodou.

2. Gel aplikujte přímo na konečky prstů a jemnými krouživými pohyby ho vmasírujte do pleti. Gel tak na sebe váže hluboko usazené nečistoty i ty na povrchu pleti. Pleť důkladně opláchněte a pokračujte v další fázi vaší pečující rutiny.

Pro ještě efektivnější odlíčení a hloubkové čištění použijte konjakovou houbičku.

 

2. Čištění pleti čistícím prostředkem 

Čištění pleti je základním krokem v každé rutině péče o pleť, protože odstraňuje nečistoty, které mohou ucpávat póry a vést ke vzniku akné a jiných nedokonalostí, dále zlepšuje vstřebávání kosmetických produktů a dodává zdravý vzhled pleti. Co použít pro důkladné vyčištění vaší pleti? 

 

Obličejová mycí pěna

Účinné látky obsažené v obličejové mycí pěně v podobě kyseliny mléčné a dalších 19 aktivních složek vyčistí vaši pokožku do hloubky bez vychýlení hodnoty pH vaší pleti, redukují zvýšenou produkci kožního mazu a pomáhají zabraňovat vypařování vody z pleti, čímž ji pomáhají udržovat hydratovanou. 

Pěna je vhodná také pro problematickou, citlivou a aknózní pleť a poskytuje antibakteriální, dezinfekční a zklidňující účinky. Jednu pumpičku mycí pěny aplikujte ráno a večer na vlhký obličej, krouživými pohyby vmasírujte do pokožky a důkladně opláchněte vodou. Pěnu můžete používat přímo na celý obličej včetně očí

 

 

3. Tonizace pleti 

Tonizace pleti je často opomíjeným krokem, ale ve skutečnosti má mnoho benefitů, které z ní dělají důležitou součást rutiny, protože vyrovnává pH pleti, odstraňuje hlubší zbytky nečistot, zklidňuje a osvěžuje a navíc připravuje pleť na další produkty.

 

Rozmarýnová voda

Rozmarýnová voda, čili hydrolát z rozmarýnu, se získává parní destilací rozmarýnových květů a listů a dělá z ní vodu se širokou škálou. Vyzkoušejte tohoto oblíbeného pomocníka v péči o pleť s antiseptickými a protizánětlivými vlastnostmi, které rozmarýnovou vodu dělají ideální pro tonizaci pleti. Pomáhá odstraňovat přebytečný maz, stahovat póry a regulovat produkci kožního mazu. Současně působí preventivně proti předčasnému stárnutí pleti, zklidňuje podráždění, hydratuje a je vhodná také pro velmi citlivou pleť

Rozmarýnovou vodu nastříkejte na vatový tampon nebo ji nastříkejte přímo na obličej a jemně masírujte. Produkt je bezoplachový, a proto následně nemusíte umývat obličej vodou. Používejte dvakrát denně

 

4. Hydratace pleti 

Dehydratovaná pleť může být suchá, šupinatá, podrážděná a náchylná ke vzniku vrásek. Současně může být dehydratovaná pleť náchylnější k tvorbě akné, protože se pleť snaží kompenzovat nedostatek vlhkosti produkcí nadměrného mazu, který pak ucpává póry.

 

Hydratační sérum

Recepturu našeho hydratačního séra jsme pozvedli na novou úroveň. Nyní obsahuje ještě více účinných látek, které zajistí ještě viditelnější a fantastičtější výsledky. Do séra jsme nově přidali extrakt z chmele otáčivého, který chrání pokožku před škodlivými volnými radikály a bojuje proti předčasnému stárnutí. Ovesný výtažek zase zklidňuje podrážděnou kůži, zmírňuje zarudnutí a zlepšuje její texturu. Komplexní antioxidační ochranu, snížení podráždění a začervenání poskytuje pleti aloe vera. Slunečnicový olej s kyselinou olejovou a lecitin s fosfolipidy obsažené v séru zase zajišťují hloubkovou hydrataci pleti a udržují ji hebkou a pružnou.

 

5. Doplňkové kroky pro hloubkové čištění pleti 

Kromě pravidelného čištění pleti skládající se ze 4 kroků, které jsme popsali výše, byste měli své pokožce dopřát také extra péči v podobě použití peelingů a pleťových masek. Proč je doplňková péče tak důležitá?

 

Exfoliace

Exfoliaci neboli peeling je nutné provádět, abyste odstranili odumřelé kožní buňky z povrchu pokožky a dali tak prostor tvorbě nových kožních buněk. V případě, že nebudete provádět peeling pokožky, začnou se na jejím povrchu hromadit staré buňky, pleť začne působit šupinatě, matně a póry se začnou ucpávat. Peeling provádějte několikrát týdně dle vaší potřeby. 

 

Pleťové masky

Pleťové masky jsou skvělým doplňkem vaší rutiny péče o pleť a nabízí řadu benefitů například v podobě intenzivní hydratace pleti, hloubkového čištění, zjemnění a rozjasnění či pro redukci vrásek. Masku vybírejte podle typu pleti. 

Pro mastnou pleť jsou ideální masky s čistícími složkami, jako je jíl, bahno nebo kyselina salicylová, které pomohou regulovat produkci mazu a čistit póry. Pro suchou pleť používejte hydratační masky s obsahem hydratačních složek, jako je kyselina hyaluronová, aloe vera nebo glycerin, které dodají pleti vlhkost a zjemní ji. Citlivá pokožka vyžaduje jemné a uklidňující masky s obsahem aloe vera, heřmánku nebo ovsa, které podrážděnou pleť zklidní. Na smíšenou pleť můžete použít kombinaci různých typů masek pro různé oblasti obličeje, například na mastnou T-zóny vyzkoušejte čistící masku a na suché tváře hydratační.

 

 

Nezapomínejte pleť hydratovat zvenku i zevnitř

Hydratace pleti zevnitř je stejně důležitá jako hydratace zvenku. Zatímco krémy a séra hydratují pleť z povrchu, hydratace zevnitř zajišťuje, aby pleťové buňky měly dostatek vlhkosti, kterou potřebují ke správnému fungování. Pijte dostatečné množství vody, ideálně 2-3 litry denně, jezte ovoce a zeleninu obsahující velké množství vody, vyhněte se alkoholu a kofeinu, které pleť dehydratují a doplňujte vitamín C.

 

Kyselina hyaluronová pro vnitřní užití

Chcete se zbavit prvních vrásek, pigmentových skvrn a rozzářit svou pleť? Pak je pro vás kyselina hyaluronová ideálním řešením! Tato zázračná látka dodá vaší pleti potřebnou hydrataci, pružnost a pevnost, a tak ji zbaví unaveného vzhledu

Kyselina hyaluronová k vnitřnímu užití s příchutí citronu a limetky je vhodná pro všechny muže i ženy, kteří touží po krásné a hydratované pleti a je ideální také pro užívání v těhotenství. Rozmíchejte 1–3 ml (1 ml = 15 kapek) ve sklenici s čistou vodou (popřípadě ve vlažném džusu) a vypijte. Užívejte ideálně hned ráno.

 

Další tipy pro efektivní a šetrné čištění pleti

1. Vyberte si správný čas na čištění - ranní čištění pleti pomáhá odstranit přebytečný maz a nečistoty, které se během noci nahromadily na pokožce. Večerní čištění pleti je obzvlášť důležité, protože pomáhá odstranit make-up, opalovací krém a další produkty, které jste během dne používali.

2. Použijte teplou, ale ne horkou vodu, protože horká voda může pokožku vysušovat a podráždit. Místo toho používejte vlažnou vodu, která je příjemná na dotek.

3. Jemně masírujte pleť a při nanášení čistícího prostředku jemně masírujte pleť krouživými pohyby po dobu 30 sekund. To pomůže uvolnit a odstranit nečistoty z pórů.

4. Nezapomeňte na krk a dekolt - krk a dekolt se také snadno znečišťují a stárnou, proto je důležité je při čištění pleti nezapomenout.

7. Vyhýbejte se drhnutí pleti, které může podráždit a poškodit. Místo toho používejte jemné krouživé pohyby.

 

Co si z článku odnést?

Pravidelné a důkladné čištění pleti je klíčové pro její zdraví a krásu. Dodržováním jednoduchých kroků popsaných v tomto článku a používáním správných produktů zajistíte, že vaše pleť bude čistá, hydratovaná a rozjasněná

Čištění pleti provádějte ve 4 krocích. Před spaním je nezbytné důkladně odstranit make-up a nečistoty z pleti jemným odličovacím prostředkem. Pro čištění pleti si vyberte vhodný čisticí prostředek, jemně ho vmasírujte do vlhké pleti a důkladně opláchněte vlažnou vodou. Pleťové tonikum pomáhá vyrovnat pH pleti a odstranit případné zbytky nečistot. Vyberte si tonikum bez alkoholu, které pleť nedráždí. Po čištění a tonizaci je důležité pleť hydratovat. Použijte hydratační krém vhodný pro váš typ pleti a jemně ho vmasírujte do obličeje a krku. Vyzkoušejte také doplňkovou péči o pokožku ve formě peelingů nebo pleťových masek a zkuste užívat kyselinu hyaluronovou pro vnitřní užití

Pamatujte, že krása vychází zevnitř ven. Kromě důkladného čištění a správné kosmetiky dopřejte svému tělu i duši také dostatek odpočinku, zdravé stravy a pohybu, a vaše pleť vám to tisíckrát vrátí

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.