Švestkový olej - rady a tipy, jak ho používat

Kdybychom měli mezi všemi beauty oleji prstem ukázat na NADolej, prostě na jedničku mezi všemi ostatními opěvovanými beauty oleji, byl by to bez debat právě olej švestkový. Švestkový olej se získává lisováním švestkových jader procesem za studena. Lze jej právem považovat za superstar mezi beauty oleji, který navíc opojně voní po marcipánu a má jemňoučké ovocité tóny, nad kterými však dominuje vůně mandlí. Mnohem blíže než k ovoci má totiž k mandlovému a meruňkovému oleji.

 

Co dělá Venira švestkový olej tak skvělý?

- je hypoalergenní

- je nekomedogenní (neucpává póry)

- po nanesení dělá pleť sametově hebkou a zářivou

- rychle se vstřebává a nezanechává na pleti mastný film

- hydratuje opravdu do hloubky

- je neuvěřitelně lehký

- je velmi bohatý na omega mastné kyseliny, obsahuje celkem 13 různých druhů

- obsahuje vitamíny A a E, které hydratují vysušenou pleť, vlasy a nehty, žádný jiný olej o nesvede lépe

- je plný antioxidantů

- má protizánětlivé vlastnosti

- je až 8 x účinnější v boji s volnými radikály než arganový olej a 6 x účinnější než meruňkový

- vysoká koncentrace tokoferolu zabraňuje rychlému zoxidování oleje

- je naprosto čistý, žádné esenciální oleje, parabeny, silikony, sulfáty, aromata nebo konzervanty

 

Pro jaký typ pleti se Venira švestkový olej hodí?

Pečující vlastnosti švestkového oleje ocení majitelé všech typů pleti. Svou jemností a výživnosí však uchvátí zejména lidi s citlivou, suchou a extrémně zatěžovanou pokožkou, včetně těch trpících lupénkou nebo ekzémem. Konečně něco, co opravdu funguje!

Švestkový olej je úžasný i proti projevům stárnutí, pokožku opravuje, zpevňuje a rozjasňuje. Vrásky nevrásky, švestkový olej udělá maximum, aby je zjemnil a co nejvíce minimalizoval. A pokud vás trápí různé kožní neduhy, jako jsou například tmavé kruhy pod očima, s tím umí švestkový olej pomoci.

 

Na co se Venira švestkový olej používá?

Na pleť, vlasy, rty nebo třeba na citlivou kůžičku u nehtů. Zkrátka na každé místečko těla, kde potřebuje extra jemnou péči. Je skvělý také na problematickou a aknózní pleť, což se o mnohých jiných rostlinných olejích říct nedá, jelikož ucpávají póry.

VENIRA švestkový olej bohatý na vitamíny a antioxidanty pomáhá chránit pokožku před poškozením volnými radikály. Díky svým zvlhčujícím vlastnostem může olej napomoci hydrataci pokožky a zlepšuje její texturu. Používání švestkového oleje na kůži zmírňuje její suchost a podráždění, což přispívá k obnově jejího zdravého vzhledu.

Věděli jste, že je tento olej bohatý na omega mastné kyseliny? Právě ty jsou důležité pro udržení hydratovaných a lesklých vlasů. Používání švestkového oleje na vlasy může také snížit jejich lámavost a křehkost.

S hydratačními účinky udržuje silné i nehty. Pravidelná masáž nehtů a nehtového okolí s švestkovým olejem může zvýšit pružnost nehtové ploténky a snížit tendenci k lámání nebo štěpení. 

 

Jak Venira švestkový olej používat?

Švestkový olej vám vydrží opravdu velmi dlouho, stačí totiž jen pár kapek.

Místo pleťového krému: Aplikujte pár kapek na vyčištěnou pleť a nechte vsáknout. Pleť bude svěží, vyhlazená a zářivá.

V kombinaci s krémem: Smíchat můžete švestkový olej se svým oblíbeným pleťovým krémem nebo tělovým mlékem. Změnu poznáte ihned.

Pod make-up: Švestkový olej je úžasný jako podkladová báze pod make-up. Sametově hebké pleti se dá docílit i bez silikonů! Vůbec se nemusíte bát použití švestkového oleje pod make-up. Líčení vám nerozpije, jak by se u jiných olejů dalo očekávat.

Místo balzámu na rty: Odstraňte suchou kůžičku ze rtů cukrovým peelingem a poté naneste švestkový olej. Zamilujete se nejen do hedvábné péče, ale také úžasné vůně.

Jako ochrana vlasů před fénováním a péče na roztřepené konečky: Aplikujte švestkový olej po celé délce vlhkých vlasů jako ochranu před fénováním. Po vysušení vlasů aplikujte ještě jednou na zjemnění a uhlazení.

 

Tip: Chcete se dozvědět, jak fungují a jaké mají účinky i naše další oleje? Pak si nezapomeňte přečíst článek, ve kterém nám zkušená biochemička provedla odbornou recenzi!

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu