• Právě teď máme slevy na vše + dárek k objednávce
  • Vyzkoušené produkty, které opravdu fungují
  • Vše je skladem, odesíláme bleskově
  • Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup
  • Právě teď máme slevy na vše + dárek

Večerní skincare rutina krok za krokem

Vaše pleť čelí během dne mnoha nepříznivým vlivům, jako jsou prach, nečistoty, stres a UV záření. Proto je správná večerní skincare rutina klíčová pro její regeneraci a zdravý vzhled. Večerní péče o pleť je nezbytná nejen pro odstranění nečistot a make-upu, ale také pro podporu přirozené obnovy kožních buněk, která probíhá během spánku. V tomto článku vás provedeme jednotlivými kroky, které vám pomohou dosáhnout svěží, hydratované a zářivé pleti každé ráno.

 

Proč je důležité věnovat pozornost večerní skincare rutině?

Večerní skincare rutina hraje klíčovou roli v udržení zdravé a zářivé pleti. Během dne je pokožka vystavena mnoha vnějším vlivům, jako jsou UV záření, znečištění, prach a make-up, které ucpávají póry a mohou způsobovat podráždění či vznik akné. Večer je ten správný čas, kdy pleť můžeme důkladně očistit, zklidnit a připravit na noční regeneraci.

Při spánku dochází k přirozenému procesu obnovy kožních buněk. Správně provedená večerní rutina zajistí, že pleť dostane potřebné živiny, hydrataci a ochranu, aby se mohla efektivně regenerovat a ráno vypadala svěží a mladistvá. Pravidelná péče navíc předchází problémům, jako jsou dehydratace, předčasné stárnutí nebo hyperpigmentace. Ignorování večerní rutiny může vést k dlouhodobému poškození pleti, ztrátě pružnosti a vzniku nevzhledných pupínků či vrásek.

 

 

Jak na večerní skincare rutinu krok za krokem? 

1. Dvoufázové čištění pleti

Večerní rutina začíná dvoufázovým čištěním, které je naprosto nezbytné pro zdravou a čistou pleť. Prvním krokem je odstranění make-upu, nečistot a SPF ochrany pomocí odličovacího mléka nebo odličovacího oleje. I když se nelíčíte, na pleti se během dne usazují nečistoty, prach a maz, které je nutné šetrně odstranit. 

Pro prvotní odlíčení vám doporučujeme použít odličovací mléko, které jemně, ale efektivně rozpouští make-up a SPF ochranu, aniž by pleť vysušovalo.

První fázi odlíčení pomocí odličovacího mléka máte za sebou, následuje  dočistění pleti ještě druhým krokemobličejovou mycí pěnou, která odstraní zbytky nečistot, kožního mazu a zklidní pokožku. Dvoufázové čištění zajistí, že pleť je dokonale čistá a připravená přijmout aktivní látky z následujících kroků.

 

2. Tonizace pleti

Po důkladném vyčištění pleti následuje tonizace, která pomáhá obnovit přirozené pH pokožky a zároveň ji připravit na další péči. Tonizace je nezbytná nejen ráno, ale také večer, protože pleť může být po čištění lehce dehydratovaná a tonikum tuto rovnováhu obnovuje. Díky tomuto kroku také dochází k lepší absorpci následně aplikovaných sér a krémů.

Jako tonikum pro vaši pleť použijte rozmarýnovou vodu, která obsahuje přírodní složky, jako je heřmánek nebo aloe vera, jež zklidňují a hydratují pleť. Pravidelné používání tonika nejenže udržuje pokožku svěží, ale také pomáhá předcházet tvorbě pupínků a nadměrné tvorbě mazu, což je zásadní pro zdravou a vyváženou pleť.

 

 

3. Použití séra

Pleť již máte vyčištěnou a tonizovanou. Nyní přichází na řadu použití séra, která jsou klíčovou součástí večerní rutiny, protože obsahuje koncentrované aktivní látky, které cílí na konkrétní problémy pleti, jako jsou vrásky, dehydratace, pigmentové skvrny nebo akné. Večerní péče je ideální čas, kdy můžete sérum aplikovat, protože pleť v noci regeneruje a je schopna aktivní látky lépe vstřebat. Můžete zvolit jedno sérum nebo kombinaci několika, v závislosti na potřebách vaší pleti.

Sérum zvolte podle individuálních potřeb vaší pleti. V případě, že vás trápí suchá pokožka, doporučujeme vám použití hydratačního séra, které obsahuje aloe vera, kyselinu hyaluronovou a růžovou vodu pro účinnou regeneraci a obnovu vaší pleti. Anti-age sérum zase použijte v případě, že na své pokožce pozorujete první známky stárnutí, protože sérum obsahuje kyselinu hyaluronovou a další hydratační složky, které pomáhají vyplňovat jemné vrásky a udržují pleť hydratovanou

Pokud trpíte akné nebo máte problematickou pleť, skvělou volbou je sérum na akné, které obsahuje zinek a další látky, jež redukují záněty a pomáhají s hojením problematických oblastí.

 

4. Hydratace pleti

Posledním, ale neméně důležitým krokem večerní péče je hydratace pleti. Použití kvalitního nočního krému pomáhá obnovovat pleť během spánku, kdy dochází k přirozené regeneraci kožních buněk. Do nočního krému můžete navíc přidat několik kapek olejového séra, které pleť ještě více vyživí a zanechá ji ráno jemnou a hydratovanou.

Pro večerní hydrataci pleti použijte noční krém, který je obohacený o hydratační látky, jako je bambucké máslo nebo kyselina hyaluronová. Tento krém je ideální pro všechny typy pleti a zanechá vaši pokožku hydratovanou po celou noc. Pro dodatečnou výživu můžete přidat několik kapek kosmetického pleťového oleje, který obsahuje směs vysoce kvalitních rostlinných olejů, jež pomáhají regenerovat a zklidňovat pokožku.

 

 

Zajímavosti o pleti a jejím čištění 

1. pH pleti hraje klíčovou roli v udržování její zdravé bariéry. Většina čisticích prostředků má pH, které může narušit přirozenou kyselou vrstvu pleti, pokud není vyvážené. Používání pH vyvážených čisticích prostředků pomáhá zachovat přirozenou rovnováhu pleti.

2. Potřeby pleti se mohou měnit v závislosti na ročním období, věku a životním stylu. Například v létě může vaše pleť potřebovat více matného čisticího gelu kvůli zvýšené produkci mazu, zatímco v zimě může být vhodnější jemné čisticí mléko pro suchou pleť. Sledujte změny v pleti a přizpůsobujte své čisticí produkty aktuálním potřebám.

3. Důkladné čištění pleti může výrazně ovlivnit účinnost vašich následných produktů, jako jsou séra a krémy. Pokud pleť není správně vyčištěná, mohou zůstat nečistoty a zbytky make-upu, které brání aktivním složkám v proniknutí do pórů. Efektivní čištění tak zajišťuje lepší vstřebávání a maximální účinnost vašich kosmetických produktů.

4. Na pleti žije komplexní mikrobiom, který hraje důležitou roli v její ochraně a zdraví. Příliš časté nebo agresivní čištění může narušit rovnováhu tohoto mikrobiomu, což může vést k podráždění a různým kožním problémům. Výběr jemných čisticích prostředků, které respektují přirozený mikrobiom pleti, je klíčový pro udržení její přirozené ochrany a zdraví.

 

Co si z článku odnést?

Večerní skincare rutina je nejen praktickým krokem v péči o pleť, ale i důležitým rituálem pro vaši celkovou pohodu. Dodržování správných kroků, jako je dvoufázové čištění, tonizace, použití sér a hydratace, umožňuje pleti regeneraci a přípravu na nový den. Každý krok hraje klíčovou roli v udržení zdravé a zářivé pleti, čímž přispívá k jejímu dlouhodobému zdraví a vzhledu. Správná večerní rutina vám pomůže nejen odstranit nečistoty a make-up, ale také poskytne vaší pleti výživné látky, které potřebuje k regeneraci během spánku.

Investice do kvalitní večerní skincare rutiny se vyplatí – pleť, která je důkladně čistá, tonizovaná a dobře hydratovaná, vypadá svěží a zdravá, a to bez ohledu na vaše denní výzvy. Pamatujte, že pravidelnost a péče jsou klíčem k dosažení viditelných výsledků a zajištění, že vaše pleť bude vypadat a cítit se skvěle každé ráno. Věnujte své pleti čas a pozornost, a uvidíte, jak vám to vrátí krásu a zdraví na celý den.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.