• Právě teď máme dopravu zdarma + dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Právě teď máme dopravu zdarma + dárek

Dětský olejíček - na co je dobrý a jak ho vybrat?

Rodičovství přináší mnoho radostí, ale také starostí. Jednou z nich je i péče o jemnou pokožku miminka, která je náchylnější k podráždění a vysychání. Naštěstí existuje mnoho produktů, které vám pomohou udržet pokožku vašeho děťátka zdravou a hydratovanou. Jedním z nich je i dětský olejíček. Co je to dětský olejíček a jak se liší od běžných olejů? V tomto článku se dozvíte vše, co potřebujete vědět o dětském olejíčku a o tom, jak vám může pomoci pečovat o vaše miminko.

 

Co je dětský olej a z čeho se skládá? 

Dětský olej je lehký olej, který je speciálně formulovaný pro jemnou pokožku miminek a dětí. Obvykle se skládá ze směsi minerálních olejů a rostlinných olejů, jako je jojobový nebo mandlový olej. Může obsahovat také další přísady, jako jsou vitamíny, minerály a antioxidanty, které pomáhají hydratovat a chránit pokožku dítěte.

 

Vlastnosti dětského oleje

Jaké vlastnosti by měl mít dětský olejíček, abyste ho mohli bez starostí použít na citlivou pokožku vašich nejmenších?

 

1. Hypoalergenní

Dětský olej by měl být hypoalergenní, což znamená, že je navržen tak, aby minimalizoval riziko alergických reakcí, což je klíčové pro ochranu citlivé pokožky dítěte, která je náchylnější k podráždění a alergiím.

 

2. Jemné a přírodní složky

Kvalitní dětský olej by měl obsahovat bezpečné a přírodní složky. Ideálně by měl být složen z čistých rostlinných olejů, jakými mohou být například mandlový olej, který hydratuje a zjemňuje pokožku nebo levandulový olej, který má zklidňující účinky. Vhodný je také meruňkový nebo fenyklový olej, který pomáhá zklidňovat pokožku a ulevit jí od trávicích potíží.

 

3. Hydratační a ochranné vlastnosti

Dětský olej by měl mít silné hydratační a ochranné vlastnosti. Měl by vytvářet ochrannou bariéru, která udržuje vlhkost v pokožce a chrání ji před vysycháním a vnějšími vlivy.

 

4. Snadná vstřebatelnost

Správný dětský olej by měl být lehký a snadno vstřebatelný, aby nezanechával mastný film na pokožce a umožňoval jí dýchat.

 

5. Neutrální nebo příjemná vůně

Dětský olej by měl mít neutrální nebo velmi jemnou a přírodní vůni. Silné parfemace mohou být dráždivé a mohou vyvolat alergické reakce.

 

 

Na co je dobrý dětský olej?

Hydratace - dětský olej hydratuje a zjemňuje citlivou dětskou pokožku pomocí minerálních olejů, které vytváří na pokožce ochrannou bariéru a zabraňují ztrátě vlhkosti v pokožce.

Zmírnění podráždění - zklidňuje podrážděnou pokožku po koupání, opruzeniny, plenkovou dermatitidu a jiné kožní problémy 

Čištění - kromě hydratace a zklidnění pokožky dokáže dětský olej také čistit pleť miminka

Masáž - olejíček můžete použít na masáž bříška, která pomáhá uvolnit svaly, zmírňuje bolesti břicha a podporuje celkovou pohodu miminka

 

Jaký olej pro miminka vybrat?

Věnujte pozornost složení produktu. Olej by neměl obsahovat parabeny, ftaláty, barviva, které dráždí dětskou pokožku. Důležité je vybrat olejíček, který má hypoalergenní složení, je vhodný pro citlivou pokožku miminek a minimalizuje riziko alergických reakcí. Vybírejte oleje s přírodními ingrediencemi například v podobě levandulového nebo mandlového oleje. Vhodný je také produkt obsahující extrakt z heřmánku nebo levandule, které mají uklidňující a protizánětlivé účinky.

Trápí vaše miminko nadýmání či dětská kolika a hledáte přírodní produkt, který je vhodný pro děti již od narození? Dopřejte svým nejmenším úlevu a namasírujte jim bříško pomocí dětského oleje, který uvolní jeho svaly a napětí. Olej uleví vašemu dítěti od bolesti bříška způsobené plynatostí a zajistí mu tak úlevu a klidnější spánek

Přírodní a čisté složení je u produktů pro miminka opravdu důležité, a proto je náš olej složen pouze z přírodních ingrediencí a obsahuje přírodní oleje včetně mandlového, meruňkového, levandulového nebo fenyklového, které pomohou zklidnit pokožku miminka a uleví mu od trávicích potíží

Čím ještě můžete mazat miminko? Vyzkoušejte dětský tělový olej, který je vhodný pro citlivou kůži náchylnou na opruzeniny. Dětský olejíček je vhodný i pro novorozence a poradí si s podrážděnou a svědivou pokožkou.  

Přečtěte si také náš článek o kosmetice pro miminka, kde se dozvíte o dalších potřebných produktech pro děti.


 

 

Proč je důležité dětem masírovat bříško pomocí oleje? 

Masáž bříška je pro miminka a malé děti nejen příjemná, ale i nesmírně prospěšná. Jemné doteky a rytmické pohyby pomáhají uvolnit napětí, zmírnit bolesti bříška dítěte a podpořit trávení. Proč je tedy důležité masírovat dětem bříško?

1. Pomáhá uvolnit plyny a střeva, čímž zmírňuje koliky, nadýmání a bolesti břicha.

2. Stimuluje trávicí systém a pomáhá peristaltice, čímž usnadňuje trávení potravy a předchází zácpě.

3. Podporuje krevní oběh a lymfatický systém, čímž posiluje imunitní systém miminka.

4. Má relaxační účinek a pomáhá miminku uvolnit se. To může být obzvlášť prospěšné pro miminka, která trpí plačtivostí nebo kolikami.

5. Posiluje vazbu mezi rodičem a dítěte, protože masáž je krásným a intimním způsobem, jak trávit čas se svým miminkem a posílit s ním vaši vzájemnou vazbu. Dotyky a laskavé doteky miminku dávají pocit bezpečí a lásky.

 

Jak správně masírovat dětské bříško? 

Ideální čas na masáž bříška je po koupání, když je miminko uvolněné a spokojené. Můžete ho masírovat i během dne, když si všimnete, že je neklidné a trpí bolestmi břicha. Frekvence masáže záleží na individuálních potřebách miminka. Obecně se doporučuje masírovat bříško 1-2 krát denně po dobu 5-10 minut.

 

Základní techniky masáže bříška

Kroužky: Jemnými kruhovými pohyby masírujte bříško miminka ve směru hodinových ručiček. Začněte u pupíku a postupně se propracujte ven.

Vlny: Jemnými pohyby masírujte bříško miminka shora dolů a odspodu nahoru.

Lehké poklepávání: Jemně poklepávejte bříško miminka konečky prstů.

Kreslení osmiček: Nakreslete na bříško miminka osmičku ve směru hodinových ručiček i proti směru hodinových ručiček.

 

 

Jak dětský olejíček správně aplikovat

Než se pustíte do masáže bříška dětským olejem, nezapomeňte si důkladně umýt ruce. Poté si do dlaní naneste malé množství oleje a jemně ho zahřejte, aby byl pro miminko příjemný. Jemnými krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček masírujte bříško miminka, začínaje v oblasti pupíku a postupně se propracovávejte směrem ven

Masáž by měla trvat přibližně 5 minut a můžete ji opakovat několikrát denně, dle potřeby a reakce miminka. Zařaďte masáž i do běžné péče o miminko, a to i jako prevenci před vznikem koliky.

 

Co si z článku odnést?

Dětský olejíček je univerzální produkt, který má široké spektrum využití v péči o dětskou pokožku. Díky jemnému složení a hydratačním vlastnostem je ideální pro každodenní hydrataci pokožky miminka i batolete

Při výběru dětského olejíčku je důležité zvolit produkt s co nejčistším a nejjemnějším složením. Vhodná jsou olejová složení bez parfemace a barviv, která by mohla dráždit citlivou dětskou pokožku.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.