• Použijte právě teď slevový kód EXTRA5 + vyberte si dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Použijte kód EXTRA5 + vyberte si dárek k objednávce

Gua sha kámen - jaké zázraky dokáže s vaší pletí?

Gua Sha kámen je tradiční asijský nástroj, který si v posledních letech získává obrovskou popularitu v oblasti péče o pleťS kořeny sahajícími tisíce let do čínské medicíny se používá nejen k uvolnění svalového napětí a detoxikaci, ale také ke zlepšení zdraví a vzhledu pokožky. Tento jednoduchý kámen slibuje zázraky, od rozjasnění pleti, přes zpevnění kontur obličeje, až po redukci vrásek a otoků. Jak ale funguje a jak správně používat gua sha kámen, aby přinesl kýžené výsledky? V tomto článku se podrobně podíváme na jeho účinky a způsob použití, který vám pomůže dosáhnout zdravější a mladistvější pleti.

 

Co je Gua Sha kámen?

Gua Sha je technika, která pochází z tradiční čínské medicíny, kde se používá ke zlepšení průtoku energie (čchi) v těle a k detoxikaci. Slovo „gua“ znamená „škrábat“ nebo „třít“, zatímco „sha“ odkazuje na červené skvrny, které mohou vzniknout při intenzivnější formě masáže. Ve světě kosmetiky se však gua sha technika zaměřuje na jemnější masáž obličeje a krku, kde se používá speciální kámen k vyhlazování pokožky, podpoře lymfatického systému a zlepšení cirkulace krve.

Náš kámen gua sha je vyroben z růženínu, který má chladivé vlastnosti a tradičně se věří, že přináší harmonii a vyrovnanost. Kromě jeho fyzického účinku je tento materiál také spojován s duchovními a léčivými vlastnostmi.

 

 

6 výhod používání gua sha kamene

1. Zlepšení krevního oběhu a rozjasnění pleti

Jedním z hlavních účinků gua sha kamene je stimulace krevního oběhu. Jemné tahy po pleti aktivují mikrocirkulaci, což znamená, že do pokožky proudí více kyslíku a živin. Díky tomu vypadá pleť zářivěji a zdravěji. Masáž navíc stimuluje produkci kolagenu, což je základní protein zodpovědný za pevnost a pružnost pleti.

Pravidelným používáním gua sha kamene můžete pozorovat výrazné zlepšení barvy a textury pleti. Pleť získá svěží vzhled a vrátí se jí zdravý lesk, který může být vlivem stresu, únavy nebo znečištěného prostředí utlumen.

 

2. Redukce otoků a tmavých kruhů pod očima

Gua Sha kámen je mimořádně účinný v boji proti otokům a zadržování vody, zejména v oblasti očí. Jemnou masáží pomáhá odstraňovat přebytečnou tekutinu, která se může hromadit v tkáních obličeje. Tento proces stimuluje lymfatický systém, který zajišťuje odstranění toxinů a zlepšení celkového zdraví pokožky.

Pravidelné používání gua sha kamene v oblasti očí může snížit výskyt tmavých kruhů a unaveného vzhledu, čímž pleť vypadá svěže a odpočatě. Ideální je provádět tuto masáž ráno, kdy otoky bývají nejvýraznější.

 

3. Zpevnění a zvednutí kontur obličeje

Jedním z nejvíce oslavovaných benefitů gua sha masáže je její schopnost zpevňovat a tvarovat kontury obličeje. Jemné tahy podél čelistní linie a lícních kostí mohou pomoci redukovat ochabování pleti a zlepšit její pevnost. Díky tomu může obličej působit mladistvě a pevněji.

Tento efekt se dostavuje postupně, a to díky lepšímu prokrvení a stimulaci svalů. Pravidelná masáž může podpořit lepší tónus obličejových svalů, což přispívá k celkovému zpevnění pleti.

 

 

4. Redukce jemných vrásek a linií

Díky lepší cirkulaci a podpoře produkce kolagenu může pravidelné používání gua sha kamene výrazně snížit viditelnost jemných vrásek a linií. Tahy kamenem vyhlazují pokožku, zjemňují texturu a pomáhají vyplňovat jemné vrásky tím, že dodávají pokožce potřebné živiny a kyslík.

V oblasti čela a kolem úst, kde jsou vrásky často nejvýraznější, může gua sha masáž přinést viditelné výsledky, a to již po několika týdnech pravidelného používání.

 

5. Uvolnění svalového napětí

Obličej obsahuje množství malých svalů, které jsou často přetěžované mimikou a každodenním stresem. Gua sha masáž pomáhá tyto svaly uvolnit, což vede k relaxaci a zmírnění napětí. Tato technika může být obzvláště užitečná pro ty, kteří trpí na napětí v oblasti čelistí nebo bruxismus (skřípání zuby).

Uvolnění svalového napětí nejenže pomáhá ke zdravějšímu vzhledu pleti, ale také snižuje riziko vzniku hlubokých vrásek, které jsou často důsledkem dlouhodobého napětí.

 

6. Detoxikace a odstranění toxinů

Gua sha kámen stimuluje lymfatický systém, který je zodpovědný za odvod toxinů z těla. Pravidelná masáž tímto kamenem podporuje přirozený detoxikační proces těla, což zlepšuje zdraví pleti a snižuje výskyt zánětů, vyrážek nebo akné.

Detoxikace prostřednictvím gua sha také přispívá k menšímu výskytu otoků, což zajišťuje mladistvější a svěžejší vzhled obličeje.

 

Jak správně používat gua sha kámen?

Použití gua sha kamene není složité, ale pro dosažení nejlepších výsledků je důležité dodržovat správnou techniku. Masáž můžete provádět jak ráno, tak večer, v závislosti na tom, co vám více vyhovuje. Důležité je, abyste měli dostatek času a prostoru pro klidnou a uvolněnou péči o pleť.

 

Nejprve připravte svou pleť

Než začnete s masáží, ujistěte se, že je vaše pleť dokonale čistá. Použijte jemný čisticí přípravek a následně na pokožku aplikujte pleťový olej s vitaminem E nebo sérum s kyselinou hyaluronovou a vitaminem C. Olej je důležitý, protože umožňuje kameni lehce klouzat po pleti, aniž by došlo k podráždění nebo tahání kůže. Použít můžete olej s obsahem vitamínů, antioxidantů nebo hydratačních složek, které podpoří výsledky masáže.

 

Držte kámen správně

Gua Sha kámen držte tak, aby jeho zakřivená strana jemně přiléhala k pleti. Nikdy na kámen netlačte příliš silně – technika by měla být jemná a plynulá, aby nedošlo k poškození kapilár nebo podráždění pokožky.

 

Začněte provádět masážní tahy

Masáž by měla vždy směřovat od středu obličeje směrem ven, což podpoří lymfatickou drenáž. Postupujte v těchto krocích:

Čelo: Začněte uprostřed čela a táhněte kámen směrem k vlasové linii. Tento pohyb opakujte 3–5 krát na každé straně.

Obočí: Táhněte kámen podél obočí od vnitřní strany směrem k spánkům.

Tváře: Začněte u nosu a táhněte kámen směrem k lícním kostem a dále směrem k uším.

Čelist: Umístěte kámen na čelist a táhněte směrem nahoru k uším pro zpevnění této oblasti.

Krk: Masáž ukončete na krku, kde by tahy měly směřovat dolů ke klíčním kostem pro podporu lymfatického systému.

 

 

Jak často používat Gua Sha kámen?

Většina odborníků doporučuje provádět masáž 2–3krát týdně, ale někteří lidé ji používají i denně, pokud mají čas a jejich pleť na masáž dobře reaguje. K dosažení dlouhodobých výsledků je klíčová pravidelnost, stejně jako u jiných technik péče o pleť.

 

Zajímavosti o masáží obličeje pomocí gua sha kamene

1. Tisíciletá tradice - gua sha masáž pochází z tradiční čínské medicíny a její historie sahá více než 2 000 let zpět. Původně byla používána k léčbě různých onemocnění, včetně horeček a bolesti svalů, a až později se rozšířila do kosmetické péče.

2. Každý kámen má jiné vlastnosti - gua sha kameny jsou vyrobeny z různých minerálů, jako je nefrit, růženín, ametyst nebo obsidián. Každý kámen má jiné energetické vlastnosti – například nefrit je známý pro své uklidňující účinky a symbolizuje harmonii, zatímco růženín je spojován s láskou a regenerací pleti.

3. Okamžitý efekt rozjasnění - již po první masáži gua sha kamenem si můžete všimnout okamžitého zlepšení vzhledu pleti. Zlepšení cirkulace krve a lymfy podporuje zdravý, svěží vzhled a pleť vypadá zářivěji a jasněji, což z něj činí ideální nástroj před důležitými událostmi.

4. Přírodní facelift - díky pravidelné masáži můžete dosáhnout přirozeného liftingu obličeje. Tahy kamenem pomáhají zpevňovat svaly obličeje a redukovat ochabnutí pleti, což vede k mladistvějšímu vzhledu bez nutnosti invazivních zákroků.

5. Redukce stresu a napětí - gua sha masáž nejen prospívá pleti, ale také celkové relaxaci. Uvolňuje napětí v obličejových svalech, zejména v oblasti čelistí a spánků, což může přispět k lepšímu spánku, snížení stresu a zmírnění bolestí hlavy.

6. Ideální pomocník proti otokům - masáž podporuje lymfatickou drenáž, což znamená, že dokáže výrazně redukovat otoky, zejména kolem očí a lícních kostí. Pravidelná aplikace pomáhá předcházet zadržování vody a tvorbě váčků pod očima.

7. Personalizovaný rituál krásy - jedná se o vhodný rituál pro různé typy pleti a lze jej používat s různými séry a oleji. Můžete si tak vytvořit personalizovaný rituál krásy, který je přizpůsoben specifickým potřebám vaší pleti – ať už jde o hydrataci, regeneraci nebo vyhlazení jemných vrásek.

8. Pomáhá při problémech s akné - gua sha se může používat i při problematické pleti. Jemné tahy pomáhají detoxikaci pleti a zlepšují průtok krve, což může přispět ke zmírnění zánětů a výskytu akné. Při tomto použití je důležité dodržovat správnou hygienu, aby nedošlo k šíření bakterií.

9. Vhodná pro každodenní použití - gua sha masáž je natolik jemná, že ji lze provádět denně. Někteří lidé ji zařazují do své ranní rutiny, aby probudili pleť, zatímco jiní ji preferují večer jako relaxační rituál pro uvolnění stresu a napětí po celém dni.

 

Co si z článku odnést? 

Gua Sha kámen je jednoduchý, ale mimořádně účinný nástroj, který může vaší pleti přinést celou řadu benefitů, a to od zlepšení krevního oběhu a redukce otoků až po zpevnění kontur obličeje a redukci jemných vrásek. Kromě toho masáž tímto kamenem přináší okamžitý pocit uvolnění a relaxace, což je vítaný bonus ve vaší každodenní péči o pleť.

Masáž obličeje pomocí gua sha kamene je nejen účinná metoda péče o pleť, ale také relaxační rituál, který spojuje moderní kosmetickou péči s tisíciletou tradicí. S pravidelným používáním a správnou technikou si můžete dopřát výsledky, které zlepší nejen váš vzhled, ale i celkový pocit pohody a harmonie.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.