Jak použít arganový olej na vlasy

Ne nadarmo se arganovému oleji přezdívá tekuté zlato. Pro své blahodárné účinky je znám po celém světě, protože dokáže zastoupit hned několik kosmetických přípravků. Jakých? Nejen to vám prozradíme v dnešním článku.

 

Poznejte arganový olej - tekuté zlato z Maroka

Arganový olej získal po právu celou řadu lichotivých přídomků. Tento elixír mládí totiž patří pro svou univerzálnost a blahodárné účinky k nejvzácnějším olejům vůbec. Jeho blahodárné účinky jsou dané bohatým složením. Kromě antioxidantů obsahuje také provitamín A, vitamin E, vitamin P a omega 3 a 6 esenciální mastné kyseliny.

Při aplikaci si zamilujete to, jak lehce se vstřebává do pokožky a také jeho příjemnou konzistenci, která nezanechává mastný film.

Zajímavostí je, že se vyrábí z jader plodů stromu zvaného Argánie trnitá, který roste na jediném místě na světě - v Maroku. Není tedy divu, že jsou arganové lesy zapsané na seznam chráněných biosférických rezervací UNESCO. Vy teď každopádně víte, kam poslat děkovnou kartičku, až poznáte blahodárné účinky arganového oleje na vlastní kůži, vlasech a nehtech.

 

Všestranné využití arganového oleje

Ve zkratce lze o arganovém oleji hovořit jako o hotovém zázraku pro pleť, nehty a vlasy - pro ty především. 

 

Účinky arganového oleje na pleť

- hydratuje, obnovuje a pomáhá udržet elasticitu pokožky

- pomáhá stabilizovat činnost mazových žláz

- přispívá ke sjednocení tónu pleti

- zjemňuje vzhled jizviček po akné

- napomáhá k vyhlazení vrásek

 

Účinky arganového oleje na pokožku těla

- urychluje hojení drobných ranek a popálenin

- zlepšuje vzhled jizev a strií

- pomáhá zklidnit pokožku po bodnutí hmyzem

 

Účinky arganového oleje na vlasy

- má hydratační účinek na vlasy, které jsou poškození barvením, špatným zacházením nebo jsou vysušené od sluníčka

- zaceluje roztřepené konečky vlasů

 

Účinky arganového oleje na nehty

- regeneruje a hydratuje nehtovou kůžičku

- posiluje nehty a podporuje jejich lesk a růst

 

3 způsoby použití arganového oleje na vlasy

 

1. Ošetření vlasů poškozených sluncem a barvením

S arganovým olejem můžete docílit viditelného zlepšení celkové kvality vlasů, a to za relativně krátkou dobu. Pro hloubkové ošetření si udělejte zábal na vlasy. Potřebné množství arganového oleje naneste nejprve na ruce, ve kterých ho zahřejte.

Poté ho aplikujte na vlasy od kořínků ke konečkům. Vlasy následně zabalte do našeho extra savého turbanu a nechte působit alespoň hodinu. Po uplynutí doporučené doby si důkladně umyjte vlasy šamponem a kondicionérem tak, jak jste zvyklí.

 

2. První pomoc na roztřepené konečky

Tentokrát aplikujte pár kapek oleje přímo na roztřepené konečky vlasů a nechte alespoň hodinu působit. Poté si důkladně umyjte hlavu šamponem a kondicionérem, jak jste zvyklí.

 

3. Prevence proti lámání a vysoušení vlasů

Arganový olej můžete používat pravidelně a dlouhodobě. Pokud Vás trápí lámavost a suchost vlasů, arganový olej používejte jednou až dvakrát týdně. Pár kapek arganového oleje zahřejte mezi prsty a poté ho vmasírujte do délek. Následně si navlékněte koupací čepici a olej nechte působit přes noc. Ráno si hlavu pečlivě umyjte.

 

VENIRA produkty s obsahem blahodárných olejů

V oblasti péče o pleť doporučujeme pleťový peeling kombinující účinky mandlového a slunečnicového oleje. Pokud máte suchou a dehydratovanou pokožku, sáhněte po hydratační řadě, jejíž produkty obsahují (mimo jiné) olej z růže damašské. Nicméně vzácné oleje najdete i v akné nebo anti-age řadě, proto si konkrétní kosmetiku vybírejte vždy podle typu své pleti a jejích aktuálních potřeb.

Dále pokračujte s aplikací peelingu na rty, který odstraňuje z jejich povrchu veškeré odumřelé kožní buňky a zajišťuje intenzivní výživu suchým a popraskaným rtům.

Pokud toužíte po řasách a lá mrkací panenka a krásně tvarovaném obočí, nezapomeňte do své kosmetické rutiny zařadit VENIRA sérum pro podporu růstu řas a obočí obohacené o patentovanou složku AnaGain, nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou, blahodárné oleje a vitamíny. 

O své tělo pečujte se sprchovými oleji, které díky vyvážené kombinaci účinných látek promění každé vaše sprchování v dokonalý zážitek. Zhruba 2-3x si dopřejte tělový peeling s obsahem hned čtyř blahodárných olejů. Hýčkání pokožky nekončí ani po osušení pokožky, kdy na ní můžete aplikovat tělová mléka, která pokožce zajišťují prvotřídní hydrataci, regeneraci a neodolatelný pocit svěžesti.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu