• Právě teď máme slevy na vše + dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Právě teď máme slevy na vše + dárek

Ranní skincare rutina krok za krokem

Ráno je ideální čas na to, abyste své pleti věnovali péči, kterou si zaslouží. Pravidelná ranní skincare rutina nejenže připraví vaši pleť na den, ale také přispěje k jejímu dlouhodobému zdraví a mladistvému vzhledu. Pojďme si společně projít jednotlivé kroky, které by neměly ve vaší rutině chybět. Každodenní stres, znečištění a nedostatek spánku mohou zanechat na naší pleti stopy. Proto je důležité věnovat jí každý den péči, která ji obnoví a připraví na nové výzvy. Ranní skincare rutina je základem pro zdravou a zářící pleť. V tomto článku si projdeme jednotlivé kroky ranní skincare rutiny a doporučíme vám produkty, které mohou z vaší ranní péče o pleť udělat efektivní a příjemný zážitek.

 

5 kroků ranní skincare rutiny

1. Čištění pleti

Ráno je nezbytné očistit pleť od potu, mazu a nečistot, které se na ní nahromadily během noci. I když se může zdát, že večerní čištění je dostačující, noční produkce mazu a potu může pleť zanechat mastnou a nečistou. Proto použijte jemný čistící prostředek, kterým je obličejová mycí pěna. Ta zajistí, že vaše pleť bude zbavena všech nočních nečistot, aniž by byla vysušena. Pěna navíc šetrně odstraňuje nečistoty a zanechává pokožku dokonale svěží a připravenou na další kroky péče o pleť.

Šetrná mycí pěna je díky obsahu kyseliny hyaluronové obzvláště vhodná pro všechny typy pleti, protože udržuje optimální úroveň vlhkosti a podporuje přirozenou hydrataci pokožky. Tím se snižuje riziko dehydratace, které může nastat, pokud používáte čistící prostředky s příliš silnými nebo agresivními složkami.

O tom, jak si důkladně a účinně vyčistit pleť v pohodlí domova, jak při čištění pleti    postupovat a čemu se vyvarovat, se dozvíte v našem předchozím článku

 

 

2. Tonizace pleti

Máte důkladně vyčištěnou pleť? Výborně! V dalším kroku totiž následuje tonizace, která je klíčová pro vyrovnání pH pleti a její přípravu na další péči. Tonikum v podobě rozmarýnové vody obsahuje účinné přírodní složky, které udržují pleť svěží, probuzenou a připravenou na aplikaci sér a krémů.

Tonizace také pomáhá zklidnit citlivou aknózní pokožku, která může po čištění jevit známky podráždění. Pravidelná ranní aplikace tonika zajistí, že vaše pleť bude vyvážená a zpevněná, což přispěje k jejímu celkově zdravějšímu vzhledu.

 

3. Aplikace séra

Séra jsou koncentrované produkty, které cílí na specifické potřeby pleti. V ranní rutině je důležité aplikovat sérum na pleť i na oční okolí, protože tato oblast je velmi citlivá a snadno se vysušuje. Pro tento krok doporučujeme použít sérum s vitamínem C a kyselinou hyaluronovou, které pomáhá redukovat jemné vrásky, tmavé kruhy a otoky, čímž přispívá k svěžímu a mladistvému vzhledu pleti. Sérum navíc chrání pleť před škodlivými vlivy životního prostředí a rozjasňuje ji.

V případě, že vás trápí akné, nedostatečné hydratace, začervenání nebo stárnutí pleti, doporučujeme vám se podívat na naši další nabídku pleťových sér, která vám pomohou i s dalšími nedokonalostmi a problémy pleti. 

 

 

4. Příprava na aplikaci make-upu

Pod make-up je důležité použít hydratační krém, který zajistí, že pleť nebude vysušená a šupinatá, a proto se jedná o klíčový krok v každé ranní skincare rutině, a to i pokud máte mastný typ pleti. Pokud pleť není dostatečně hydratovaná, může reagovat nadměrnou tvorbou mazu. Díky obsahu kyseliny hyaluronové a růžové vody v denním hydratačním krému vaše pleť zůstane optimálně hydratovaná a bez nadměrného lesku.

V případě, že na své pleti pociťujete první známky stárnutí nebo chcete vyhladit jemné vrásky a linky na pleti, doporučujeme vám vyzkoušet kromě hydratačního krému také anti-age denní krém s obsahem jojobového oleje, který dokáže vyhlazovat pokožku a redukovat drobné linky a vrásky pleti. 

 

5. Ochrana pleti

Po hydrataci pleti je důležité nezapomínat ani na krém s SPF, který chrání pokožku před účinky škodlivého slunečního záření způsobující i předčasné stárnutí kůže či vznik pigmentových skvrn. Krém poskytuje široké spektrum ochrany proti UVA i UVB záření, čímž chrání pleť před škodlivými vlivy slunce. SPF by měl být aplikován každý den, i když je zataženo, a to jako poslední krok vaší ranní rutiny.

 

 

Doplňková péče pro zdravou a krásnou pleť 

Kromě základních kroků ranní skincare rutiny, které zahrnují čištění, tonizaci, použití sér, hydrataci a ochranu před slunečním zářením, mohou být vaší péči o pleť prospěšné i další produkty. Tyto doplňky pomáhají nejen vylepšit vzhled pleti, ale také zlepšit její zdraví. 

Kolagenový drink je vynikajícím doplňkem k vaší denní skincare rutině, který poskytuje vaší pleti potřebné živiny zevnitř. Kolagen, klíčová bílkovina v pleti, přispívá k její pevnosti a pružnosti. S přibývajícím věkem se produkce kolagenu přirozeně snižuje, což může vést k tvorbě jemných linek a ztrátě elasticity. Tento kolagenový drink je navržen tak, aby podporoval regeneraci pleti, zpevňoval ji a zlepšoval její celkový vzhled.

Kolagenový drink obsahuje aktivní složky, které se snadno vstřebávají a podporují přirozenou syntézu kolagenu v těle. Pravidelná konzumace tohoto drinku může přispět k vyhlazení pleti, zlepšení její hydratace a viditelnému zpevnění. To je ideální doplněk pro každého, kdo chce podpořit účinky externí péče a dosáhnout komplexní krásy pleti. Více se o kolagenech dozvíte v jednom z našich předešlých článků

Pro pleť jsou ideální kapsle pro vlasy, nehty a pleť s kolagenem nebo kolagenová srdíčka, které obsahují hydrolyzovaný kolagen podporující pevnost a elasticitu pleti a nabízejí komplexní přístup k péči o krásu a zdraví vašich vlasů, nehtů a pleti, podporující jejich přirozenou regeneraci a vitalitu.

 

Co si z článku odnést?

Ranní skincare rutina je nezbytným základem pro zdravou a krásnou pleť. Každý krok, od čištění přes tonizaci až po ochranu SPF, má svůj důležitý úkol v přípravě pleti na nový den. Dodržováním těchto kroků pravidelně zajistíte, že vaše pleť bude nejen čistá a hydratovaná, ale také chráněná před vlivy vnějšího prostředí.

Pamatujte, že investice do kvalitních produktů a důkladné ranní rutiny se vyplatí. Vaše pleť bude vypadat svěže, zdravě a připraveně čelit všem výzvám dne. Věnujte své pleti čas a pozornost, a odmění se vám krásným a zářivým vzhledem.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.