• Právě teď máme slevy na vše + dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Právě teď máme slevy na vše + dárek

Hloubková hydratace pleti krok za krokem

Krásná a zdravá pleť začíná správnou péčí, a jedním z nejdůležitějších kroků, jak si udržet mladistvý vzhled, je hloubková hydratace. Pokožka každý den čelí mnoha vnějším vlivům, jako jsou sluneční záření, znečištění či klimatizace, které ji mohou vysušovat a narušovat její přirozenou ochrannou bariéru. Proto je důležité věnovat pleti pravidelnou a cílenou péči, která jí dodá potřebnou vláhu a zároveň ji ochrání před nepříznivými podmínkami. V tomto článku vám krok za krokem představíme ideální rutinu pro hloubkovou hydrataci, která vaší pleti poskytne vše, co potřebuje, aby zůstala svěží, pružná a zářivá.

 

Proč je hydratace pleti tak důležitá?

Hydratovaná pleť má silnější ochrannou bariéru, která ji chrání před vnějšími vlivy, jako je znečištění, vítr nebo slunce.

Hydratace dodává pleti pružnost, svěžest a zářivý vzhled a současně zpomaluje vznik vrásek.

Dehydratovaná pokožka je náchylnější k podráždění, ekzémům a dalším kožním problémům.

Hydratovaná pleť lépe absorbuje účinné látky z kosmetiky, jako jsou vitamíny, antioxidanty a peptidy.

 

O tom, jak působí voda na vaši pokožku se více dozvíte v našem předchozím článku

 

 

6 kroků pro dokonalou denní hydrataci pleti 

1. Ráno -  nejprve použijte hydratační pleťovou vodu

I když se večer odlíčíte, ráno se na pleti mohou objevovat nové nečistoty, a proto začněte den důkladným odlíčením a očištěním pleti. 

Po očištění naneste na vatový tampon hydratační pleťovou vodu, která pleť dočistí a dokonale ji připraví na další kroky a obnoví její přirozené pH. Vaše pleť tak bude čistá, svěží, hydratovaná a připravená vstřebat všechny následující produkty hydratační rutiny. Navíc obsahuje kyselinu hyaluronovou, která proniká hluboko do pokožky a vytváří na ní ochranný film, který zamezuje ztrátě vlhkosti.

 

2. Ráno - pokračujte s hydratačním sérem 

Po důkladném očištění pleti je čas na intenzivní dávku hydratace, kterou vám zajistí hydratační sérum vyvinuté speciálně pro hloubkové zvlhčení pokožky. Díky svému lehkému složení s kyselinou hyaluronovou a výživnými oleji proniká do hlubších vrstev epidermis a poskytuje intenzivní hydrataci, která vydrží po celý den. Sérum navíc obsahuje antioxidanty, které chrání pleť před volnými radikály a předčasným stárnutím pokožky. Po jeho aplikaci bude vaše pleť vypadat zářivěji, bude hladší a pružnější.

Toto lehké a rychle se vstřebávající sérum je obohaceno o aktivní látky, které pronikají hluboko do pokožky a stimulují její přirozené hydratační procesy, vyplňují jemné vrásky a eliminují zarudnutí pleti. Naneste několik kapek hydratačního séra na čistou pleť a jemně vmasírujte. 

Sérum je ideální pro všechny typy pleti a poskytuje okamžitý pocit svěžesti a komfortu. Jeho pravidelným používáním si všimnete výrazného zlepšení textury a vzhledu pleti.

 

3. Ráno - následuje denní krém

Aby hydratace vydržela po celý den, naneste ve třetím kroku své hydratační rutiny na pleť hydratační denní krém. Jeho bohatá textura vytváří na pokožce ochranný film, který zamezuje úniku vlhkosti a zároveň chrání pleť před škodlivými vnějšími vlivy. Díky svému lehkému složení se krém rychle vstřebá a nezanechává mastný film, což z něj dělá ideální volbu pro každodenní použití pod make-up. 

Naneste malé množství krému na obličej a krk a jemně vmasírujte, dokud se zcela nevstřebá. Hydratační denní krém obsahuje složky jako je vitamin E a antioxidanty, které pomáhají bojovat proti volným radikálům a zanechávají pleť hebkou a chráněnou. Tento krok je klíčový pro udržení optimální hydratace během dne a zajištění dlouhodobé ochrany pleti.

 

 

4. Večer - Opět začněte odlíčením a pleťovou vodou

Po náročném dni je důležité důkladně odlíčit a očistit pleť pomocí odličovače a dočistěte ji hydratační pleťovou vodou. Večerní očista je klíčová pro odstranění nečistot, make-upu a zbytků denního krému. Čistá pleť je lépe připravena přijmout účinné látky z nočního krému.

Stačí lehce přestříkat pleť hydratační vodou a setřít nebo ji můžete aplikovat na vatový tampon. Díky svému praktickému balení můžete pleťovou vodu nosit s sebou a používat ji i během dne pro okamžité oživení pleti. 

5. Večer - opakujte aplikaci hydratačního séra 

Aby byla vaše pleť během noci intenzivně regenerována, v pátém kroku opět aplikujte hydratační sérum, tentokrát jako součást večerní péče o pleť. Jeho lehká textura umožňuje rychlé vstřebávání účinných látek, které působí po celou noc, což z něj dělá ideální doplněk večerní rutiny v péči o pleť. Jeho pravidelné používání vede k viditelnému zlepšení hydratace, pružnosti a celkového vzhledu pleti.

Aplikujte sérum opět na čistou pleť po večerním čištění, abyste posílili účinky hydratace a pomohli lepšímu vstřebávání aktivních látek během spánku. Díky tomuto kroku se ráno probudíte s pletí, která je viditelně svěžejší, jemnější a odpočinutější. Opakované použití séra navíc pomáhá udržet pleť dlouhodobě hydratovanou a zabraňuje ztrátě vlhkosti během noci.

 

6. Večer - rutinu zakončete hydratačním nočním krémem

Posledním krokem této rutiny je aplikace hydratačního nočního krému, který byl speciálně navržen tak, aby během spánku intenzivně regeneroval pleť, obnovoval její pružnost a vyživoval ji do hloubky. Tento krém je bohatý na výživné látky, které posilují přirozenou bariéru pleti a zajišťují, že se ráno probudíte s hydratovanou pletí plnou energie. 

Naneste noční krém na obličej a krk a jemně vmasírujte, než půjdete spát. Tento krok uzavírá celou hydratační rutinu a pomáhá uzamknout všechny předchozí vrstvy péče. Noční krém od Venira je ideální volbou pro ty, kteří chtějí maximálně využít regenerační schopnosti své pleti během noci. 

Dodržováním této šestikrokové rutiny s produkty z přírodní hydratační řady zajistíte, že vaše pleť dostane potřebnou hydrataci a péči, kterou si zaslouží. Každý krok má svůj význam a společně tvoří komplexní péči o pleť, která vám pomůže dosáhnout zářivého a zdravého vzhledu.

 

 

Vyzkoušejte také ještě kolagen na pleť 

Pro ještě intenzivnější péči nejen o vaši pokožku, ale také o vlasy a nehty, můžete vyzkoušet také kolagenové drinky, které mají schopnost vázat velké množství vody, čímž pomáhají udržovat pokožku zdravou, hydratovanou a vypnutou. 

Jaký kolagen si vybrat? O kolagenech se více dozvíte v našem předchozím článku

 

Zajímavosti o pleti

1. Mastná pleť také potřebuje hydrataci. Paradoxně, i mastná pleť může být dehydratovaná. Je důležité vybrat si lehký, nemastný hydratační gel, který nebude ucpávat póry.

2. Slunce vysušuje pleť. UV záření nejenže způsobuje pigmentové skvrny a předčasné stárnutí, ale také odčerpává z pokožky vlhkost. Proto je důležité používat ochranný krém s vysokým SPF.

3. Během stresu se v těle zvyšuje produkce kortizolu, což může vést k dehydrataci pokožky.

4. S přibývajícím věkem se schopnost pokožky zadržovat vlhkost v pleti snižuje. 

5. Ovoce a zelenina obsahují vysoké množství vody a antioxidantů pomáhají udržovat pleť zdravou a hydratovanou.

6. Horká sprcha nebo koupel mohou odstranit přirozené oleje z pokožky a vysušovat tak pleť. Preferujte vlažnou vodu a po koupeli použijte hydratační tělové mléko.

7. Hydratace je důležitá nejen v létě, ale i v zimě, protože suchý vzduch ve vytápěných místnostech může pokožku vysušovat.

 

Co si z článku odnést?

Zdravá a hydratovaná pleť je základem krásného vzhledu, a to nejen na pohled, ale i na dotek. Pravidelná péče o pleť, zaměřená na hloubkovou hydrataci, vám pomůže udržet pokožku ve skvělé kondici a zamezí vzniku předčasných známek stárnutí. Nezapomínejte, že každodenní péče je investicí do budoucnosti vaší pleti – čím lépe o ni budete pečovat nyní, tím déle si udrží svůj mladistvý vzhled a vitalitu.

Zahrnutím hloubkové hydratace do vaší každodenní rutiny dáváte své pleti to nejlepší, co potřebuje k tomu, aby byla zdravá, pružná a zářivá. Nyní, když znáte jednotlivé kroky a máte k dispozici osvědčené produkty, je čas začít se o svou pleť starat tak, jak si zaslouží. 

Pamatujte, že každá pleť je jiná, a proto je důležité naslouchat jejím potřebám a upravit rutinu tak, aby co nejlépe vyhovovala právě vám. Vaše pleť vám tuto péči vrátí v podobě krásného, svěžího a mladistvého vzhledu.

 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.