Trápí vás vypadávání vlasů? Kolik jich běžně vypadne a proč?

Přejete si mít krásné, dlouhé, husté a lesklé vlasy, ale stále více vám jich vypadává? Máte strach, že se vám začnou tvořit holá místa na hlavě? Většina z nás by v tuto chvíli začala panikařit, to je ale chyba! Zachovejte klid, všechno má své řešení. Víte vůbec, proč vlasy řídnou, o kolik vlasů běžně přijdeme, a kdy už mluvíme o nadměrném vypadávání?

 

Kolik denně vypadne přirozeně vlasů a proč?

Smiřte se s tím, že vypadávání vlasů nezabráníte. Jedná se totiž o přirozený proces, který se stále opakuje a navždy bude součástí našich životů. Uvádí se, že každý člověk má na hlavě zhruba 100 000 vlasů. Z toho jeden vlas většinou povyroste zhruba o 1 cm za měsíc a je ukotven v jednom vlasovém váčku, kterému říkáme folikul.

Ve své růstové fázi o výše zmíněnou délku vlas většinou roste dva až šest let, dokud nedojde do tzv. klidové fáze, při které už pouze čeká na vypadnutí. Vlas v tuto chvíli vypadne z toho důvodu, že vlasový váček odumírá a na jeho místě se tvoří nový s novým vláskem. Většinou se zhruba 85 % našich vlasů nachází v první fázi růstu a pouze 15 % v druhé odpočívací fázi.

TipPřečtěte si náš článek o vlasovém cyklu a nadměrném vypadávání vlasů u mužů.

 

Kolik vypadlých vlasů je už moc?

Denní norma vypadlých vlasů činí zhruba 50 až 100 vlasů a je samozřejmě i geneticky podmíněná. Pokud se vám zdá, že vám jich denně vypadne podstatně více, hovoříme o nadměrném vypadávání vlasů

 

Příčiny vypadávání vlasů

Příčin nadměrného vypadávání vlasů existuje samozřejmě více, ale my pro vás vybrali ty, které považujeme za nejčastější.

Špatný jídelníček: Správná výživa je pro vaše tělo stejně důležitá jako pro vaše vlasy. Měli byste jim dopřát zvláště minerály v podobě zinku, železa a vitaminy jako kyselinu listovou a biotin. Potřebnou denní dávku si lehce zajistíte díky přírodním doplňkům stravy – vyzkoušejte například VENIRA zinek přispívající k normálnímu stavu pokožky, vlasů i kostí.

Únava a stres: Není žádným tajemstvím, že se váš životní styl promítá na kvalitě a vzhledu vašich vlasů. Nedostatek energie a dlouhodobá psychická zátěž jim rozhodně nesvědčí. Se zvládáním stresu, který patří k častým spouštěčům nadměrného padání vlasů, vám pomůže VENIRA stop stress.

Těhotenství: V tomto citlivém období zažívají ženy doslova hormonální bouři, která je velmi často doprovázená právě vypadáváním vlasů. S pomocí VENIRA PREMIUM kolagenového drinku pro těhotné a kojící ženy můžete nadměrné vypadávání zmírnit, nebo mu dokonce zcela předejít.

Dědičnost: V tomto případě se hlavně budete muset naučit hospodařit s tím co máte, protože při dědičné plešatosti dochází vlivem hormonů ke zmenšování vlasového folikulu, zkracování růstové etapy a naopak prodlužování klidové fáze. Zkuste svým vlasům dopřát alespoň prvotřídní péči s přírodní kosmetikou, která je v tomto směru trošku nakopne.

Nevhodná péče o vlasy: Slyšíte to ze všech stran, vhodná péče, vhodná péče, vhodná péče… Jak má ale vypadat? Vlasům dodávejte vitaminy, minerály a další prospěšné látky prostřednictvím VENIRA kapslí pro vlasy, nehty a pleť. Jejich účinek podpořte s kvalitní vlasovou péčí, která by měla být v ideálním případě přírodního původu. Dále omezte používání fénu, žehličky a kulmy a na vlasy vždy aplikujte tepelnou ochranu. 

 

 

Jak zabránit vypadávání vlasů?

Abyste zabránili řídnutí svých vlasů, nestačí jen zvýšit příjem specifických potravin, které napomáhají ke zlepšení kondice vlasů. 

Co všechno byste měli udělat, abyste se dočkali skutečné změny?

Upravte svůj jídelníček tak, aby obsahoval vyvážený poměr bílkovin, sacharidů, tuků, vitaminů a minerálních látek

Všechny živiny klíčové pro udržení optimální kvality vlasů a podporu jejich růstu dodávejte tělu také prostřednictvím doplňků stravy.

Používejte kvalitní kosmetiku (nejlépe přírodního původu), která respektuje typ vašich vlasů stejně jako typ vlasové pokožky. Kosmetiku z vlasů oplachujte vlažnou vodou.

Pravidelně si masírujte vlasovou pokožku, abyste ji prokrvili

Omezte tepelné upravování vlasů.

Vyhýbejte se nadměrnému stresu a psychickému přepětí, v důsledku kterých tělo produkuje stresový hormon kortizol, který má negativní vliv na vlasový cyklus. 

Každý den si najděte dostatek času na relaxaci a spánek, aby mělo vaše tělo dostatek prostoru pro regeneraci. 

 

Co na vypadávání vlasů?

Vyzkoušejte VENIRA PREMIUM kapsle pro vlasy, nehty a pleť, které jsou plné přírodní síly. Poprvé jsme je představili v roce 2017 a od té doby jsou naším absolutním bestsellerem. Navíc se nám podařilo vylepšit jejich původní recepturu, a díky tomu obsahuje každá denní dávka hned 20 účinných látek. Ty společně podporují růst, objem a kvalitu vlasů, pomáhají k silným a nelámajícím se nehtům a nádherné pleti bez nedokonalostí.

Pokud stále váháte, jestli by vám naše kapsle pomohly zastavit nadměrné vypadávání vlasů, prohlédněte si více než stovku vlasových proměn od našich spokojených zákaznic

 

Doplňky stravy proti vypadávání vlasů, na kterých si perfektně pochutnáte

Hledáte plnohodnotnou alternativu k polykatelným kapslím? Máme pro vás hned několik variant! 

VENIRA gumoví medvídci pro vlasy, nehty a pleť vás ohromí nejen svým složením, ale také neodolatelnou jahodovou příchutí. Medvídci svou vyváženou kombinací účinných látek přispívají ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na správném růstu vlasů i nehtů a pleť udržují krásně hydratovanou, elastickou a bez chybičky.

 

 

Spojit příjemné s užitečným můžete díky každodenní konzumaci VENIRA kostiček pro vlasy, nehty a pleť, které obsahují 12 pečlivě vybraných ingrediencí a chutnají po malinách. 

 

Kostičky:

- dodávají vlasům, nehtům a pokožce důležité živiny

- podporují udržení normálního stavu nehtů, vlasů a kůže

- podporují přirozený růst vlasů a zmírňují jejich vypadávání

- přispívají ke zdravým a pevným nehtům i krásné pleti

- eliminují vznik nedokonalostí pleti na minimum

 

V neposlední řadě musíme zmínit VENIRA kolagenové drinky, které nabízíme v několika příchutích, ze kterých si tu svou oblíbenou vybere opravdu každý. Tento lahodný nápoj nejenže zamezuje nadměrnému vypadávání vlasů, ale také podporuje jejich růst a posiluje je. Dále prospívá slabým nehtům se sklony k lámání a třepení, omezuje viditelnost hlubokých vrásek, posiluje kožní bariéru a řeší problematiku dehydratované pokožky.

Zaujalo vás více doplňků stravy z naší nabídky? Neváhejte je užívat současně! Jsou totiž vyvinuté tak, aby vzájemně podporovaly svůj účinek, a tak je můžete užívat v libovolných kombinacích.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

Zpět do obchodu