• Použijte slevový kód HW13 + vyberte si dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Použijte kód HW13 + vyberte si dárek k objednávce

Jak správně používat samoopalováky, ať je efekt co nejlepší?

Samoopalovací přípravky nabízejí skvělý způsob, jak získat krásné bronzové opálení i v chladnějších měsících a to z pohodlí domova. Ačkoliv samoopalováky představují pohodlnou a bezpečnou cestu ke krásnému bronzovému nádechu, je potřeba se řídit několika zásadami, aby výsledek vypadal přirozeně a rovnoměrně. Nesprávně aplikovaný samoopalovací přípravek může způsobit fleky, nerovnoměrné zbarvení nebo nechtěný oranžový nádech. Klíčem k dokonalému opálení je nejen správný výběr produktu, ale také důkladná příprava pokožky, technika aplikace a následná péče. Tento článek vám přináší užitečné tipy, jak dosáhnout perfektního výsledku, který vydrží co nejdéle a bude působit maximálně přirozeně.

 

 

Výhody používání samoopalovacích přípravků 

Používání samoopalovacích produktů má mnoho výhod a může být skvělou alternativou k tradičnímu opalování na slunci nebo v soláriu. Zde jsou hlavní důvody, proč byste měli zvážit jejich používání:

Bezpečnost pro pokožku - jedním z hlavních důvodů, proč stále více lidí volí samoopalovací přípravky, je ochrana pokožky před škodlivým UV zářením. Dlouhodobé vystavování se slunci nebo časté návštěvy solária zvyšují riziko vzniku kožních onemocnění, včetně rakoviny kůže, a urychlují stárnutí pokožky. Samoopalovací produkty poskytují bezpečný způsob, jak získat krásně opálenou pleť bez rizika spojeného s UV zářením.

Okamžitý efekt - samoopalovací produkty umožňují dosáhnout opáleného vzhledu rychle a snadno. Na rozdíl od přirozeného opalování, které trvá několik hodin nebo dní, samoopalovák poskytuje okamžitý nebo velmi rychlý bronzový nádech. To je ideální řešení, pokud se chystáte na speciální událost nebo dovolenou a chcete vypadat opáleně bez čekání.

Kontrola nad intenzitou opálení - samoopalovací přípravky vám dávají možnost plně ovládat intenzitu svého opálení. Můžete si vybrat produkt podle požadované síly bronzového nádechu a aplikovat jej opakovaně, abyste dosáhli přesně takového odstínu, jaký vám nejvíce vyhovuje. Navíc je to skvělá volba pro ty, kteří mají citlivou pleť a nemohou se vystavovat dlouhému slunění.

Šetrné k pokožce - kvalitní samoopalovací přípravky často obsahují hydratační složky a přírodní výtažky, které nejen dodávají pokožce krásný bronzový odstín, ale zároveň ji vyživují a hydratují. To znamená, že vaše pokožka může být nejen opálená, ale také jemná, pružná a zdravá.

Celoroční použití - samoopalovací produkty můžete používat kdykoliv během roku, nejen v létě. I v zimních měsících můžete vypadat, jako byste se právě vrátili z dovolené. Navíc si tak můžete udržet opálení, které jste získali během léta, po celý rok.

Bez rizika spálení - slunění může být zrádné, a i když se chráníte opalovacím krémem, hrozí riziko spálení, zvláště u lidí s citlivější pokožkou. Samoopalovací produkty vám poskytnou opálení bez rizika zarudnutí, podráždění nebo nepříjemného pálení.

Sjednocení tónu pleti - pro mnoho lidí mohou být samoopalovací přípravky také způsobem, jak sjednotit tón pleti a skrýt drobné nedokonalosti. Opálená pokožka může opticky zamaskovat pigmentové skvrny, drobné jizvy nebo cévní žilky a dodat pokožce zdravější vzhled.

Alternativa pro lidi s citlivou pokožkou - pro osoby, které mají citlivou pokožku, sklon k alergiím nebo jsou náchylné k vyrážkám a jiným problémům spojených s vystavením slunečnímu záření, jsou samoopalovací produkty bezpečnou alternativou, jak dosáhnout požadovaného vzhledu, aniž by riskovali poškození pokožky.

 

 

Jak správně používat samoopalovací přípravky?

1. Nejprve připravte svou pokožku 

Před samotnou aplikací samoopalovacího přípravku je klíčové připravit pokožku. Tento krok je naprosto zásadní pro dosažení rovnoměrného a přirozeného opálení.

Prvním krokem je peeling, který odstraní odumřelé kožní buňky, jež mohou způsobit nerovnoměrné nanesení samoopalovacího přípravku a vznik fleků. Doporučujeme použít jemný tělový peeling 24 hodin před aplikací samoopalovacího přípravku, aby se pokožka stihla zklidnit. Při peelingu věnujte zvláštní pozornost oblastem, jako jsou lokty, kolena a kotníky, kde bývá kůže sušší.

Po exfoliaci nezapomeňte pokožku dobře hydratovat. Ačkoliv naše samoopalovací přípravky obsahují hydratační složky, suchá místa, jako jsou lokty či kolena, potřebují extra péči. Na tato místa aplikujte hydratační tělové mléko, aby byla kůže dostatečně hydratovaná a samoopalování tak získalo rovnoměrný vzhled. 

Stejně tak, pokud se potřebujete zbavit chloupků, holení či depilaci doporučujeme provést minimálně 24 hodin před samoopalováním, jelikož kůže může být poté citlivá.

 

2. Vyberte ten správný produkt přímo pro vás - mléko vs. pěna?

Nabízíme dva hlavní samoopalovací produkty, a samoopalovací mléko s vůní meruňky nebo samoopalovací pěnu na tělo a tvář. Každý z nich má své výhody a oba jsou navrženy tak, aby vám poskytly nádherný bronzový efekt

 

Samoopalovací mléko s vůní meruňky

Pokud preferujete jemnou, krémovou texturu, je pro vás meruňkové samoopalovací mléko tou správnou volbou. Jeho složení je obohaceno o hydratační složky a přírodní meruňkový extrakt, který zajišťuje, že vaše pokožka bude po aplikaci nejen krásně bronzová, ale i hydratovaná a vyživená. Mléko se snadno roztírá a je ideální pro suchou až normální pleť. Navíc voní svěže po meruňkách, což je oproti jiným samoopalovákům příjemný bonus.

 

Výhody samoopalovacího mléka

  • Přirozený a postupný bronzový nádech
  • Meruňkový extrakt zajišťující hydrataci a jemnou vůni
  • Vhodné pro suchou pokožku
  • Možnost každodenní aplikace
  • Obsahuje arganový, meruňkový a slunečnicový olej, které jsou důležité pro výživu, hydrataci, vyhlazení a zklidnění      pokožky. 

 

 

Samoopalovací pěna na tělo a tvář 

Pokud dáváte přednost lehké, rychleschnoucí textuře, vyzkoušejte samoopalovací pěnu na tělo a tvář, která je skvělou volbou pro ty, kteří hledají rychlý a snadno aplikovatelný produkt. Rychle se vstřebává, poskytuje rovnoměrné opálení a je vhodná pro všechny typy pokožky, včetně mastnější. Díky své lehké konzistenci je ideální i pro použití na obličej, což u mléčných produktů nemusí být vždy pohodlné.

 

Výhody samoopalovací pěny

  • Rychlé schnutí bez mastného pocitu
  • Ideální pro tělo i obličej
  • Vhodné pro všechny typy pleti, včetně mastnější
  • Rychlá a snadná aplikace

Navíc obsahuje látku DHA (Dyhidroxyaceton), která je důležitá pro dosažení hnědého pigmentu, který je podobný přirozenému melatoninu. Pomáhá tónovat pleť a poskytuje přirozený vzhled po celý rok.

 

 

3. Aplikujte samoopalovací přípravek

Správná technika aplikace samoopalovacího přípravku je důležitá pro dosažení rovnoměrného a přirozeného vzhledu. Klíčovým pomocníkem je v tomto případě aplikační rukavice, která zabrání vzniku fleků a zbarvení vašich dlaní.

Rukavice je navržena tak, aby usnadnila aplikaci samoopalovacích produktů a zajistila, že opálení bude bezchybné. Díky jemnému materiálu rukavice dokážete rozetřít mléko nebo pěnu jednoduše a rovnoměrně po celém těle.

 

Tipy pro správnou aplikaci

Rukavici předem navlhčete. Navlhčená rukavice pomůže přípravku lépe klouzat po pokožce.

Před aplikací samoopalováku naneste malé množství hydratačního krému na suché partie, jako jsou lokty a kolena, abyste předešli tmavším skvrnám.

Aplikujte přípravek krouživými pohyby, začněte od nohou a postupujte směrem nahoru. Na ruce a obličej použijte menší množství produktu.

Nezapomeňte přechody mezi částmi těla dobře rozetřít – zejména kolem kotníků, zápěstí a krku.

Po aplikaci počkejte, než se přípravek plně vstřebá. Naše samoopalovací pěna zasychá velmi rychle, takže budete moci obléknout volnější oblečení zhruba po 5–10 minutách. U samoopalovacího mléka doporučujeme počkat 10–15 minut. Vyhněte se těsnému oblečení, které by mohlo narušit výsledek. Také si raději oblečte takový outfit, který se případně může zabarvit. Výsledné opalování získáte po 3-8 hodinách od aplikace přípravku

 

4. Ráno se osprchujte

Po aplikaci samoopalovacího přípravku se může na povrchu pokožky nahromadit přebytečný produkt, který nebyl zcela vstřebán. Sprcha pomáhá tyto zbytky smýt a zabraňuje tomu, aby se vytvořily fleky nebo nerovnoměrné opálení. Samoopalovací produkty potřebují několik hodin na to, aby plně vyvinuly svou barvu. Během této doby pokožka postupně tmavne. Ranní sprcha vám umožní odstranit nezoxidovaný samoopalovací produkt, přičemž bronzový nádech zůstane na pokožce. Výsledkem je rovnoměrný a přirozený vzhled opálení.

 

 

Tipy, jak prodloužit efekt opálení

Bronzová barva, kterou jste pracně získali, si zaslouží, aby vydržela co nejdéle. Zde jsou tipy, jak se o svou opálenou pokožku starat:

Hydratace je klíčem k prodloužení životnosti samoopálení. Pravidelně pokožku hydratujte a udržujte ji vláčnou, abyste zabránili jejímu šupinatění. Hydratovaná pokožka lépe udrží opálení a nebude se tak rychle olupovat.

Při sprchování nepoužívejte drsné mycí houbičky nebo silně parfémované sprchové gely, které by mohly opálení předčasně odstranit. Raději zvolte jemné sprchové oleje a vyhněte se tření pokožky.

Při správné péči o pokožku vám opálení vydrží až týden. V případě, že máte rádi světlejší, lehce hnědé odstíny, pak můžete pěnu nanášet jen jednou týdně. Jestliže si chcete opálenou pokožku udržet co nejdéle, aplikaci samoopalovací pěny či mléka opakujte ob dva dny nebo dle individuální potřeby.

 

Co si z článku odnést? 

Samoopalovací přípravky jsou skvělým nástrojem, jak získat krásný, přirozeně vypadající bronzový nádech po celý rok, a to bez negativních účinků, které mohou být spojeny s nadměrným sluněním. Klíčem k úspěchu je pečlivá příprava pokožky, rovnoměrná aplikace a následná hydratace, díky čemuž dosáhnete výsledku, který je bez skvrn a vydrží déle.

Pokud si osvojíte správné postupy a vyberete vhodný samoopalovací přípravek pro svůj typ pokožky, můžete se těšit na nádherné opálení, které vypadá přirozeně, rovnoměrně a podporuje zdravý vzhled vaší pleti.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.