Jak poznat dehydratovanou pleť?

Péče o pleť je klíčovým prvkem na cestě za krásnou a zářivou pletí. Všichni toužíme po zdravě vypadající pokožce! Avšak ne vždy je to tak jednoduché, jak bychom si sami představovali. Mnozí z nás se potýkají s dehydratací pleti, což může vést k nežádoucím projevům a také nepříjemným pocitům. Jak poznat, že naše pleť trpí nedostatečnou hydratací, a co s tím můžeme udělat?

 

Jaké jsou příznaky dehydratace pleti?

Nespočet žen i mužů mnohdy špatně odhadne, že je jejich pleť dehydratovaná. Domnívají se totiž, že dehydratovanou pleť mohou mít pouze ti, kteří trpí suchou pokožkou. Kdepak! S dehydratovanou pletí se mohou setkat také ti, kteří mají smíšenou, nebo dokonce mastnou pleť.

 Dehydratace se hojně projevuje právě v letních teplotách, kdy se nám na pleti tvoří šupinky, cítíme jemné pnutí a pleť je celkově oslabená. Toto pnutí se nejvýrazněji projevuje vysušením právě po kontaktu s horkým vzduchem a chlorovanou či mořskou vodou. Musíte tedy uznat, že naše pleť dostává v létě pořádně zabrat a zasloužila by si trochu péče.

 

Jak svou pleť hydratovat?

Chcete svou pleť dostatečně hydratovat, ale stále nevíte jak na to? S našimi několika typy to určitě zvládnete!

 

1. Dostatečný pitný režim

Úplně tím nejzákladnějším a prvním krokem k hydratované pleti je pravidelný pitný režim. Doporučujeme vám proto vypít minimálně 2 litry čisté vody denně. Pokud se vám zdá tato dávka náročná, zkuste si pořídit VENIRA shaker se zásobníkem, díky kterému vám doplňování tekutin do těla půjde zase o něco lépe. Voda je totiž klíčová nejen pro perfektní hydrataci pokožky, ale i celého těla.

 

2. Vhodná kosmetika

Vybírejte kvalitní a přírodní hydratační kosmetiku, která bude odpovídat typu vaší pleti. Pokud se potýkáte se suchou pokožkou, hledejte krém s bohatou a hutnou konzistencí s hydratačními složkami jako je kyselina hyaluronová, glycerin nebo ceramidy. 

Pro mastnější pleť volte lehčí gely nebo krémy na bázi vody. Vyzkoušet můžete i náš VENIRA denní hydratační krém, který pleti zajišťuje potřebnou hydrataci i regeneraci. Víte o tom, že pečovat o svou pleť byste měli i ve večerních hodinách? Proto jsme vyvinuli celou hydratační řadu kosmetických produktů, ze kterých je opravdu co vybírat.

 

3. Vyhněte se agresivním produktům

Vždy pro svou pleť zvolte jemné čistící produkty bez obsahu alkoholu nebo silikonů, které by mohly pleť vysušovat. Příliš agresivní odličovače mohou narušit přirozenou kožní bariéru a způsobit její dehydrataci. Máte radši odličovací mléko nebo micelární vodu? U nás najdete obojí!

Tip: Nevíte, jaký typ pleti máte a už vůbec netušíte, jak se o něj správně starat? To a mnohem více získáte z našeho článku.

 

4. Zdravá strava

Zdravá a vyvážená strava hraje také důležitou roli při hydrataci pokožky. Konzumujte proto potraviny bohaté na nejrůznější vitamíny a minerály, jako je ovoce, zelenina či celozrnné obiloviny. Kromě běžné vody své tělo můžete hydratovat i pomocí konzumace bylinkových čajů nebo vody s přírodním ovocem, například mátou, citronem nebo limetkou. 

 

Proč zrovna kyselina hyaluronová?

Již dříve jsme se v tomto článku zmínili o hydratačních účincích kyseliny hyaluronové. Proč ale zvolit právě ji? Jedná se o naprostou bombu! Molekuly kyseliny hyaluronové totiž mají jedinečnou vlastnost, díky které na sebe umí perfektně vázat vodu a dokáží precizně vyplňovat mezibuněčnou hmotu

 

 

Tato vlastnost je velice důležitá nejen z hlediska hydratace, ale také v zabraňování projevu známek stárnutí. S přibývajícím věkem totiž výrazně klesá množství této kyseliny v těle, a tak bychom si ji měli dopřát alespoň jednoduchou aplikací VENIRA séra s BIO kyselinou hyaluronovou a vitaminem C

 

Vitamin C jako třešnička na dortu

Jako výborný doplněk kyseliny hyaluronové je i vitamin C, který je důležitý doplňovat do těla nejen ze stravy. Díky němu dochází z hlediska naší pleti k velice potřebnému antioxidačními účinku vůči stresu a jiným škodlivým látkám.

Navíc jako bonus podporuje tvorbu kolagenu, který je velice důležitý právě pro pevnost našich tkání, do kterých řadíme i pleť. Lidské tělo bohužel není schopno si vitamin C samo vyrobit, tudíž jeho přísun aplikací tohoto séra považujeme za naprostou jedničku.

 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu